שכן משפץ

HoLai

New member
שכן משפץ

אני גר בשכירות בקומת קרקע והשכן החדש שזה עתה קנה את הדירה מעליי החליט לשפץ. עקב השיפוץ הוא חסם את כל החלון של החדר שינה שלי עם ציוד בניה ובנה סולם מאולתר. הוא לא הודיע ולא ביקש. כל יום הוא סיוט של רעש. באחד הימים הוא סגר את ברז המים הראשי של הבניין ללא להודיע. בעלת הבית לא הודיע לנו על השיפוץ המתוכנן במעמד החוזה למרות שהיא ידעה עליו (היא מכרה לו את הדירה ) . בנוסף יש לנו חצר לתליית כביסה מחוץ לחלון המטבח. בעלת הדירה אמרה שזה שלנו. כעט מסתבר שזה שייך בטאבו לשכן החדש מלמעלה והוא מתכוון לבנות שם חניה המתוכננת על פי הטאבו. כמובן שאנו לא ידענו מזאת . האם אני יכול לתבוע את בעלת הדירה? מה עלי לעשות עם השכן ?

השאלה איך זה משפיע על המחיה התקינה בדירה

יש דברים שנחשבים להפרת חוזה, אבל לא נראה לי שזה נכנס להגדרה. מלבד המקרה החד פעמי של סגירת ברז המים - יש פגיעה כלשהי בתשתיות? באורח החיים הסדיר בדירה?
&nbsp
החצר מופיעה בחוזה?

Mesarim

Member
תנסה להוריד ממחיר השכירות

ואם היא לא תסכים, תוכל לתבוע אותה בבית המשפט לתביעות קטנות
אין ספק שתזכה במשפט וייפסק לזכות סכום כלשהו, שיכול להגיע לכמה מאות שקלים בחודש
בהצלחה
&nbsp

לא הייתי אומרת ש"אין ספק שיזכה"

בשביל שיזכה במשפט נדרש ממנו להוכיח שנגרם לו נזק ויותר מאשר נזק חד פעמי כמו מקרה סגירת ברז המים. אני דיי בטוחה שהעבודות מתבצעות בשעות הבוקר ואלו שעות שאנשים לרוב לא נמצאים בהן בבית ולכן הרעשים לא מפריעים (אלא אם הוא עובד מהבית ובעל הדירה הייתה מודעת לכך, מה שלא נראה לי שזה המצב).
בנוסף, היות שהדירה כבר אינה של בעלת הדירה של הבחור, אין לו עילה לפנות אליה לגבי פעולות השיפוץ שלא היא מבצעת, גם אם לדבריו היא ידעה על כך - דבר שהיא יכולה להכחיש ו/או להסביר שלא הייתה מודעת להיקף ולהשפעה על השכנים (שזה דבר הגיוני למען האמת).
&nbsp
גם לגבי הסיפור של חצר הכביסה - הטענה היחידה כאן היא הטעיה, שזה לא דבר שמקובל לתבוע לגביו וגם אם יתבע, יש לבעלת הדירה הסבר מאוד הגיוני: החצר הייתה שלהם כשהם נכנסו לדירה כי הדירה הנוספת הייתה עדיין ברשותה לפני שמכרה אותה לשכן המשפץ. אם החצר מוזכרת בחוזה זה יכול להיות בעייתי אבל כזה לי להאמין שימצא השופט שיפסוק פיצויים במקרה כזה. אם החצר אינה מוזכרת בחוזה, אין להם למעשה שום עילה להלין.
&nbsp
אחרי שהוא יענה לשאלות שלי, אני אוכל לייעץ לו יותר טוב כיצד להמשיך.

