שכונת עזרא בת"א

שכונת עזרא בת"א

שלום לכולם,

מה דעתכם על האפשרות ש'ת"א היפה' תתפשט גם לשכונה זו?
מדובר בשכונה שקטה מאד של 'רחובות הולנדיים', בתים צמודי קרקע ואוכלוסיה מבוגרת, בעיקר. כמו כן, היציאה לאיילון נמצאת ממש בפתח השכונה, כך שהנגישות לת"א טובה. להבנתי הוסדרה הפרצלציה ורישום רוב הבתים בטאבו בשכונה. הפליטים נמצאים בעיקר בשכונת התקווה ובשכונות סמוכות ולא בעזרא. המחירים בשכונה די גבוהים ביחס למחירים בשכונות הסמוכות, אבל עדיין נמוכים לשאר לת"א.
מה החסרונות? מה הסיכוי, לדעתם, שהשכונה תתחדש ותגיע אליו אוכלוסיה איכותית יותר?
אשמח לשמוע כל דעה.

תודה

סיכון תמיד יש, אבל...

יש גם סיכוי.
רוב בעלי הקרקעות ימותו בקרוב - מדובר באנשים בני לא פחות מ-75.
אם היורשים יציעו את הבתים למכירה, המחירים יהיו גבוהים מידי עבור אוכלוסיה חלשה ואפשר בהחלט שהיא תתמלא בצעירים שיראו בה הזדמנות לצמוד קרקע במרחק של 4 דקות נסיעה מעזריאלי ובמחיר סביר.
האפשרות האחרת היא שהיורשים יבחרו להשכיר את הנכסים, במקרה הרע לפליטים משכונות סמוכות.
קשה לי להאמין שמישהו מעדיף להתעסק בהשכרת דירה לפליטים (גם אם התשואה יחסית גבוהה) ואגב כך להוריד את ערך הנכס (ערך השכונה ירד אם יכנסו פליטים). לא עדיף לו למכור? המחירים שם לא מאד נמוכים, בטח ביחס לשכונות הסמוכות.
&nbsp
עוד דעות?

MrRoadRunner

New member
וירידת מחיר וכניסה של אולוסיה "חלשה" לא באה בחשבון מבחינתך?

כמו שכתבתי

תמיד יש סיכון, אבל הוא נראה לא גדול במיוחד במקרה הזה. כאמור, אם יורשי הקרקעות יציעו אותן למכירה, אוכלוסיה 'חלשה' לא תוכל להרשות לעצמה לרכוש אותן. הסיכון, לדעתי, טמון באפשרות שיורשי הקרקעות יחליטו להשכיר את הנכסים, ועל אחת כמה וכמה אם יהיו מוכנים להשכיר אותם לפליטים.

ואם אתה מתכוון לירידת מחיר כללית

נראה לי, באופן אישי ובלתי מקצועי, שירידת מחירי הנדל"ן עקב הפשרת קרקעות ובניה מואצת לא תביא לירידת מחירים בת"א. העיר פשוט מבוקש מידי ואין קשר בין המחירים בה לבין המחירים בהרצליה, במודיעין או בראש העין, לדוגמה. כך נראה לי.

עיר אחרת?

כך טענו ביחס לשכונות כמו נחלת יצחק, מונטיפיורי ופלורנטין (כולל הרחובות ה'מלוכלכים' יותר שבאזור מטלון). אני לא בטוח שאתה צודק. ימים יגידו.

למעלה