שכירת דירה

שכירת דירה

האם יש באפשרותי להתחרט לאחר שחתמתי עם בעל הבית על שכירת דירה?? ההסכם בינינו נחתם לפני כחודש. עדיין לא שילמתי שום דבר,רק חתמנו וסיכמנו על המחיר. אבל,לאחר שדיברתי והראתי לאנשים את הדירה,רובם אמרו לי שהדירה הזו לא שווה את הסכום המדובר. חשוב לציין שבעל הבית (ערמומי-רק כיום אני יודע את זה),דאג להציע את הדירה בשקלים קבועים...כך שזה ייראה אטרקאטיבי.ואני נפלתי בפח.כאשר הופכים את זה לדולרים זה פשוט נשמע אסטרונומי!! במיוחד שהדולר נמצא בנסיגה מהממת (כלפי מטה כמובן).כיום הוא עומד על 4.68 מה קורה אם אני רוצה להתחרט? אני מניח שבעל הבית יתבע אותי...איך עלי להתמודד ולהגן על עצמי? מרגיש שיצאתי פראייר. תודה רבה

בעל בית נוכל ../images/Emo104.gif

אכן, מוכרת התופעה של בעלי בתים נוכלים. קודם הם משכירים דירה בדולרים, ואז גורמים לדולר לעלות. וכשהוא גבוה, הם משכירים בשקלים, ומפילים את הדולר.

יוסי99

New member
וליתר דיוק

טעות שאינה אלא בכדאיות העסקה אינה "טעות" המוכרת בחו"ח. כמובן שטעות במחיר יכולה להיות גם טעות בכדאיות, אך בנוסף לכך גם טעות מהותית (למשל, קניית זיוף במחיר המלא של היצירה המקורית)

nirdagan

New member
נראה לי שהדירה לא מזויפת

אלא שהשוכר סבור ששכר הדירה המוסכם גבוה מדי.

יוסי99

New member
אתה בטוח? :)

התיקון היה באופן כללי לאמירה הגורפת ולא לגופו של עניין, כמובן.

nirdagan

New member
מבחינה מעשית

עליך קודם כל לבדוק מה כתוב בחוזה. לפעמים יש לדייר זכות לעזוב באמצע עם אתראה של חודש או חודשיים, ואז תוכל להשתמש בסעיף זה. אם אין סעיף כזה ואתה מחויב לכל התקופה, תוכל לפנות לבעל הבית ולבקש להשתחרר מהחוזה. ייתכן שהוא יסכים בתמורה לפיצוי כלשהו. בכל מקרה אם מדובר בחוזה לשנה אחת, האסון איננו גדול מדי.

למעלה