שכירת דירה

lala76

New member
שכירת דירה

אני לא יודעת אם זה המקום לשאול, אבל יש איזה טיפים לפני שכירת דירה? תודה

עצה מס' 1

בקשי מהמשכיר להציג בפנייך מסמכים לפיהם הדירה בבעלותו או שהוא מוסמך להשכירה מטעם הבעלים.

ERA victory

New member
עצה חשובה : הסתובבי בשעות אחה"צ

ובערב ליד הדירה ושימי לב לכמות הרעש ,תחבורה במיוחד בשעות הערב . לא כל מה שרואים ביום אכן הוא בשעות אחה"צ והערב. חניה אם אין צמודה לדירה ראי אם יש אפשרויות חניה ברחוב . נקיון חדר המדרגות ,המעליות, החצר.כל אלו יאמרו לך מידית על הדיירים ועל וועד הבית. בררי ברשויות לפני העברת שמך, על חובות מהדיירים הקודמים אם יש. התיעצי עם עו"ד על החוזה! חתימה מהירה על חוזה מבלי לשים לב לפרטים בעין לא מקצועית יכולה לגרום לנזק בעתיד!(ראי הודעות למעלה) בהצלחה

קראי היטב את החוזה ...

וודאי שאת מבינה ומסכימה לכל הנאמר בו, שברור לגמרי מי אחראי למה, מה עושים במקרה של תקלה ו/או נזק וכו´ ... בדקי היטב את הדירה ואת כל המערכות שבה, רשמי כל מה שפגום ו/או מקולקל וסכמי עם המשכיר מה יתוקן ועל חשבון מי.

poaro

New member
שימי לב ל...

תבקשי לראות חשבונות קודמים. ארנונה לדוגמא שונה ממקום למקום . עיצה מעולה היא , לבוא פעם נוספת לדירה בשעה שונה כדי לעמוד על כמות הרעש באיזור . כמה זמן את צריכה להודיע מראש על עזיבת הדירה טרם מועד סיום החוזה . אל תסכימי לסעיף דרקוני שאומר : שאת צריכה למצוא משהוא במקומך שיהיה גם מקובל על בעל הנכס כי, לפעמים אפשר להתקע עד סוף החוזה . שיהיה רשום שאת עוזבת ומשאירה את הדירה כמו שהיא כלומר אם הדירה מסויידת את תסיידי אתה בסוף חוזה ואם לא אז לא! אם יש מכשירי חשמל בבית יש לשים לב לסעיף המדבר עליהם . בעל הנכס יכול להכנס רק בהודעה מראש וזמן קבוע מראש . יש עוד כמה דברים הכי חשוב לקרוא לאט את החוזה ולהביא עוד מישהו מפני שעוד זוג עינים תמיד טוב ואם הוא בעל נסיון מה טוב . גרתי 8 שנים רצופות בשכירות , אני מאמין שכימעט ראיתי הכל . היום אני נמצא בצד השני של "הרחוב" ומחפש שוכרים ...

פינוי מוקדם ...

חוזה שכירות מקנה זכויות לתקופה מסוימת. יש להניח כי דרישה לאפשרות פינוי מוקדם מצד השוכר תגרום לדרישה דומה מצד המשכיר. אני לא מכיר הרבה שוכרים שישמחו לחתום על חוזה המאפשר למשכיר לפנות אותם מתי שמתחשק לו בהתרעה של מספר שבועות וגם לא הרבה משכירים שיסכימו שהשוכר ינטוש. צריך לזכור כי פינוי מוקדם מהווה מטרד ומזיק לצד השני, כל אחד רוצה שתהיה לו אפשרות כזאת, אף אחד לא רוצה לתת אותה לצד השני, אבל הכל כמובן פתוח למשא ומתן ולהסכמה חוזית.

למעלה