שכירות - אופציה

אמנון א

New member
שכירות - אופציה

סעיף האופציה בחוזה השכירות שלי קובע רק תאריכים בהם תהיה השכירות בתוקף אך אינו קובע, שחלים תנאי החוזה המקורי בתקופת האופציה ואין בו כל התייחסות לשכר הדירה. בעקבות ירידת שכה"ד בשנה האחרונה אני רוצה לשלם שכ"ד מופחת. האם יכולה הבעלים להתנגד? האם עלי להודיע בכתב על שינוי שכה"ד, למרות שבחוזה איני נדרש אפילו להודיע על מימוש האופציה בכתב? תודה, אמנון א

אופציה ...

השימוש במילה אופציה, מבלי להגדירה הינו די בעיתי, אבל לדעתי אם לא הוגדרו תנאי השכירות בתקופת האופציה הרי שסביר להניח כי הצדדים התכוונו כי שאר התנאים ישארו ללא שינוי. לא נראה לי בכלל שיש לך זכות להודיע חד צדדית על הפחתת דמי השכירות וודאי שבעל הנכס יכול להתנגד למהלך כזה. אתה יכול לנסות ולבקש הפחתה ולהכנס למו"מ תוך ציון העובדה שאתה תעזוב אם דמי השכירות לא יופחתו.

כאשר מדובר על סעיף בחוזה

צוי לצטטו בלעדיו כל התיחסות היא על קרן הצבי ולפעמים... יש צורך בחוזה כולו כי בסעיפים אחרים נמצא דברים רלונטים

אמנון א

New member
שכירות - אופציה

זה סעיף האופציה כלשונו "לשוכר אופציה להאריך את תקופת השכירות לשנה נוספת. תקופת השכירות הנוספת הינה לשנה אחת התל מיום XXXX ועד ליוםxxx" אין כל התייחסות נוספת לאופציה בחוזה.

לדעתי [ואינני משפטן] הארכזה זו

היא הארכת החוזה [למעט האופציה] יתכן והסתכלות על החוזה כולו תחזק או תשלול עמדה זו אנסה הסביר עמדתי ע"מ שתסכור את הנכס נקבע בינכם הסדרים אלו ואחרים שהתבטאו בחוזה שחתמתם - בלעדיהם אין שכירות ואין שום תקופה לשכירות בחוזה קבעתם את התנאים המוסכמים לצורכי שכירות קבעתם שהזמן הוא שנה והאופציה מאפשרת הארכה לשנה נוספת הארכה כוללת בתוכה את תנאי ההסכם כי בלעדיו אין תנאים לשירות באשר לגובה שכ"ד לכך צריך להיות התיחסות בהסכם אם אין התיחסות ככל הנראה נשאר קבוע אתה אולי מעונין להוריד בשכ"ד יתכן ובעל הית מעונין ליקרה לפחות דולרית כי בשקלים הוא מקבל היום פחות.... גם זה מלמד כי כל התנאים נשארו כשהיו כי הרי אם תתחילו כעת לטעון להורדה/הגדלה אין שום אופציה
במקום להתלות בחוזה כדאי לנסות הדברות להסביר לבעל הדירה את המצב בשוק וכי הנך מעונין להאריך אבל גם להתאים את שכ"ד לתנאי השוק וכי בסופו של דבר כדאי לו [אם הנך שוכר טוב]

איך תגיב אם ...

בעל הדירה יגיד לך שהוא רוצה תוספת של 30% לתקופת האופציה?

האופציה שלך היא

לשכור את הדירה לשנה נוספת באותם תנאים ובאותו מחיר כמו בשנה החולפת. אם תרצה לממש אותה, בעל הבית חייב לאפשר. אבל אם אתה רוצה להמשיך במחיר מופחת, זה כבר לא על סמך האופציה אלא הארכת שכירות רגילה. ולזה בעל הבית יכול להסכים או לסרב, זה כבר תלוי במו"מ ביניכם. אם המחירים בשוק באמת ירדו ובעל הבית מאמין שתעזוב אם לא יוריד במחיר אז יש סיכוי טוב שהוא יסכים. אם הוא מעריך שתישאר בכל מקרה (לעבור דירה זה סיפור יקר ואולי לא שווה את ההפרש בשכ"ד) אז הוא עשוי להתעקש, לכן אם אתה מתכוון באמת לעזוב אם המחיר לא ירד כדאי שתבהיר לו את זה. בכל מקרה, אם אתה רוצה לנצל את זכות האופציה אתה לא יכול לחכות לרגע האחרון. בד"כ קובעים בחוזה שאם השוכר רוצה לנצל את האופציה הוא חייב להודיע על כך בכתב X זמן לפני תום השכירות. במקרה שלכם אין קביעה כזאת, אבל אתה חייב להודיע זמן סביר מראש (לדעתי לפחות חודש וגם זה מעט) אחרת תאבד את האופציה. אני כותב את כל זה מנסיון הן כשוכר והן כמשכיר, כך שאני מכיר היטב את שיקולי שני הצדדים.

למעלה