שכחתי את השם

ולמשמיצי האורנים, זה בנאות קדומים

גן התנ"ך שראוי וכדאי לראות מספר פעמים בשנה.

אדנהר

New member
מאוד מאוד ממליץ על ביקור

בנאות קדומים,חוויה לכל המשפחה. בחגים סוכות ופסח יש פעילויות נהדרות, ולרומנטיקנים שבינינו ממליץ על סיור "שיר השירים" בערב ט"ו באב, להזמין מקום מראש.

drorjs

New member
אז למה אומרים על האורנים...

שדברים לא יכולים לצמוח לידם,שהם אללופתיים,וכל זה. גם בגבעת רם ראיתי אורנים מוקפים בירק והתחלתי לתהות מה בעצם הבעייה איתם.

זה מה שאני טוען כבר 50 שנה,

ניתן לגדל מתחת לאורנים דשא, וצמחים רבים רבים, אכן מחטי האורן הם אללופטיים, בעיקר לנביטה של הרבה צמחים אבל לא מפרעים לצמחים שנשתלים.

סאקרה

New member
WOW איזה פרחים יש להם בדר אפריקה!

איפה קונים כאלה? אני רוצה גם!

bel011

New member
גם אני רוצה גם..איפה באמת קונים?

האם הצמח מייצר זרעים?

רן, אז בעצם אתה אומר

שאני יכולה לשים חיפוי של מחטי אורן בערוגת ירקות אם אני לא זורעת בה אלא מעבירה אליה שתילים בוגרים?

רוּפֵן

New member
מחטי אורן 'מעכבים נביטה' אך לא..

משמידים צמחייה. יש צמחים ועצים שיש להם גם כושר השמדה וחיטוי של הסביבה, ונדמה לי שקראתי באיזה מקום, שאחד התכשירים ללריסוס והשמדת עישבונים, מבוסס על מיצוי מאחד העצים הללו. מחטי אורן מעולים לחיפוי ויעכבו נביטה של כל "עשבוני". לא יפריע לשתילה של צמחים - האללופתיה שלהם רק מעכבת נביטה. (מעבר לעובדה שחיפוי עבה, גם מונע אור ומעכב נביטה) שבת שלום

מחטי אורנים מעכבות נביטה לא

בגלל אלופטיה כימית, אלא פשוט באמצעות כיסוי הזרעים והחשכתם. ולי אישית אין שום דבר נגד אורנים- אני מתנגד לכיסוי הארץ בהם, להשמדת הצמחיה המקומית לצורך זה (או לצורך שתילת עצים אחרים) כמו שעושה הקק"ל למרות הכחזותיה (ראיתי בעיני שטח שהוכן לנטיעות בשנה שעברה- על ידי ריסוס בקוטלי עשבים. אין מחסור היערות נטועים בארץ. יש מחסור בשטח טבעי או מתאושש. אז למה לא לאמץ את הציווי הקדום של היפוקרטס: "קודם כל, אל תזיק"?

בתנאי קרקעות הארץ לא מחמיצים

הלואי וכן, הקרקעות שלנו בסיסיות מדי !!!!! לפני שנה היה כאן דיון רחב בנושא.

bel011

New member
במאמרי הפורום יש מאמר על מחטי אורן

לכל מי שמתעניין בנושא...מאמר מרתק...הנה הקישור

למעלה