Mesarim

Member
שכר דירה של בית שנמצא בתוך אתר בניה

נמוך משכר דירה של בית רגיל
הוא לא צריך להוכיח כלום
כל זאת כמובן, במידה והוא לא ידע על כך מראש, לפני חתימת החוזה
אין כל ספק שהוא יזכה לסעד מבית המשפט
&nbsp

עצוב לי שאתה מטעה אנשים

ומגיב תוך עיוות המידע שנמסר, וזו לא הפעם הראשונה.
&nbsp
אני מקווה שמי ששואל בפורום ידע להתייעץ עם עוד גורמים לפני שיפנה למעשים שיכולים לעלות לו בזמן רב וגם בכסף, וללא תוצאות חיוביות.
&nbsp
אגב - מאז חורבן המקדש הנבואה ניתנה רק לשוטים, אז במקומך לא הייתי מתיימרת להבטיח לאדם זר שהוא יזכה בתביעה בבית משפט.

Mesarim

Member
צצצ ...

הנה מה שמצאתי תוך 3 שניות בגוגל ...
http://www.mishpati.co.il/article/545
"שכרו דירה מבלי לדעת על שיפוצים בבניין - יפוצו ב- 9,000 שקלים
ביהמ"ש חייב בעל דירה לשלם לשוכרי דירה 9,000 שקלים בשל כך שלא יידע אותם מראש על עבודות שיפוץ מתוכננות בבניין. "

=====================================================================
ובנוסף:
הגשת תביעה בבית משפט לתביעות קטנות עולה סכום מגוחך (עשרות שקלים) וניתנת לביצוע מהמחשב האישי בבית, באמצעות אתר האינטרנט של משרד המשפטים - לכן טענתך כי מדובר ב"מעשים שיכולים לעלות לו בזמן רב וגם בכסף" אינה מעוגנת בקרקע המציאות

לא מדובר על "נבואה", אלא על ידיעת החוק, לכן האזכור של בית המקדש אין לו מקום בדיון הזה
למותר לציין כי לא ברור את מה אני "מעוות"

שיתבע - אין כלל ספק שהוא יזכה

רק שהמקרה הזה "קצת" שונה

בכל מקרה - אני איתך לא מנסה להידבר בהיגיון. אני רק מקווה שפותח השרשור נבון מספיק בשביל לא להסתמך על העצות שלך כתורה מסיני.

Mesarim

Member
להלן תוכן ההודעה הפותחת:

"בעלת הבית לא הודיע לנו על השיפוץ המתוכנן במעמד החוזה למרות שהיא ידעה עליו"
להלן תוכן הידיעה מהעיתון:
ביהמ"ש חייב בעל דירה לשלם לשוכרי דירה 9,000 שקלים בשל כך שלא יידע אותם מראש על עבודות שיפוץ מתוכננות בבניין. "
&nbsp
האם את מוכנה להסביר לגולשים מה ההבדל בין שני המקרים ?
&nbsp
&nbsp

זה שהוא טוען שהיא ידעה על השיפוץ

כשהנימוק שהוא מביא הוא שהיא מכרה לשכן את הדירה, לא אומר שזה היה המצב, בטח שלא באופן הזה, ובטח שלא אומר שהשופט יחשוב שהייתה כאן פגיעה בזדון בזכויות הדייר. בנוסף - לפי התיאור שהוא הביא המצב רחוק מאוד מלהיות "מגורים באתר בנייה" וגם רחוק מלהשפיע על אורח החיים התקין בדירה באופן קבוע (סגירה של ברז המים באופן חד פעמי לא נחשב).
&nbsp
אבל שוב, מצידי שתחשוב מה שאתה רוצה, רק חבל לי על האנשים שאתה מטעה.

Mesarim

Member
חשבתי שהלכת לשון

מי שלא מסוגל להבין מהדוגמא שהבאתי, כי מדובר באותו מצב בדיוק, אז אחת מהשתיים:
או שהוא מתקשה בפענוח טקסטים פשוטים בעברית
או שהוא מתעקש לנסות "לנצח" בכל מחיר
בלי למצמץ, את טוענת כי ייתכן שהגולש שפתח את השרשור משקר לנו, וזאת טענה קצת מוזרה ממנהלת פורום, שאמורה לכבד את הגולשים בפורום שלה
אני לא דברתי על פגיעה ב"זדון" בזכויות הדיר - זה ה"הגיון" שלך בלבד
אני לא דיברתי כלל על ברז המים - לכן אינני מבין מדוע את כותבת עליו
&nbsp
אני רק הבאתי דוגמא אמיתית מהחיים של מקרה זהה ב 100% בו השופט פסק 9000 ש"ח לטובת שוכר הדירה
אם את מתעקשת שלא להבין - אין לי דרך לסייע לך
מצטער
&nbsp
אם הבחור יבחר לתבוע, אין כלל ספק שהוא יזכה - אני מקווה שהוא יזכור לבוא ולספר לנו על כך בפורום
&nbsp

