שכיבות סמיכה

טולר

New member
שכיבות סמיכה

שאלתי חבר שלי בקשר לתרגילי שכיבות סמיכה, הוא אמר לי שהוא עושה תרגיל כזה: 20 רוחב כתפיים, הפסקה קצרה, 20 כפליים רוחב כתפיים, הפסקה, 10 יהלום, הפסקה, כפול ארבע. כלומר, זה מעין תרגיל של 12 סטים משתנים. (20 זה דוגמא, כמובן שזה משתנה על פי יכולת) האם זה בכלל טוב? לא עדיף לעבוד בסטים באותו סוג של שכיבות סמיכה? מה החסרונות ויתרונות של אותה שיטה?

לא הבנתי

מה המטרה ? מה זה 20 כפליים ? מה זה 10 יהלום ? האם באחיזה רחבה מרפקים הם כלפי חוץ או צמודים לגוף ?

טולר

New member
הבהרה

טוב אז המטרה היא כמובן להשתפר בשכיבות סמיכה, לא לנפח שרירים או משהו כזה. כפליים זתומרת כפליים רוחב כתפיים, כשהידיים רחוקות כמעט ככל שניתן אחת מהשנייה. ויהלום זה יד על יד( או יותר נכון יד צמוד ליד, וזה יותר צורת מעוין בין הידיים). בקשר לשאלה על האם המרפקים צמודים לגוף או כלפי חוץ, אני לא יודע, אני יישמח אם תסבירו לי מה ההבדלים בין זה לזה, בנוסף לשאלה ששאלתי בהודעה הראשונית, תודה.

שכיבות שמיכה

על מנת להשתפר בשכיבות שמיכה הייתי מבצע: לחיצת חזה בשכיבה כנגד מוט חופשי, 3 סטים, 20 חזרות שכיבות שמיכה (ידיים ברוחב כתפיים, מרפקים החוצה), 2 סטים (עד כישלון) לחיצת חזה בשכיבה כנגד משקולות חופשיות, 3 סטים, 20 חזרות שכיבות שמיכה (ידיים ברוחב כתפיים, מרפקים החוצה), 2 סטים (עד כישלון) מנוחה של 90-60 שניות בין הסטים. אימון זה הוא אינטנסיבי מאוד וקשה, אחרי 8 שבועות בתוכנית הנ"ל אני מאמין שיהיה שיפור ניכר ! מרפקים החוצה - השריר העקרי הוא שריר החזה מרפקים צמודים - השריר העקרי הוא שריר התלת ראשי זרועי

למעלה