שכנים

Sunsun13

New member
שכנים

שלום

ישלי שכנה בת 80 כמעט מתחילה לעלות לי על העצבים. אני כל הזמן מתחשבת שהיא זקנה משועממת אבל בפעם האחרונה שנפגשנו בחוץ ואז היא הזמינה אותי לאכול אצלה וסירבתי היא קראה לי "מטומטמת" היא כל הזמן מורידה לי את הבטחון ומזלזלת בי, מבקשת ממני דברים ומהצלת אותי, היא יודעת שאמא שלי נפטרה לפניי כמה שנים והיר לא מהססת לגעת בנקודות הכי כואבות, היא מרכלת עליי עם חברות שלה ומצד שני מזייפת פרצופים נחמדים והזמנות, סוג של מרוקאית (לא בקטע גזעני) רכלנית נהנתנית שדורכת על חלשים ממנה, לא באלי לדבר איתה בכלל וכל פעם שאני מחליטה לנתק איתה קשר מרצוני ולהתעלם ממנה היא אומרת לי שלום ומתחנפת ואני שונאת את זה, מה לעשות? איך הייתם מסתדרים עם שכנה שנדחפת לכם לחיים ורצה לספק לכולם על החיים שלכם?

מריוס זכריה

Member
מנהל
שלום שלום

אומרים לה שלום וממשיכים ללכת.
זה הכל. לא יותר ולא פחות.
&nbsp
שכן או שכנה רעים הם פגע רע שאין מה לעשות נגדו. רק להמשיך לחיות את חיינו בלי להתלכלך בשטויות.
&nbsp
מה שהיא מרכלת זה לא ענייניך. אי אפשר לסתום לאנשים את הפה. אפשר לתת להם מה שפחות חומר, בכך שלא מדברים איתם.
&nbsp
(ההערה שלך על מרוקאית לא הייתה רלוונטית לעניין וחבל שנכתבה)

שילה1

New member
"רואים כלב שוטה,עוברים כביש"

כך סבי עליו השלום,בצדק רב.
מתעלמים ומשתדלים לא לחלוף על פניה.
ואת-עם כל הרגישויות,מציע הלך לשקול יעוץ מקצועי.
אגב-שני שמחה שמרכלים עליי.סימן שאני "אין" ויש על מה!לוקחת בהומור רב.

שרונת XD

New member
יש כאלה אנשים

אני גם נתקלתי לפני כמה ימים בשכנה רכלנית של ההורים שלי, אמרה לי יפה שלום ואז הלכה לשבת עם חברות שלה, ובגלל שהיא מדברת בקול רם שמעתי איך היא מלכלכת על ההורים שלי.

אנשים כאלה צריך להתרחק מהם, אפשר להיות נחמדה, את יכולה לחייך אליה בחזרה ולומר לה שלום אבל לא להסכים לקשר מעבר.
דוגמא: היא מזמינה אותך לאכול אצלה? את מסרבת בנימוס, תגידי נגיד שכבר הכנת אוכל או שיש לך תוכניות לצהריים, היא קוראת לך "מטומטמת"?
תגידי בחיוך "זה למה אני לא רוצה לאכול איתך" ותסבירי לה שזה לא נעים לך ולא מקובל עליך שהיא תדבר אליך ככה ואת לא רוצה להיות בקשר עם בן אדם שמדבר ככה.
כשהיא תשאל אותך על חייך האישיים את יכולה להרגיש חופשי לומר בנימוס שאת לא מרגישה בנוח לשתף אותה כי את יודעת שהיא מספרת את זה לחברות שלה וזה לא נעים לך. את יכולה גם להתחמק בנחמדות ולענות שהכל בסדר והכל רגיל ואין חדש.
אל תתביישי כשהיא מדברת אליך בצורה שלא מתאימה לך פשוט לומר לה שזה לא מתאים לך וללכת, אני יודעת שזה מבאס ולא נעים יחסי שכנות כאלה, אבל אין ברירה וצריך להציב לה גבולות.
תהיי גם עקבית, אל תחדשי איתה את הקשר גם אם היא מתחנפת, תשמרי על קשר של "שלום שלום" ולא מעבר, לטובתך.

למעלה