שךןם לכולם!!!!

Linimfin

New member
שךןם לכולם!!!!

אני חבר חדש בפורום... יש לי חמוסה (Lucille) בת שלושה חודשים בערך. היא נמצאת אצלי כשלושה שבועות. קראתי את כל המאמרים שנמצאים כאן... זאת הפעם הראשונה שאני מגדל חמוסה (או חמוס) אז אני מטנצל מראש על כמות השאלות הדביליות שאני בטח אשאל.... בתור התחלה שתי שאלות: החמוסים שלכם מגיבים לשם או לקריאה כלשהיא? בנוגע לחינוך החמוסה. ניסיתי את כל השיטות שנמצאו במאמרים וחלק ממה שכתבתם על הנושא בפורום הישן... ולמרות שניסית הכל Lucille עדיין נושכת (לפעמים חלש ולפעמים חזק...מאוד). כשאני איתה בחדר היא עושה את רוב צריכה בארגז (למרות שעדיין חלק לא...) וכאשני לא שם היא עושה איפה שבה לה... יש לכם עצות נוספות? נ.ב. בהצלחה לאיילת...

Sweet Fantasy

New member
ברוך הבא ../images/Emo140.gif

ומה שמך בישראל? :) הייתי שמחה שתספר על עצמך ועל לוסיל? (מקווה שקראתי נכון) יותר לשאלות - 1. החמוסים לומדים לקשר קריאה מסויימת אליהם, ז'א.. אם אתה רוצה להרגיל אותה לשם שלה תקרא לה הרבה וכשהיא מגיעה תן לה צ'ופר, כך הרבה פעמים עד שהיא תלמד לקשר את השם למשהו טוב. 2. אתה בטוח שניסית הכל הכל? אני אשמח אם תפשט איך בדיוק אתה מגיב כשאר החמוסה נושכת אותך.. בקשר לצרכים תנסה למצוא מקום ספציפי שאולי כשאתה לא שם היא עושה אם באמת קיים כזה שים שם עוד ארגז.. אם זה בכל מיני מקומות בכלוב, נסה לשים סמרטוטים עם משחקים שלה עליהם ופזר קצת אוכל, חמוסים לא אוהבים ללכלך אתמקום השינה המשחק והאוכל שלהם בהצלחה, מקווה לעוד תשובות מיכל נ.ב האם קראת גם את השאלות הנפוצות?

Linimfin

New member
ובכן...

שמי אוהד. אני גר ברמת גן. אני בן עשרים (גם אני בצבא...) לוסיל (קראת נכון) ע"ש הגיטרה של B.B.King )גיטריסט בלוז מעולה) היא חמוסה בצבע סייבל מתוקה וקטנה. כשאת אומרת צ'ופר למה את מתכוונת? לוסיל לא מוחזקת בכלוב. יש לה חדר קטן שבו היא מסתובבת. למרות שיש לי כלוב ארנבות קטן (לא במיוחד בשבילה....) שהיא (מרצונה בלבד כמובן) ישנה בתוכו. ניסיתי רק לצעוק איי, די וכו'. לא עבד. ניסיתי "להעניש" ולצאת מהחדר. או להכניס לאותה לכלוב. ניסיתי לגרור אותה מהעורף (את זה היא ממש לא אהבה אז הפסקתי די מהר). וניסיתי לצעוק "די" תוך כדי שאני נותן לה מכה חלשה על האף. קיום אני עושה שילוב בין המכה הצעקה ואז העונש.... לגבי הצרכים כמו שהבנת אין לה כלוב. יש לה כבר שני ארגזי חול (מה הגודל של ארגזי החול של החמוס שלך?). אני אנסה לשים סמרטוטים עם קצת אוכל ליד נקודות אסטרטגיות.... תודה על העזרה.

Sweet Fantasy

New member
המשך תשובות

על צ'ופרים תוכל לקרוא בשאלות נפוצות (למעלה בשורה כחולה) השיטות הנ"ל מתאימות גם לחדר
אז זה בסדר. השיטה היעילה מכולן לדעתי היא: כאשר היא נושכת להרים מהצוואר בתנועה חדה להרים את החמוסה לגובה העיניים ותוך כדי מבט ישיר להגיד "לא" בתקיפות ולתת מכה קטנה על האף! חשוב שהלא יהיה בקול ממש גבוה וסמכותי.

Linimfin

New member
עוד שאלה.

כשאומרים לשחרר מהכלוב... מתכוונים... לשחרר לאן? זאת אומרת... אם היא בחדר, אני אמור לשחרר אותה?

Sweet Fantasy

New member
לא..

