שכירות משנה

שכירות משנה

אמנם לא עשיתי חיפוש מעמיק בפורום, ואולי יש שם כמה דברים שיוכלו לעזור לי, אעשה זאת בהמשך. אני מחפשת מידע על שכירות משנה. באילו מקרים משתמשים בה? האם אפשר גם בדירות? האם תמיד יש את הסעיף הזה בחוזה שאוסר על שכירות משנה? האם חייבים להודיע לבעל הבית שהמשרד/דירה תושכר בשכירות משנה במקרה שאין סעיף שאוסר בחוזה? המידע הזה דרוש לי לשם פרוייקט שאני עושה. אמנם אני מכירה עורכי דין אך הם לא מבינים בתחום הזה ספציפית. אודה לכל מידע על הנושא. תודה ושבת שלום :)

תשובות

ישכירות משנה יכולה להיות למשל כאשר מי ששכר את הדירה מבקש לצאת ממנה בטרם תום תקופת ההסכם ואז אחת האפשרויות היא להשכיר את הדירה לשוכר משנה, או כאשר אחד שוכר את הדירה ולאחר מכן משכיר חדרים ממנה לאחרים. אם יש או אין סעיף האוסר על שכירות משנה זה תלוי במנסחי ההסכם ובהסכמות אליהם הגיעו הצדדים בכל מקרה הכלל הוא ששכירות משנה אסורה - אלא אם הסכים לה המשכיר (בכפוף לחריגים המובאים להלן): חוק השכירות והשאילה, תשל"א-1971 =============================== 22. העברת השכירות השוכר אינו רשאי להעביר לאחר את הזכות להחזיק ולהשתמש במושכר או להשכירו בשכירות משנה, אלא בהסכמת המשכיר; אולם אם לא הסכים המשכיר לעסקה מטעמים בלתי סבירים או התנה את הסכמתו בתנאים בלתי סבירים, יהיה - (1) בשכירות מקרקעין - רשאי השוכר לעשות את העסקה בלי הסכמתו של המשכיר; (2) בכל שכירות - רשאי בית המשפט להרשות את העסקה בתנאים שייראו לו; ובשכירות של מקרקעין רשאי בית המשפט לעשות כן על אף האמור בחוזה השכירות.

זה לא שכירות משנה אלא דיר חליף

שכירות משנה היא כאשר השוכר מקבל רשות להשכיר את הנכס או חלקו לצד שלישי, בלא שיש לצד השלישי הסכם ישיר עם בעל הנכס.

אני התייחסתי למצב

בו השוכר משכיר את הדירה בשכירות משנה לאחר תחתיו מבלי "לצאת" מההסכם. ברור שאם נחתם הסכם חדש אין המדובר בשכירות משנה.

למעלה