שכן מרעיש

anton11

New member
שכן מרעיש

שלום רב, אני מתנצל מראש אם אני פוגע במישהו.
עברנו לבית חדש ולשכנים יש בת עם סוג של אוטיזם.
הם לא ״טרחו״ להודיע או ליידע... מרגע שנכנסו הילדה משמיעה קולות רמים ללא הפסקה כשלעיתים ישנם התקפי זעם בהם אפשר ממש להתעורר.
איך הייתם מטפלים בסיטואציה?

אני לא מבינה משהו

הם גרו שם קודם ואתה עברת לשם דירה?
להפך?
גם אתה וגם הם עברתם לבניין חדש?
מי היה אמור ליידע אותך?
זה שקנית/שכרת ממנו את הבית? שידע שאלה השכנים? אולי.
הם עצמם לא אמורים ליידע אף אחד.
בדרך כלל גם לא כ"כ שומעים רעשים מדירה לדירה אלה אם זו הזזת רהיטים דפיקה בפטיש וכדומה, או ממש לפעמים אם החלונות פתוחים.
אני גרה בבנין עם המון תינוקות וילדים שכמובן בוכים ורבים ולא כ"כ שומעים את זה מדירה לדירה-אולי מחדר המדרגות.
ייתכן שהאקוסטיקה בבניין גרועה,
ייתכן שאתה רגיש במיוחד לרעשים (היתה אצלינו בבניין אישה מבוגרת שהתעקשה להיות כל הזמן עם דלת פתוחה, ומצד שני לא הפסיקה להתלונן שהילדים בבניין מרעישים...בסוף היא עזבה).
אפשרות אחרת היא שזה רעש באמת מאוד חזק וקיצוני.
מה היית עושה אם השכנים שלך היו רבים בלי הפסק וצורחים זה על זה?
או אם היה להם תינוק שבוכה בלילות והיית שומע בגלל חלון פתוח או אקוסטיקה גרועה?
לא רואה פיתרון-מבאס אבל אין מה לעשות...
מה שאתה יכול אולי לעשות אם הרעש מפריע זה לסגור חלון/תריס.

anton11

New member
קצת יותר פרטים

כמובן שהכל סגור (חלונות דלתות..), כן זהו בנין חדש, וכן ההורים אמרו שלום.
לא ציפיתי שיידעו אותנו בנוגע לילדה, אבל בפעם הראשונה ששמענו נבהלנו (חשבנו להתקשר למשטרה), ולא אנחנו ממש לא רגישים לקולות... כן, אני יודע שהמצב מבאס...

anton11

New member
לא מצפה לכלום

שאלתי איך אתם הייתם מקבלים פנייה משכן בנוגע לילד שלכם, איך פונים מבלי להשאיר משקעים, ברור לי שבסופו של דבר ההחלטה האם להשלים עם בענין היא שלי לחלוטין, לא מצפה לכלום מהשכנים

אני הייתי שואלת את השכן

מה אתה מצפה שאני אעשה? ומוסיפה שצר לי על אי הנוחות אבל זה לא בר שליטה,

schlomitsmile

Member
מנהל
אני חושבת שפרח שאלה אותך שאלה טובה מה היית עושה אם מקור הרעש לא היה ילדה אוטיסטית
אלא תינוק צורח, זוג שרב וכו' ?
כל אלה הם מצבים שלבני הבית אין ממש אפשרות למנוע אותם,
גם הם עצמם ודאי לא מאושרים מהם,
אבל הם חלק מהחיים...

אפשר לנסות למצוא דרכים איכשהו לחיות עם זה ולא להגיד כלום,
אפשר גם לנסות לצור קשר עם השכנים,
לא סביב הנקודה הזאת אלא פשוט כשכנים טובים
שהיו שמחים להכיר את שכניהם ולפתח יחסי שכנות טובה.
במידה וההכרות תתפתח, אולי תוכלו גם להציע את עזרתכם
כמו שתקוה הציעה, וגם לשתף אותם בקושי שלכם.

