שכירות משנה

Splash Shazam

New member
שכירות משנה

אהלן,
אז מצאתי אחלה דירה, באחלה מחיר ואחלה אזור והכל... אחלה.
בעל הדירה שלח לי את החוזה לעיון, ואז הבנתי שהוא לא בעל הדירה אלא שוכר אותה ומשכיר לאחרים.
הוא רוצה להחתים אותי על חוזה לשכירות משנה, לתקופה של שנה. הוא לא גר בדירה וכל הדירה (3 שותפים) מושכרת ממנו.

בעייתי? יש ממה לחשוש?

זה עשוי להיות בעייתי

יש מקרים של שכירות משנה שנעשית בלי ידיעת בעל הדירה, מה שאומר שזה חוזה לא חוקי ואם בעל הדירה מגלה את זה ומחליט לפנות אותך - תמצא את עצמך מחוץ לדירה מהיום למחר, עם סיכוי להפסד כספי (לך תרדוף אחרי מי שביצע את שכירות המשנה שיחזיר לך שכירות של חצי חודש).
במצב כזה יש סיכוי לא רע שאם יהיו בעיות בדירה אותו שוכר משנה לא בהכרח יוכל לטפל בהם - אחרי הכל גם הוא צריך לתת דין וחשבון לבעל הדירה ואם הדירה לא שלו הוא לא בהכרח יתלהב מלממן תיקונים בעלויות לא סמליות שלפעמים נדרשים.
כמובן, יכול להיות שבעל הדירה מודע לכך (אם כי אני בספק, אני לא הייתי מסכימה למצב כזה), אבל זה דורש בירור. אתה יכול לשאול בכלליות מי הוא בעל הדירה ואיך יוצרים איתו קשר במידת הצורך, ולפי התגובה של המשכיר תוכל להבין מה הולך שם.

shron17

New member
ליצור קשר עם בעל הדירה.

ולברר איתו הכול,בנושא שכירות הדירה וכול התנאים.
אם אין אפשרות כזאת ,אז לוותר על הדירה כדי לא להסתבך.

Splash Shazam

New member
תודה לשניכם

מסתבר שהדירה בבעלות אמא שלו, וכדי לחסוך לה כאבי ראש ובלאגן, הוא "משכיר" ממנה את הדירה ומתנהל בעצמו מול השוכרים.
&nbsp

shron17

New member
שיתן לך לשוחח גם עם בעלת הדירה.(אמא שלו).

מכיוון שיש המון סיפורים "ונפילות-בפח" ,בנושא של משכירי-דירות,
מאוד מומלץ,לבקש טלפון של בעלת הדירה ,בכדי לאמת את כול מה שאמר לך ,
ובכך למנוע מעצמך בלאגן בעתיד.
במידה והוא לא יסכים למסור את הטלפון שלה,
כנראה הדברים שסיפר לך,אינם מדוייקים.

זה רק מעורר חשד לדעתי

במקרים כאלו מקובל שהילדים מטפלים בהשכרת הדירה ללא חוזים ועניינים, כשהחוזה של הדירה רשום על שם בעלי הדירה וה"ילד" מצוין כאיש קשר בלבד. או שמדובר במקרה של רמאות בתוך המשפחה (שלא אמורה להטריד אותך, אבל זה עדיין פתח לבעיות), או שיש כאן סיפור יותר מורכב.
מצטרפת להמלצה לבקש לשוחח עם האמא.

Splash Shazam

New member
ביררתי ואישרתי את העניין, כמובן.

גם את החשד שלי זה עורר יותר ובדקתי את העניין קצת יותר לעומק.
הבן גר בעבר בדירה, ולכן יש חוזה מסודר, לצורך חשבונות וכו'. מאז שסיים לגור שם, פשוט השאירו אותו כשוכר ראשי.
דיברתי עם דיירים קודמים וגם קיבלתי פרטים של האם ובדקתי שהם אכן נכונים.

למעלה