שכחתי לספר לכם...

tiaa1

New member
ונניח שיגלו באמת קשר בין מחלות לת"כ

לי למשל התפרצה מחלת הבלוטה בגיל 20 ובגיל 21 נותחתי והיתי נטולת סימפטומים כ10 שנים עד שהבלוטה האטה את פעילותה והפכתי ל"היפו" יתכן שמדובר על שתי מחלות של בלוטת התריס? והתת"כ למה התפרצה כעשר שנים אחרי בלוטת התריס?רק בגל המונו?יש הרבה שאלות.

dorgad

New member
נאווה, צוות מהמחקר היה אצלי וראיין

אותי. אני מאוד מקווה שהמחקר הזה יניב מתישהו פרי אבחוני, ואולי בהמשך - תרופה. דור

li40

New member
מחלת הנשיקה זה EBV

EBV = EPSTEIN BAR VIRUS = מחלת הנשיקה בבדיקה זו בודקים נוכחות נוגדנים לנגיף EBV. נגיף האפשטיין באר (EBV - Epstein Barr Virus) הוא נגיף ממשפחת נגיפי ההרפס הגורם למונונוקליאוזיס זיהומית (מחלת הנשיקות). מחלה זו מאופיינת בחום גבוה, כאב גרון, הגדלת הטחול ובלוטות הלימפה, דלקת כבד וממצא של תאים ייחודיים בדם (לימפוציטים אטיפיים). מחלה זו מתרחשת בעיקר במתבגרים צעירים (בני 15-25) ומכונה מחלת הנשיקות כיוון שהנגיף עובר במגע קרוב (לאו דווקא נשיקות). ההדבקה בנגיף זה שכיחה למדי כך שעד גיל 25 שנה רוב האנשים כבר נדבקו בנגיף. ברוב הנדבקים ההדבקה הייתה ללא תסמינים וללא מחלת הנשיקות. בעבר סברו כי הדבקה בנגיף זה עשויה לגרום לתסמונת התשישות הכרונית ולמגוון מצבים קליניים לא ברורים אחרים; כיום, רוב החוקרים אינם סבורים כי הדבקה בנגיף עשויה לגרום לתסמונות אלו. כמו עם כל נגיפי ההרפס האחרים, גם ההדבקה בנגיף זה גורמת לנשאות כרונית של הנגיף, כך שהנגיף לא נעלם למעשה מהגוף לעולם. מטרות הבדיקה אבחון הסיבה למונונוקליאוזיס זיהומית אבחון הסיבה לדלקת כבד CMV = CYTO MEGALO VIRUS שייך לקבוצה בדיקות סרולוגיות של הדם וירולוגיה מטרה עיקרית של הבדיקה : בבדיקה זו בודקים נוכחות נוגדנים לנגיף ה- CMV בדם. נגיף הציטומגלו (CMV - cytomegalovirus) הוא נגיף ממשפחת נגיפי ההרפס העלול לגרום באנשים בריאים למונונוקלאוזיס זיהומית (מחלת הנשיקות). מחלה זו מאופיינת בחום גבוה, כאב גרון, חולשה, הגדלת הטחול ובלוטות הלימפה, ולעיתים אף פריחה. בעובריהן של נשים הנדבקות בנגיף בשלב מוקדם של ההריון עלולים להתפתח מומים מולדים. באנשים עם דיכוי מערכת החיסון עלול הנגיף לגרום לדלקת ריאות, דלקת בעיניים ודלקת המעי הגס. ככלל, באנשים בריאים לא גורם נגיף זה למחלות בדרך כלל. את המידע הזה הוצאתי מאתר infomed אתר שבו אני מפענחת את כל תשובות המעבדה עודלפני שאני חוזרת לרופא ....