TikvaBonneh

New member
עכשיו הבנתי מה שאלת

לא עברתי בין השכנים ולא שיתפתי אותם באיבחון של הבנים שלי.
לא כי אני מסתירה משהו, אלא כי אני לא ממש מכירה אותם, וגם - אני לא יודעת אם הם שומעים צרחות.
לקטן שלי עוד אין קול חזק, והגדול צורח לעיתים רחוקות, ואז אנחנו סוגרים את החלונות.
אם השכנים היו פונים ומסבירים לי שהצרחות מציקות להם, הייתי מבטיחה להם שאתן עדיפות לטיפול בנושא הצרחות.
אני בעד התחשבות בסביבה, ואם הייתי יודעת שהמשפחה שלי מפריעה, הייתי עושה מאמץ.
כרגע יש לנו כל כך הרבה צרות עם הילדים, שנושא הצרחות לא נמצא בעדיפות.
איך הייתי רוצה שיפנו אלי?
הייתי רוצה שיבואו בנעימות, ברוח טובה, ויגידו לי: "אני מניח שאת כנראה לא מודעת לזה, אבל המצב האקוסטי גורם לכך בבית שלנו שומעים ממש טוב את הרעשים מהבית שלכם, וזה מפריע לנו"
אני כבר הייתי מבינה...
ואם לא הייתי מבינה והייתי שואלת למה הכוונה, הייתי רוצה שיענו לי "זה נשמע כמו צרחות, אנחנו שומעים את זה ממש חזק"

dina199

New member
ועדיין ללא קשר למקור הרעש,

מותר להרעיש מ 7 בבוקר עד 2 בצהריים, ומ 4 אחרי צהרים עד 10 בערב, גם כשהרעש הוא בר שליטה.

dina199

New member
הייתי מקבלת את זה בצוה הכי גרועה שיכול להיות.

ילד אוטיסט זה לא משהו כמו לקדוח בקירות באמצע היום או בלילה או לשים מוסיקה בווליום גבוה (כשהדברים האלה מותרים מ 7 בבוקר עד 10 בלילה חות משעות 2-4 בצהרים)
אין למצב הזה מפסק הפעלה.

TikvaBonneh

New member
אני הייתי מציעה להם עזרה

הייתי אומרת להם שהם בטח מותשים מהטיפול בה, ושואלת איך אפשר להקל עליהם.
הייתי אומרת להם שחבל שלא סיפרו לי על הקשיים שלהם, לכל אחד יש את החבילה שלו, והייתי משתפת אותם בדברים קשים שעברו עלי בחיים.

usi1

New member
שכנים מרעישים

לבדוק עם שכנים אחרים אם הם שומעים את הצרחות ולפנות אליהם כמה אנשים ביחד אם זה מפריע באמת לכמה אנשים, ולבקש מהם לשים אצלהם פתרונות אקוסטיקה.
אולי לארגן את וועד הבית ולמצוא פתרון שיתאים לכלל הבניין.
אין לך מה לפנות אליהם רק אתה, רק אם זה בעיה שמטרידה כמה משפחות .
הם לא חייבים לידע שיש להם בת כזו, הם לא שולטים בזה וזה בית לא מוסד חינוכי .
הפתרון צריך להיות פתרון ישים לכל הצדדים , פתרונות אקוסטיקה הם יקרים ולכן אני מציעה לערב את כלל הבניין בבעיה ולא להתמודד איתה לבד מראש .
אם לא הולך - תמיד תוכל להשכיר / למכור ....

dina199

New member
סליחה על הסרקאזם:

מבקשים מהילדה להפסיק להיות אוטיסטית ?
הרי זו ה'סיטואציה' שלה

trillian2

New member
השכנים לא אמורים להודיע

או ליידע שכנים חדשים על ילדים שלהם, זה לא מקובל.
אם יש מהדירה שלהם רעשים בשעות הלילה ומפריעים לכם לישון באופן קבוע, אני אם הייתי במקומם של השכנים הייתי מעדיפה שהשכנים שזה מפריע להם יפנו אליי ויסבירו את הבעיה והייתי עושה כמיטב יכולתי. לא בטוח שיש פתרון מוחלט, אולי לבקש שהם יסגרו חלונות כשהילד בהתקף זעם.
אל תתקבצו כמה שכנים כדי לדבר עליהם, זה לא נעים שמדברים על שכנים מאחורי הגב שלהם...תפנו ישירות אליהם ותשתפו אותם בבעיה.
אבל צריך לקחת בחשבון שגם תינוק בוכה בלילות ויש רעשים, לנו יש שכן ששר בקול רם ליד החלון שלו וכשהוא מדבר עם חברים שלו באינטרנט ואנחנו שומעים את זה כל יום כאילו זה מתרחש אצלינו בחדר שינה, בכיוון השני יש שכנים עם ילד כבן שנתיים שכשהוא חולה בלילה (וזה קורה הרבה) הוא בוכה נורא, בבית ממול השכנה כל היום צועקת על הילדים שלה, הכלב שהם אימצו נובח המון והשכנים מימין מעשנים במרפסת וכל העשן שלהם נכנס אלינו מה לעשות אין עם מי לדבר...והבן שלנו האוטיסט משמיע קולות ולפעמים צוחק או בוכה בקול כי קשה לו להתבטא בצורה "מקובלת" הרבה מעבר לזה...שכונה רועשת..
.

למעלה