שכנים

shahark

New member
שכנים

מבקש את עזרתכם/עצתכם,

מול הבית שלנו גר זוג צעיר עם ילד בן כ-11 שסובל מפיגור/אוטיזם/משולב ונוהג לצרוח בקול חזק וצורם מאוד, באופן מונוטוני וכמעט ללא הפסקה במשך שעות רבות ביממה, לפעמים החל מ-05:30 בבוקר, לפעמים ממש בהיסטריה.
הדבר מאוד משפיע על החיים שלנו באופן אישי (אישתי עובדת מהבית ובאופן כללי מאוד מאוד רגישה לקולות לא נעימים) ועל החיים בבית באופן כללי: אנחנו נתונים למצב הרוח של הילד והרבה פעמים לא יכולים להתרכז, לעבוד, להשאיר חלונות פתוחים או סתם לשבת בשלווה בבית או בחוץ וזה - פשוטו כמשמעו - "מוציא אותנו מדעתנו ושלוותנו".

עם זאת, אנחנו מודעים לקשיים שיש למשפחה כזו בגידול ילד מיוחד ומאמינים שהם סובלים פי 1000 מונים מאשר אנחנו ולא מעוניינים להערים עליהם עוד קושי, אז לא רק שקשה לנו לפנות אליהם אלא יש לנו רגשות אשמה על הרצון לפנות אליהם מלכתחילה, כך שנכון לעכשיו אנחנו פשוט חיים עם זה.
מצד שני - אמנם אין בינינו קשר אבל עושה רושם שהם משפחה מקסימה שמרעיפה על הילד המון אהבה ושהם בעצמם סובלים מהצרחות - כך שאם נמצא פתרון אולי זה יעזור גם להם.

תודה

schlomitsmile

Member
מנהל
שלום לך
הגישה האנושית שלך מחממת את הלב

אם נראה לך שהם משפחה מקסימה,
אולי תוכלו לצור איזשהו קשר איתם?
למשל לנצל את ההזדמנות בראש השנה המתקרב,
לתת שנה טובה- אולי פתח לאיזושהי הכרות, התקרבות?
זה לא יגרום לילד לצעוק פחות או יותר בשקט,
אבל עשוי לרכך את האוירה,
ואולי הם לא מודעים לכך שהצעקות כ"כ משבשות את יומכם,
וקשר ביניכם יאפשר לכם לשתף אותם בכך לא ממקום של נזיפה ותלונה.

איך מגיבים שאר השכנים?

shahark

New member
היכרות ותגובת השכנים

שלום ותודה על תגובתך.

זה בדיוק מה שהציע לנו פסיכולוג קרוב שבעצמו מגדל ילד מיוחד אך אני חושש כי בניית קשר היא עניין של זמן וגם לא הייתי רוצה ליצור התקרבות "מאולצת" - לא מרגיש לי נוח, מרגיש כמניפולציה.

לשאלתך - דיברנו עם שני שכנים בלבד (לא היינו רוצים ליצור קנוניה נגדם) והשכנים שדיברנו איתם נמצאים עם אותם רגשות ובדיוק באותה הדילמה.
יש שכנה אחת שקצת יותר קרובה אליהם ברמת ההיכרות מאיתנו כך שאנחנו מקווים שהיא תהווה ערוץ תקשורת מולם.

בכל מקרה אין בכוונתנו לנזוף חלילה או להתלונן, אנחנו מבינים את הקושי שלהם.

שלומות0

New member
אני מאוד שמחה שהכיוון לא להתלונן

ואם זה הכיוון, אז המלצה היא לסגור חלון ולפתוח מזגן, ולנסות לבדוק עם השכנים אולי ניתן לעזור למשפחה, אולי הילד זקוק לתשומת לב להורים נגמר הכוח, אולי מישהו יתנדב להקל על ההורים ולצאת עם הילד קצת לטייל.

schlomitsmile

Member
מנהל
אני מאמינה בתקשורת לדעתי, חשוב לייצר ערוץ פתוח של תקשורת ביניכם.
תקשורת שתהיה מושתתת על כבוד הדדי, הקשבה הדדית
ואיכפתיות, וביחד עם זה תאפשר גם לכם לומר את אשר על לבכם.

נכון, זה עניין של זמן.
יש דברים שאין להם פתרונות מהירים.
אבל אם הם נראים לכם "משפחה מקסימה" זו לא התקרבות מאולצת

נחמד להתיידד עם שכנים מקסימים בלי קשר לכלום.

shahark

New member
פניה ישירה

תודה שלומיתסמייל,
גם אנחנו, אנו מתכוונים לפנות אליהם באופן ישיר או דרך השכנה שמכירה קצת יותר מאיתנו ויש לה את אותה המצוקה, להציע עזרה ולהציג בפניהם את המצוקה שלנו באופן הכי פתוח ואמיתי.
רק רצינו לקבל קצת יותר מושג ורעיונות שאולי יתרמו לנו / להם או אפילו לילד - לפני שאנחנו ניגשים.
תודה על תגובותייך הנעימות.

schlomitsmile

Member
מנהל
בשימחה
לדעתי כדאי לקחת את המסלול האיטי כלומר לא לפנות ישר לגבי העניין.
הצעת עזרה (ועוד מצד זרים) עלולה להתפרש כרחמים,
הצגת מצוקתכם- כתלונה אולי אפילו איום.
כשזה עולה אחרי שכבר יש הכרות כלשהי,
זה גם זורם טבעי יותר,
וגם כשמכירים אפשר לדעת טוב יותר
איך להעלות את הנושא באופן שלא יווצרו אי-הבנות.
לכן לדעתי, עדיף להתחיל מיצירת ערוץ התקשורת,
הכרות במסגרת יצירת אוירה קהילתית ונעימה בשכונה,
ורק אח"כ להעלות את הנושא.

nirity1

New member
אני לא חושבת שיש משהו שהם יכולים לעשות

בנוגע לצעקות. ותלונה שלכם כנראה רק תחמיר את המצב....
אפשר לבקש בעדינות שיסגרו את החלונות כאשר יש התקפי היסטריה אבל חוץ מזה אין יותר מדי מה לעשות

החלון שלהם פתוח?