li40

New member
המשך עידכון

שני הוירוסים האלו נשארים בגוף , תמיד המחלה יכולה להתפרץ ופעם בחמש שש שנים אפשר להדביק את מי שבאים איתו במגע , כמו כן המון אנשים הם נשאים (בעלי) נוגדנים לוירוסים אלו ,והם אפילו לא יודעים , לא תמיד המחלה מזוהה , רוב הפעמים מאבחנים את המחלה כדלקת גרון וכדומה אלא אם כן החום הגבוה נמשך מעבר ל 5- 6 ימים .... לי יש גם ebv וגם cmv ווירוס נוסף שנקרא parvo b19 שנבדקתי ומתברר שבמשך השנתיים האחרונות חליתי בוירוס זה והיום הוא נמצא אצלי בגוף זהו וירוס שמתיישב על בכרומוזום ה-19 ולכן נקרא parvo b19 מבין הוירוסים במשפחת הפרוו-וירוס רק וירוס זה המכונה B19 גורם לזיהומים בבני-אדם וכל הפרק ידון בו בלבד. הוירוס נמנה על משפחת ה- parvoviridae מהמין erythrovirus . ה-B19 הוא וירוס DNA חד גדילי נטול מעטפת. הוא עמיד יחסית לחום ודטרגנטים עקב גודל הגנום הקטן שלו והעדר המעטפת.הוירוס מורכב מ-3 חלבונים המתחברים למולקולת ה-DNA. הוירוס התגלה בטעות בשנת 1975 ע"י קבוצת המחקר של Cossart ,החוקרים חיפשו וירוסים של הפטיטיס ובמקרה גילו את חלקיקי ה- B19 באחת הדגימות. השם B-19 נקבע כיוון שהדגימה בה נתגלו חלקיקי הוירוס היתה דגימה מספר 19 בפנל הבדיקות השני. הוירוס עצמו אוהב מאוד את תאי הדם האדומים עוד בשלב בו הם נוצרים (תאי-האב של תאי הדם האדומים) ורק בתאים אילו הוא מסוגל להשלים מחזור התרבות מלא. שער הכניסה של הוירוס אל תאי-האב האדומים הינו מולקולה המכונה גלובוזיד (globoside),הידועה יותר כקבוצת הדם מסוג P. כיוון שלא כל בני האדם נושאים מולקולה זו- אותה קבוצה של אנשים שחסרה אותה לעולם לא תדבק בוירוס ותהיה חסינה כנגדו. יש עוד הרבה דברים בוירוס הזה אם משהיא מעוניינת לקרוא אני מצרפת לדוגמה את האתר שממנו העתקתי את הכתוב למעלה : לפי דעתי אפשר להסיק המון לגבי הוירוס הזה ויש לבדוק אם הוא גם אחד הגורמים לפיברו .... הבדיקה הזו לא נעשית כל כך מהר וכנראה יקרה יותר מאשר בדיקות רגילות ... ככה הבנתי כי הבדיקת דם נשלחה למרפאת פרוו בתל השומר ( מרפאה חיצונית שהחזירה תשובה למרפאה שלי ...) http://www.kidspedia.co.il/mamar.asp?id=79 האם עוד משהיא עברה את הבדיקה הזו ומה היו התוצאות ?

linar1

New member
זה לא פשוט לשכנע את הרופא

לבצע בדיקה כזו או אחרת. הרבה פעמים התגובה - למה את צריכה עוד בדיקה?

dorgad

New member
הרהורים תובניים על הסיבות והגורמים

מכל מה שקראתי בשרשור הזה ובמקומות אחרים על הפיברו', ומשיחות עם רופאים, אני מוצאת שאני מגיעה להרהורים הבאים (ניסיונות לתובנות): -יש חולי פיברו'/תת"כ שיש להם ברקע מחלות אחרות (נשיקה / לופוס / דלקות-פרקים / בלוטת תריס בעייתית), ויש כאלה שאין להם רקע כזה. - יש חולי פיברו'/תת"כ שיש להם ברקע תאונות-דרכים / טראומות נפשיות/פיזיות / ריבוי ניתוחים, ויש כאלה שאין להם רקע כזה. - יש חולי פיברו'/תת"כ שיש להם ברקע השפעות סביבתיות/תזונתיות שליליות (וירוסים שונים / זיהומי-אוויר, שימוש-יתר בממתיקים מלאכותיים וכו'), ויש כאלה שאין להם רקע כזה. ובכל-זאת, כולנו כאן בגלל תסמונת/ות משותפת/ות. המסקנה שלי (כהדיוטה מן השורה): יש משהו שמשותף לכולנו - נתון/ים גנטי/ים שטרם ברור בדיוק איזה, וכולנו נחשפנו לטריגר/ים שהוציאו את התסמונת מן הכוח אל הפועל. מה דעתכן/ם? דור

sarche

New member
ומה שמתסכל עוד יותר שהמחקר לא ממש

מקדם אותנו לעת עתה. הבנתי מד"ר רהב שתוצאות המחקר שפורסם לאחרונה על מציאת סמניים גנטיים על כדוריות דם לבנות (או משהו כזה...) הוא סתם שטויות. הרהור נוסף: אולי יש וירוס שעוד לא גילו שמתיישב במערכת העצבים ועושה בגוף שמות?

tiaa1

New member
מאד מאד יתכן שבכל מדובר בזן חדש

ודר' רהב טובה בלמצוא וירוסים או זנים חדשים. אתם זוכרים את פרשת הג'קוזי?היא גילתה אותו ועל זה היא קיבלה או תקבל פרס. כשיתפרסם המאמר ... אני כמעט משוכנעת שהיא מנסה ליחד את המחלה ולהגיע לגורם אחיד,אבל לצורך זה היא צריכה לעשות קודם סקר מקיף סוציודמוגרפי ,להקליד למחשב "ולבקש" שאלות מסוימות. אוי עכשיו נדבקתי בגן הגעגועים למחקר אפידמיולוגי... מישהו מחר אצלה?בקניון?זו סיבה שיכולה להוציא אותי מהבית.

tiaa1

New member
עכשיו יגיע רגע האמת-להעתיק את הקישו

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?itemNo=475483&contrassID=nl&nl=08_09 יש. דוחו אם עברכי להעתיק את כל המאמר אני לא בטוחה שמותר .להעביר למיל כן אבל הנה

למעלה