שכיבות שמיכה

שלומי 17

New member
שכיבות שמיכה

המורה לספורט נתן תרגיל חדש: 20 שכיבות, דקה מנוחה 19 שכיבות, 50 שניות מנוחה 18 שכיבות, 40 שניות מנוחה 17 שכיבות, 30 שניות מנוחה 16 שכיבות, 20 שניות מנוחה 15 שכיבות. מה דעתכם? האם זה עדיף מאשר לעשות כל יום מספר מקסימלי של שכיבות שמיכה? בסוף החודש יש לי בגרות בספורט, באיזו צורה הכי קל לעשות שכיבות שמיכה? כפות ידיים רחוקות או קרובות אחת לשנייה? רגליים צמודות או לא? תודה מראש

amitdd

New member
תרגיל לא רע..

תעשה אותו וכל פעם שאתה מצליח לבצע את כל החזרות תוסיף לכל סט חזרה או שתיים. זה יותר טוב מסט אחד של מקסימום. בקשר לשאלה השניה - מבחינה פיסיקלית ככל שהידים קרובות יותר קל יותר לבצע את התרגיל אבל כשהיידים צמודות השרירים העיקריים הם היד האחורית שהם חלשים מהחזה לכן הפעולה קשה יותר. בקיצור הכי קל ברוחב כתפיים וככל שאתה מצמיד או מרחיב התרגיל נעשה יותר קשה(ככה זה בשבילי לפחות). בקשר לרגליים אני לא יודע אבל השינו אני חושב לא משמעותי.

אלי ו.

New member
שוב, מה המטרה?

אם המטרה לעשות מקסימום שכיבות סמיכה (סיבולת) זה יכול להיות אימון סביר. אם המטרה היא גודל אז זה לא אימון כ"כ טוב. כמו כל אימון, גם האימון הזה יעזור לזמן מסוים ואח"כ תצטרך לשנות. ואפרופו שכיבות סמיכה, אצלנו בחדר כושר יש מדריך שהביא את התרגיל הבא (לסיום אימון חזה) יורדים ל 10 שכיבות סמיכה עם משקולת של 10-25 ק"ג על הגב, (המדריך תומך את המשקולת על הגב שלא תיפול) לאחר 10 חזרות המדריך מוריד את המשקולת וממשיכים בלי משקל עד לכישלון.

תרגיל לחזה

אני לא הייתי ממליץ על התרגיל הזה לאף אחד ! כפי שאתה יודע חולשה בשרירי הבטן תגרום לנזקים בגב !!! וחוסר מיומנות בתרגיל הזה תחת משקל ובנוסף גם תרגיל אחרון זה מתכון בדוק לנזקים ! יש דרכים אחרות לחיזוק שריר החזה וכפי שאמרתי בעבר על מנת לפתח שריר עלינו לבודד אותו (עיקרון הספציפיות) ולכן תרגיל של FLYS (פלייס
) או פרפר שבו שריר החזה כמעט מבודד הם האופטימלים ביותר (כמובן שישנם תרגילים מצויינים נוספים).

okok4

New member
מהו תרגיל הפרפר?

יש לך תמונה אולי? תודה רבה

שכיבות שמיכה

כפי שאלי אמר אם המטרה היא סבולת אז התרגיל בסדר אבל למטרות גידול של השריר התרגיל לא מתאים ! לגבי איך לבצע הדבר תלוי בד"כ במתאמן אבל אצל רובנו הביצוע הקל ביותר יהיה ידיים מעט יותר רחבות מרוב הכתפיים (אצבעות ידיים מופנות קדימה) ורגליים פתוחות מעט לצורך יציבות יציבות. בהצלחה בבגרות ודווח לנו

למעלה