כאן כבר הגזמת

לא רק שאתה ממשיך לעוות גם את דברי הגולש וגם את דבריי ובאופן מוגזם, אתה עוד מעיז להכפיש אותי ולטעון שאני טוענת שהגולש משקר?!
&nbsp
הדיון המיותר הזה מסתיים - מבחינתי שתחשוב שאתה צודק, אבל התבטאויות שכאלו לא מקובלות כאן.
&nbsp
&nbsp

HoLai

New member
עדכון

היי
תודה רבה לכל מי שמנסה לעזור. העדכון כרגע הוא כזה:
דיברתי עם בעלת הדירה בנושא הסולם. היא דיברה עם הקבלן והם אכן הרידו אותו באותו היום. הבעיה שלמחרת הם בנו אותו מטר אחד שמאלה. כביכול "לא על החלון" . אבל הסיטואציה נשארה אותו הדבר. הקבלן "הבטיח" שהוא מוריד את זה מקסימום עוד שבועיים. בנתיים חיים באתר בניה.
המשמעות היא שבתקופה הקרובה אנחנו מתעוררים בשבע בבוקר בצעקות פועלים.
בנוסף, יש לנו המון ניתוקי חשמל. חוזרים כל יום והחשמל מנותק. וכן, לפעמים אנחנו עובדים במשמרות לילה , והמשמעות שאנחנו לא יכולים לשון במהלך היום.
דיברתי עם בעלת הדירה כדי שהיא תוריד לנו את שכר הדירה, לפחות עד שיגמרו השיפוצים מהסיבה שחיפשנו דירה שקטה בשכונה שקטה, וגם אנחנו לא יכולים לעבור דירה כרגע כי זה פשוט בלתי אפשרי. העניין שהיא ידעה על השיפוצים הקרבים, שכן היא הודיע עליהם לשוכר בדירה הצמודה אלינו לפני שהוא חתם. והוא חתם לפנינו.
היא אמרה שהיא תבדוק מה היא יכולה לעשות.
אנחנו ממש מרגישים חסרי אונים .

המידע הזה משנה את התמונה

למעשה יש לך הוכחות שבעלת הדירה התנהלה שלא בתום לב, אם כי היא עדיין יכולה לטעון שלא הייתה מודעת להיקף השיפוצים, כשלצד זאת יש גם מקום להתווכח האם צעקות פועלים החל מ-7 בבוקר נחשבים לפגיעה בתנאי המחיה הסבירים בדירה (העובדה שאתם עובדים במשמרות לילה אינה רלוונטית למרבה הצער, כי התנאים נחשבים לפי האדם הסביר). ניתוקי החשמל לעומת זאת - אם מדובר בדברים חוזרים שקורים מדי יום, נחשבים לפגיעה בתנאי המחיה הסבירים.
&nbsp
לפיכך, אין ספק שיש לכם עילה לבקש יציאה מהחוזה. האמירה שלה שתבדוק מה היא יכולה לעשות לא נשמעת כמו תשובה מספקת, כי אם מבחינתכם הורדה של שכ"ד זה הפיתרון, התשובה שלה אמורה להיות כן או לא ולא "אבדוק מה אני יכולה לעשות", זה נשמע כאילו היא מנסה לנפנף אתכם ולמשוך זמן.
&nbsp
ההמלצה שלי - להודיע לגברת שלאור הנתונים האלו אתם מבקשים לסיים את הסכם השכירות ולחפש דירה חדשה. כתבת שזה בלתי אפשרי, אבל נראה שאין ממש ברירה... אם אתם מעוניינים בכל זאת להישאר בדירה בשכ"ד מופחת, תתעקשו על זה מולה.
&nbsp
אני ממליצה לשאול גם באחד מהפורומים המשפטיים.

ipv6

Member
אני מסכים

שים לב (פותח השרשור) שהמקרה הזה הוא מה שנקרא "אפור עמוק". יש לכם קייס, אבל לא מובטח לכם ששופט יקבל ב100% את הגרסה שלכם.