אם יש משהו כזה, שנראה לכם שהם יכולים לעשות כדי להפחית את הרעש גם מצדם (כמו לסגור את החלון כשהוא צועק), באמת כדאי למצוא את הדרך לדון איתם בעניין.
אם אין, והרעש פשוט מגיע מהשכנות עצמה, אז אני לא רואה מה אתם יכולים לעשות - זה חלק מהעניין של לגור במקום לא מבודד - או שתמצאו דרך להפחית את הרעשים בתוך הדירה שלכם (בידוד אקוסטי, וכו'), ו/או לארגן אותה באופן שיפריע לכם כמה שפחות (למשל, לסדר לאשתך מקום עבודה יותר מרוחק מהצד שלהם), או שתעברו דירה. ההורים, מן הסתם, עושים כמיטב יכולתם להפחית את הצעקות שלו, כי גם להם זה ודאי לא נעים - זה לא שלא אכפת להם, אלא שזה המצב. אני לא חושבת שאתם מסוגלים להציע פתרון שיפחית את הצעקות של הילד - מקסימום פתרון שיפחית את הרעש שמגיע אליכם.

שלומות0

New member
גם ילדים רגילים יכולים להרעש

וגם אנשים בוגרים יכולים להרעיש ואפילו לעשות מסיבות כל הלילה..
כיום אין שום בעיה לסגור חלונות כולם חיים עם מזגנים.
למה התכוונת במשפט?
"כך שאם נמצא פתרון אולי זה יעזור גם להם.".. אני אשמח מאוד לדעת למה התכוונת בתודה.

shahark

New member
רעש "רגיל" / רעש "מיוחד:

שלום שוב,
נכון, גם ילדים רגילים יכולים להרעיש וגם מבוגרים אבל אז אין שום בעיה לפנות למשטרה או לעירייה או לפנות להורים ולהתלונן ולדרוש שיטפלו בכך.
ולא מדובר במסיבה / מוסיקה / מפוח של גנן / שיפוצים - כל הרעשים האלו הם זמניים וניתנים לשליטה.
וכאן אנחנו חווים רעש בלתי נסבל במשך כל היום!
מה היית עושה אם היה ילד רגיל שגר צמוד לביתך שהיה צורח כל היום בקולי קולות?
סביר להניח שמתלוננת ודורשת את הפסקתו.

פה המצב הוא שונה שהרי אנחנו יודעים שזה בלתי נשלט, שלהם בעצמם קשה עם זה ושלא ניתן לדרוש מהם "להשתיק" אותו.

זו הסיבה שפניתי לפורום, אולי יש כאן הורים שעברו את זה, אולי להם יש פתרונות שיעזרו לנו לעזור אפילו להורים, ייתכן ויש פתרון שהם לא חשבו עליו,
נקודות למחשבה או אפילו הצעות איך לגשת אל ההורים ולהציג בפניהם את הבעיה (או אם בכלל).
תודה על תגובתך.

שלומות0

New member
הבנתי ונאי מבינה את המצוקה שלכם מאוד טוב

כי הבת שלי{על הספקטרום מאוד סובלת מרעשים}
האם הילד הזה נמצא במסגרת? כי הוא במצב שתיארת צריך היה להיות עד סוף שבוע קודם במסגרת{אוטיסטים סיימו ביום שישי את הקייטנות},
אז אם הוא במסגרת מתאימה לצרכיו בעוד שבועיים הוא יחזור למסגרת בתקווה שהוא במסגרת שמתאים לו קרי עד רבע לחמש..

shahark

New member
מסגרת

אכן הוא נמצא במסגרת ועכשיו הנושא יותר בעייתי כיוון שהוא נמצא בחופש, אך גם כשהוא נמצא במסגרת הבעיה היא אותה בעיה, רק שבימים כסדרם זה מתחיל מ06:00 בבוקר עד שהוא יוצא ושוב מ-17:00 עד הלילה...

שלומות0

New member
אני מנה, אני אחשוב קצת

על מנת לתת תשובות מה אפשר לעשות, הבנתי עכשיו את התמונה, ומבינה היטב את המצוקה שלכם ..

dina199

New member
מה יעזור 'להציג בפניהם את בהעיה' ?

את ה'בעיה' שלהם הם יודעים טוב מאוד.
כמו שהציעו לכם כאן תנסו לסגור את החלונות וחםפהפעיל מזגן.
וגם ייתכן שהמצב של הילד החמיר בחופש , כי אין מסגרת . אני מניחה שהוא נמצא במסגרת חינוכית כל שהיא בשנת לימודים.

shahark

New member
את הבעיה שלנו

אני יודעת שהם יודעים, אני לא בטוחה שהם מודעים להשפעה של זה על חיי כל השכנים באזור.

לסגור את החלונות ולהפעיל מזגן - לא עוזר.
הבית קרוב מאוד והוא מסתובב בגינה שלהם שפונה לרחוב, גם אם נסגור את עצמנו בבית - עד שלא נשים אזניות מנטרלות רעש - זה לא יעזור.

למעלה