שי לחג

N i r T

New member
שי לחג

פינקתי (פ' רפויה) את עצמי במתנה לחג - מכונת טמפרינג. מדובר ב CHOCOVISION הקטנה (REV2) שהיא אכן קטנה. את התוצאות תוכלו לשפוט בעצמכם בתמונות. המכונה שיפרה בלי שום ספק את האיכות של התוצרת. וחוץ מזה - לראשונה - אני מטמפרר שוקולד חלב (תמיד חששתי מזה) ומשתמש בו בתבניות. ניר

סחטיין על המתנה ../images/Emo45.gif וכמובן על

התוצאה

מני.ת

New member
../images/Emo47.gif

את הפרלין המקצועי מזהים גם בתחתית שלו. הפרלינים נראים סופר ! ספר לנו מה הכנסת בפנים? נסה לצלם (אם לא צילמת) את הקונכיות לפני סגירה. מישהו שאל אותי פעם אם אני עובד אצל CHOCOVISION, בגלל שאני תמיד ממליץ עליהם. המכונה שלהם אף פעם לא איכזבה אותי. שים לב
כשהשוקולד המטומפרר יורד מתחת לקו החיישן , אתה צריך לעצור את ההתעסקות בשוקולד מאחר והשוקולד יוצא מטמפרור. תתחדש

N i r T

New member
זו הסיבה שצילמתי את התחתית...

אין ספק שהתחתית עושה את ה"סגירה" המקצועית של המוצר תרתי משמע... יש טריק שלמדתי - לפני ששופכים את השוקולד לציפוי התחתית מחממים עם אקדח אויר חם את התבנית (בעדינות) ואז קורים שני דברים - התחתית מתחברת טוב עם המעטפת (ולא מתפרקת בביס הראשון) והשוקולד לא מתייצב מייד אלא רק תוך 2-3 דקות מה שנותן אפשרות למתח הפנים לישר ולפלס את התחתית. בהזדמנות אני אחתוך פרלין ל-2 ואצלם אותו כדי להדגים לאיזה עובי דופן אני מצליח להגיע (כמילימטר אחד ברוב המקרים). ה- CHOCOVISION קיבל ביקורות מעורבות במקומות שבדקתי אבל אני מאוד מרוצה (כבר עברו דרכו 3 ק"ג שוקולד - בתוך שבוע - וזה רק הקונכיות...). הבעיה שמצאתי בדגם הזה היא שהקערה קטנה - קוטרה כרוחב תבנית - מה שיוצר נזילות סביב סביב. לא קריטי - סתם מציק. החיישן ממוקם נמוך - אני לא מגיע אליו אף פעם. לגבי המליות - גאנאשים לסוגיהם - מריר עם קואנטרו, חלב חמאה עם תות שדה (ריבה מתוצרת עצמית כמובן), מריר עם קוקוס והאחרונה - בתוך קונכיות שוקולד החלב - מריר 78% (ערבבתי 70% עם 100%) בתוספת פולי קקאו גרוסים. ניר

N i r T

New member
מלית תות

150 גר' חמאה רכה 150 גר' ריבת תות 360 גרם שוקולד לבן מומס ומטומפרר (אני השתמשתי בשוקולד חלב במקום) 40 גרם חומץ בלסמי (אני ויתרתי ולכן הוספתי עוד 20 גרם ריבה ו- 20 גרם מים מערבבים ריבה וחמאה. מוסיפים לתערובת את השוקולד המטומפרר ומערבבים מהר וחזק כדי שהשוקולד לא יתגבש. מוסיפים את הנוזלים ומערבבים היטב. הגאנאש מתייצב מאוד מהר - אם רוצים למלא איתו קונכיות חייבים לעשות את זה מיד. לחילופין אפשר לחתוך לקוביות אחרי שמתייצב ולצפות בשוקולד מריר. לגבי המחיר - מחיר המכשיר בארה"ב נע בין $400 ל- $470 (ישירות מהמפעל). אני קניתי מהמפעל כי רציתי מכשיר ל- 220V ולא היה לי זמן לחכות שיגיע מכשיר מתאים לחנות. את היבוא עשיתי בעזרת מכולה של חבר מה שצימצם משמעותית את ההוצאות למשלוח (וחסך מכס/מע"מ). מי שיש לו קרובים בארה"ב יכול לבקש שיזמינו לו וישלחו לו בדואר רגיל - רוב החנויות מתעקשות על FEDEX ו- UPS מה שאומר לפחות $150 במשלוח. ניר

N i r T

New member
ספר מאוד מוצלח

Chocolates & confections . J Wiley & Sons 2007 שלי הגיע מ- AMAZON. ניר

מני.ת

New member
והנה עוד טריק.

בו אני משתמש על מנת להגיע לתחתית מושלמת. לסגירה אני משתמש בשוקולד מאד נוזלי. גם חם יותר בגבולות הטמפרור (אתה יכול לשלוט בטמפרטורה במכונה הזו) וגם מועשר יותר בחמאת הקקאו (מעשיר את הקורווטור בעוד 10-15 אחוזים של חמאת קקאו). כך השוקולד גם מתיישר יפה מאד וגם קל מאד להוריד את העודפים עם המרית.

למעלה