"אני אבדוק מה אפשר לעשות" = "אני אמרח את הזמן כדי שאתם תרגעו ותשכחו מזה".
אתם צריכים להחליט מה אתם רוצים לעשות.
אם אתם רוצים הפחתה של השכ"ד לתקופה הזאת, הדבר הזה הוא אופציה אבל להערכתי היא לא תסכים כי קל לה יחסית לסרב.
מה שיותר אפקטיבי לעשות במצב הזה הוא באמת להודיע לך שאתה מסיים את החוזה בגלל הפרה יסודית ולבטל את הצ'קים הבאים שלך, בגלל שהחוזה לא תקף יותר. פה אתה מעביר את הכדור למגרש שלה: היא תצטרך לשבור את הראש אם לתבוע אותך במצב כזה כשברור שיש לך קייס, זה הרבה יותר קשה מלהגיד לך "לא" על בקשה להורדת שכ"ד.

שים לב שהיא תמיד יכולה לטעון:
1. לא הייתה מודעת להיקף השיפוצים
2. כל תיאור שתתן על הסולם וכל זה, הוא מוגזם ומדובר באי נוחות זמנית שיכולה לקרות בכל מקום.
3. הפסקות החשמל לא היו בתדירות כמו שאתה מתאר ומדובר בלא יותר מאי נוחות זמנית שיכולה לקרות בכל נכס.
4. כמו שמרציפן אמרה, צעקות זה לא קייס ואין דרך בכלל לכמת את זה.

tirgomet

New member
אל תהיה חסר אונים בכלל

תוציא לה מכתב רשום שעוד חודש אתה מסיים חד צדדית את הדירה, מאחר ואין בדעתך להתגורר באמצע אתר בניה, והיא בעצם הפרה את החוזה שחתמה איתך
.
בחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א-1970* - סעיף 2 מדבר בדיוק על מקרה שלך:
הופר חוזה, זכאי הנפגע לתבוע את אכיפתו או לבטל את החוזה, וזכאי הוא לפיצויים, בנוסף על אחת התרופות האמורות או במקומן, והכל לפי הוראות חוק זה.
וסעף 6:
לענין סימן זה, "הפרה יסודית" - הפרה שניתן להניח לגביה שאדם סביר לא היה מתקשר באותו חוזה אילו ראה מראש את ההפרה ותוצאותיה,
.
לפי החוק הזה, אתה זכאי לביטול החוזה ואפילו לפיצויים
.
שיהיה בהצלחה
&nbsp

&nbsp

HoLai

New member
עורך דין

הי
תודה על תגובתך tirgomet . בשביל להוציא את המכתב הזה האם צריך עורך דין ?
תוכל להפנות אותי לחוק ? קישור ?
העניין הוא, שאנחנו לא יכולים לעזוב עכשיו ( לימודים, חתונה ומצוקת הדיור באזורינו ) .
האם עלי להראות רק כוונה לעזוב או באמת לעזוב ?

tirgomet

New member
אין צורך בעורך דין

כמו כן הבאתי לך את הסעיפים בחוק
לעבור דירה לוקח יומיים שלושה, כך שזה לא נורא
כמובן שאם אינכם יכולים לעבור, אז אתם בבעיה, ועליך לדרוש הפחתה משמעותית בשכר הדירה
במידה ולא תקבל את ההפחתה הזאת, תסיים את החוזה ותתבע לאחר מכן בבית המשפט לתביעות קטנות (אפשר אפילו מהבית, באמצעות האינטרנט)

&nbsp

gal-or

New member
טוב, אז המדריכה בקורס במשפטים שבו אני לומדת

אמרה שהיא הייתה חייבת ליידע אתכם אפילו בלי ששאלתם! זה נחשב חוסר תום לב מצידה.

למעלה