שכירות או משכנתא ?

amiril2

New member
שכירות או משכנתא ?

יש לי כרגע 115000$ וזכאות לעוד 30000$ מהמדינה אני משלם שכירות 550 $ ומחפש דירה בטווח ה180000$ האם כדאי לי לירכש ע"י משכנתא או להמשיך להשכיר בהנחה שבעוד שלוש שנים יהיה לי עוד 20000$ האם כדאי ביכלל לקחת משכנתא

amiril2

New member
שכירות או משכנתא ?

יש לי כרגע 115000$ וזכאות לעוד 30000$ מהמדינה אני משלם שכירות 550 $ ומחפש דירה בטווח ה180000$ האם כדאי לי לירכש ע"י משכנתא או להמשיך להשכיר בהנחה שבעוד שלוש שנים יהיה לי עוד 20000$ האם כדאי ביכלל לקחת משכנתא

אלוני.

New member
תשובה

שכר הדירה שאתה משלם מכסה את המשכנתא אותה אתה רוצה לקחת, על פניו אם החלטת היכן לגור ומצאת את הבית המתאים אז "כדאי" לך לקחת משכנתא. אגב, עם הון עצמי כזה אתה לקוח מועדף אצל הבנקים וכולם יעמדו לרשותך, תנהל מו"מ על הריבית והתנאים בכמה בנקים, הם צריכים אותך כמו שאתה אותם.

banjo3

New member
במצב שלך

לפי דעתי כן, כדאי לך. את התשלום החודשי אתה ממילא משלם אז במקום לשכירות תשלם אותה למשכנתא. ובעוד 3 שנים אתה אומר שיהיו לך בכל מקרה עוד 20000$ - איתם תסגור חלק מהמשכנתא. אני במקומך לוקח הלוואת גישור של 20000$ ל 3 שנים, ואת השאר משכנתא בריבית קבועה או בריבית דולרית (תלוי בשער הדולר באותו זמן). ככה על הלוואת הגישור אתה תשלם רק על הריבית משהו כמו 650-850 ש"ח כל חודש (אל תשכח שהריביות מאוד נמוכות היום), שאר המשכנתא תלוי בגובה ההחזר החודשי שלך + מספר השנים והריבית - תעשה את החישוב שהכי נוח לך כשבסופו של גבר אתה תשלם פחות ממה שאתה משלם לשכירות היום. בהצלחה.

למעלה