אם יש לה חדר גדול זה בהחלט מספיק מבחינת ההגדרה של "חילוץ עצמות", אבל בשביל הסקרנות שלה והכיף שלה, אפשר פשוט לקחת אותה לחדר אחר למשל, סתם בשביל שיהיה נחמד ,הרי חמוסים מתים על מקומות חדשים ודברים חדשים להרוס..
גם אצלי החמוסים נמצאים בחדר משלהם לרוב.. שבתוך נמצא גם כלוב ענקי (סטנדרט לחמוסים) + מיטת שינה לכלבים ו-3 ארגזי חול.. (ונזכרתי עכשיו ששכחתי לענות לך על הארגזים - אני משתמשת באגזים גדולים של חתולים) בקיצור אם בא לך פשוט "להעשיר" אותה בפעילות אתה יכול לשחרר אותה בחדר שלך וכו' כמובן שתחת השגחה
אשמח לענות על עוד שאלות
מיכל

Linimfin

New member
אני נותן לה מדי פעם לשוטט בחדר

פשוט הכלב שלי לא ממש מת עליה... וקניתי לה רצועה ורתמה (בשבוע הבא אני אעקר ואחסן אותה) אז אני אוציא אותה בעם ביום יומיים גם לטייל בחוץ... לארגזי חול של חתולים יש בדרך כלל מעין כיסויי נפתח. את השארת אותו על הארגז?

Sweet Fantasy

New member
מז'א כיסוי נפתח?

הפלסטיק מסביב? אם כן, אז הורדתי אותו. בקשר לחיסון מומלץ להוציא אותה רק שבועיים אחרי החיסונים וזה גם רק אחרי 2 החיסונים (הם מקבלים פעמיים משושה) ואז אפשר להוציא. ד'א אם היא רק בת 3 חודשים אתה יכול לחכות עם העיקור, היא עדיין נורא קטנה ועדינה תן לה להתחזק, תחסן אותה עכשיו את העיקור תדחה בחודשיים, זה הגיל המומלץ לעיקור 5 חודשים.

Linimfin

New member
בערך שלושה חודשים....

כשקניתי אותה המגדל אמר שהיא בת חודשים לדעתו.... דרך אגב. ניסיתי את השיטה של ההרמה מהעורף והיא ממש מתעצבן עלי ומתחילה להשתולל אחר כך.... יכול להיות שפשוט הארגזים שלה קטנים מדי בשבילה. אני משתמש בשתי קופסאןץ מטבח מפלסטיק שהורדתי להם את אחת הצלעות...

Sweet Fantasy

New member
אני תמיד

ממליצה להשתמש בארגז הגדול של החתולים.. זה הכי אסתטי גם לדעתי. אבל יש הרבה שמכינים בעצמם.. בקשר לשיטה.. זה יעיל, בזה אין ספק הכי חשוב שתראה לה מי הבוס! אל תתייאש היא תתעצבן אבל אל תעזוב אותה תמשיך להחזיק אותה.. היא לא נרגעת? תכניס אותה לכלוב ותתעלם ממנה לחלוטין. ככה תחזור תמיד תמיד לא להחסיר אף שלב, זה לא קל אני לא אשקר אבל הכי חשוב לא להתייאש בסוף היא תבין. אתה יכול גם לנסות לצ'פר אותה בכל פעם שהיא נרגעת.

Linimfin

New member
הוטרינר שלי...

הוטרינר שלי אמר לי שצריך רק כלבת וכלבלבת...

Sweet Fantasy

New member
החיסונים

שצריך הם כלבלבת כלבת ותילוע כלבת לדעתי מיותר כי הסיכוי שחמוס ינשך או ישרט הוא נמוך ממש וכלבת זה נדיר בקשר לכלבלבת זה נכון אבל אין חיסון בארץ שמכיל רק את חיסון הכלבלבת וטרינר שטוען שיש לו את החיסון לדעתי משקר.. לא מייבאים אותו לארץ כיוון וזה לא משתלם ואין ביקוש (לייבואנים של החיסונים לא לוטרינרים) רוב הוטרינר מחסנים משושה גם אם הם טוענים אחרת!

Linimfin

New member
בנוגע לחיסונים.

אז כלבלבת זה בתוך המשושה... הבנתי. כלבת, לא חובה? תילוע, חובה? באופן תאורטי אם לא מוצאים את החמוס מהבית בכלל לא תריך לחסן אותו?

Sweet Fantasy

New member
המשך חיסונים

כלבלבת זה חובה כי נגיף הכלב יכול לבוא גם עליך, כלבת לא חובה ותילוע מומלץ למניעה אבל גם לא חובה.

skarlet ohara

New member
אפרופו חיסונים, כדאי לעשות זריקת

טטנוס, לנו? לבעלי החמוסים? כי קורה שהם שורטים או נושכים בטעות ידיד שלי העלה את זה היום אז אני שואלת.

The Reuty

New member
זה לא לכל ארגזי החתולים

מה שאתה מדבר זה ארגז חול סגור לחתולים. יש ארגז חול פתוח, שזה פשוט רק התחתית, זה בהחלט מספיק לחמוסים. אגב, כשהייתי אצל איילת, אז טינטין נכנס לארגז חול הסגור של סוניק, הוא אהב את זה! אבל בשביל משחק, לא בשביל עשיית צרכים

למעלה