לשי יוצא הדופן
הי שי, איזה כיף סוף סוף לכתוב לך ישירות. עד היום רק קראתי הודעות שלך, ועכשיו אנו ממש מתקשרים ישירות. ההודעות שלך מיוחדות במינן, ולא צריך להיות גאון כדי להבין שזה אומר שאתה מיוחד במינך. יש בהודעות שלך הכל, החל מנועם, הבנה מעמיקה של הדברים, סבלנות, סובלנות, אהבה, קבלה, העדר ביקורתיות, בגרות (ואתה "רק" בן 17 אם הבנתי נכון), רצינות, מחוייבות ועוד ועוד. זו זכות לקרוא את דבריך, ואם זה נשמע קצת נפוח מדי, אז זה פשוט לא. לגבי התחושות שתיארת: הדרך שלי היא לתת לדברים להיות. כלומר, אם אתה מרגיש עכשיו לא משהו, אז כנראה שכך אתה צריך להרגיש עכשיו. אל תלחם עם זה, אלא תן לזה להיות. גם המאושרים והאופטימיים שבינינו מרגישים לפעמים זיפת. למה? לדעתי זה כדי ליצור איזון. לא יכול להיות שתמיד הכל יהיה נפלא, כמו שלא יכול להיות שתמיד הכל יהיה חרא. סוג אחר של הרגשה (כמו למשל, להרגיש לא משהו, לעומת להרגיש נפלא) נותן לנו זווית ראייה אחרת על הדברים, מאפשר לנו להעריך את ההרגשה האחרת ועוד ועוד. אז תכבד את מה שאתה מרגיש, ותפיק מזה מה שאתה יכול. בנוסף, זכור שלעשות כל מיני דברים בנדון לא סותר את היכולת לתת לדברים להיות. כלומר, אתה יכול לתת לעצמך להרגיש לא משהו ובמקביל לעשות כל מיני דברים שיאפשרו לך, בזמן הנכון, לעבור הלאה להרגשה אחרת. למשל, תזכיר לעצמך שהרצינות של המחוייבות שלך, פשוט ראויה להתפעלות. אני קורא את מה שאתה כותב, ואתה מצטייר בעיני כמישהו שלוקח מאד ברצינות את מה שמעניין אותו (אני מדבר על כל נושא המאגיה). אתה עסוק בזה, אתה משקיע בזה, אתה חוקר ולומד את זה, אתה משתף אחרים בזה וכו´. תן לעצמך קרדיט, אתה עושה המון. קראתי את הרשימה שהכנת לעצמך כדי להתאמן ולהשתפר. אז הרשימה בעיני היא נהדרת, אבל אם לא תעשה הכל, זה לא אומר שמשהו לא בסדר. גם אם תעשה רק דבר אחד, זה יהיה נפלא. אני מאמין בזה שאנחנו לא צריכים לרדוף אחרי הדברים, ולנסות להספיק כמה שיותר. אני מאמין שאנחנו לא צריכים רק לנסות להגיע למטרות. מה שאנחנו צריכים זה ללכת בדרך ולהנות ממה שאנו פוגשים. אנחנו צריכים להחמיא לעצמנו על כל הישג קטן, ואנחנו צריכים להתפעל מעצמנו על מה שאנו עושים. אל תמהר, יש לך את כל הזמן שבעולם. ובעניין המשמעת: שים רגע את הביקורת העצמית בצד, ותנסה את הרעיון הבא - הנה שתי דרכים אפשריות להסתכל על הרשימה שלך. האחת: יש לי 20 פריטים ברשימה (נניח) ולא הספקתי אפילו 3. התוצאה - תסכול, ביקורת עצמית ועוד כל מיני דברים נעימים שכאלה. השניה: יש לי 2 פריטים ברשימה, וזה לא יאומן שהספקתי עוד שניים שאפילו לא רשמתי. התוצאה: סיפוק אדיר, שביעות רצון מעצמך, ועוד כל מיני דברים איומים שכאלה. מה שאני אומר זה שלהיות מתוסכלים זה נורא קל לנו. אם נצא מתוך הנחה שאנחנו נמצאים במקום (כל מקום כמעט) רק משום שיש לנו שם איזשהו רווח, אז כנראה שגם לתסכון יש רווח. כיוון שזה רווח שנורא קל להשיג (למשל על ידי יצירת ציפיות גבוהות מדי מעצמנו, שיהיה לנו קשה להגשים), אז אנחנו בוחרים בדרך הקלה ומשיגים אותו. לעומת זאת, להיות לא מתוסכלים זה כבר הרבה יותר קשה, כי אז יש אפילו סיכוי שיהיה לנו טוב, והאמן לי שמרגע בריאתנו, העולם מחנך אותנו ש"קשה" זה המצב הנורמלי, ולא ההפך. עצור רגע וסקור את הדרך שעברת בשנה האחרונה (איזה זמן יותר טוב לעשות זאת מיום כיפור
). אני מבטיח לך שתגלה שיש לך כמה סיבות לא רעות בכלל להיות מאד גאה בעצמך. מספיק שתראה איזה אנרגיות חיוביות אתה מחולל בפורום הזה. כשתסיים את הסקירה, אתה עלול לגלות להפתעתך שאתה מרגיש קצת יותר טוב, ואז גם תהיה לך אנרגיה הרבה יותר גבוהה לגשת לביצוע של איזו משימה או שתיים. המשך לחייך (גם כשאתה קצת שפוף), פיני