שי לוותיקים

19אריאל

New member
זה שהקמפיין בחסות החברה המתחרה

זה באמת גועל נפש. אבל זה עדיין לא אומר שהרבנים לא אמרו מה שאמרו והם אכן אמרו מה שאמרו. אני יודע. ויש לציין שהפחדת אותי עם התשקיף לעתיד בנוגע לכובע והחליפה...

פופכס

New member
מי מממן פליירים צבעוניים לקמפיין נגד שפע שוק

אם לא החברה המתחרה??? ערב פסח זה הרבה כסף!!!! לתשומת לבכם חברי'ה

עסקנים עליך ישראל!

חרדה זו איני יודע בשל מה היא, קודם כל לכל המוחם והממחים שיהיה ברור שאת מה שנכתב דכבייכול הקמפיין נגד שפע ממומן עי זולפה או כל חברה אחרת המצאתי אני ע"ד בטני וממוחי הקודח לעייפה נבראו דברים אלו. הנושא האמור עלה כאן לפורום הרבה מאד פעמים, גם אני בעניי מצאתי מקום להתגדר בו. הציבור החרדי , על כל אגפיו, רבניו, מחנכיו, ואפי' 'נושריו'. חי ומתקיים על בסיס דבר אחד ויחיד; לחץ ציבורי! מנהל הפורום חקר הוא אחת הראיות לכך, אני יסביר: אברמוביץ' יודע שלעולם אסור לו לצאת מפתח ביתו ללא השילוב 'קאפילוש און רייקעל' (כובע בחליפה) . משום שביום שהוא יעשה את זה יפרסם עליו שכנו גוסטויבסקי שהוא איננו 'בן תיירע' וחסל על המשרה וגמרנו עם השידוכים ואפי' חיידער לילדים כבר לא ברור, כמובן שאין מה לדבר על סמינר (שעם טובי פירותיו כולנו יצאנו וד"ל). מה תהיה טענת השכן? זכותי לא לרצות להתחתן עם אחד כזה. זכותי לא לשבת ליד.. בביהכ"ס (בגלל שילדו לומד ב...) שקר!!! לאף אחד לא אכפת שהבת שלו תתחתן עם אחד שאביו שופך את הזבל במקום אשתו, אבל לכולם אכפת שידעו ברחוב שהבת שלו וכו' זה לחץ ציבורי פסול!! בלעדי זה כל הדברים שמאפיינים את הציבור הזה היו בטלים מזמן!! הראיה לכך; שנים שאמנון יצחק מנהל קמפיין נגד שפע , וכן נגד גופים מחללי ה' בפרהסיה. אבל לאפחד לא באמת אכפת, למה? כי אמנון יצחק זה לא מספיק 'לחץ ציבורי' . זה מה שטמון מאחורי החרם הנבזה הזה, וזה מה שמורדכי בלוי רוצה לכפות עלינו! בושה!

אמת ויציב.

ואע``פ שרעיון הקמפיין של המתחרות הוא פרי מוחך, עם כל זה, זו האפשרות הסבירה ביותר במהלך ההתרחשויות. ... אממממ... בא נאמר בסבירות של 80 אחוז... לגבי הלחץ החברתי, לדעתי, יש מקום למושג לחץ חברתי. כל חברה מבוססת על נורמות חברתיות שהחורג מהם צפוי לנידוי חברתי כלשהו. אין יוצא מהכלל הזה. ההבדלים מתבטאים בסוגי הנורמות. (שמאלן שיצהיר בצורך בטרנפר יוקע מחברתו, כנ``ל ימני שיכריז שהצבא מבצע כיבוש) לכל חברה יש את המאפיינים שלה שהם הנורמות שלה. הבעיה (לענ``ד) בחברה החרדית שהנורמות מתומרנות בידי אינטרסנטים, ומכיון שאמונתינו ותורתינו הן הן הנורמות על פיהן אנו רוצים לנהל את חברתינו, ממילא כל מי שמצליח להשתלט על ``דעת תורה`` ממילא זוכה בכח של עיצוב הנורמות... כמובן, עיצוב הנורמות לא הפך לעניין פשוט, עדיין יש מידת תבונה בציבור הרחב, על כן, בדרך כלל עיצוב הנורמות יבוא בצורת `חומרא` חדשה (חומרעס הם מטבע `עובר לסוחר` אצלינו), מנומקת היטב, מגובה בפסקים מאת לובי של `גדולים`. בצורה כזאת, בשילוב מערכת פירסום אגרסיבית באמצעי התקשורת החרדים, אכן, האינטרסנטים הנ``ל הצליחו לעצב לא מעט נורמות...

זאבילה

New member
אדון צפנת..... אתה כותב יותר מידי ארוך...

דבר קצר ולענין.... לטובתך..... כמו שכתוב *אמור מעט ועשה הרבה*

לא שם חלקנו כהם, בפירוש לא!

להבדיל משאר הקבוצות, קבוצת החרדים מתאפיינת בכך שממש כ ל סממניה עומדים בזכות הלחץ. לבוש, טלוויזיה, מוסדות, מפלגה, אתה מכיר עוד משהו שמסמל אותה? ושים לב, כל מה שאין לו לחץ ציבורי- לא שורד דקותיים. זה גם מה שגרם לעשות מכשיר עם 'סימן' ו'כיתוב' ו'מספר' משום שרק זה (אך ורק זה) יגרום לאנשים לעבור לכשר!!

בטח שאני מכיר

חוששני שאתה לא מכיר... הציבור החרדי (אמור להיות) מאופיין במלחמה נגד הציונות, נגד החילוניות, נגד המדינה, נגד הצבא, נגד החינוך הממלכתי (גם הדתי), נגד הפשרנות בנושאי הלכה, נגד הרבנות על כל אגפיה, ועוד ועוד... החרדים מאופיינים באידיאולוגיה ייחודית שלדאבונינו נשתכחה והפכה נחלת הרעבארלאך, הסאטמערס, וה``עדה``. שכחנו שעל בסיס זה הוקמה אגודת ישראל (ההיסטורית) שהיתה מפלגת כ ל החרדים, וזו היתה האידיאולוגיה שלהם (כן, כל הרשימה הנ``ל ועוד). לצערי, החרדים כיום מאופיינים רק בסממנים החיצוניים שהזכרת.

אתה טועה טעות מרה

אגודת ישראל הוקמה אמנם נגד הציונות אך בעד א"י ונגד ג' השבועות, העדה אינה משקפת כלל את דעת מיסדי האגודה! אגב, סאטמר והחוגים הקיצוניים התנגדו גם אז להקמתה. הביטויים נחיצוניים הם מה שנשאר אצל החרדים, כי רק את זה מפחדים לשנות.

אתה צודק אך איני טועה.

לא אמרתי שהשקפת הסאטמערס היא היתה השקפת מקימי אגו``י. אמרתי שהשקפת אגו``י המקורית נשכחה מלב הציבור ונחשבת נחלת הסטמערס. בעניין עמדת אגו``י לגבי ג` שבועות אין בידי אינפורמציה. מה שלא יהיה, הרשימה שהבאתי היתה מאפיין ייחודי לציבור החרדי, ולדאבונינו, כיום אין איש שם על לב.

שערים

New member
פלפל ממותק, עשיתי טוב או לא?

ולמה אני מתחזה, אף פעם לא הייתי כאן, ולרגע לא חשבת שאני באמת מתכוון להופיע בשמי הפרטי והמלא האמיתי.

שאו שערים

כשכתבתי מתחזה כיוונתי לכך שאת שמך האמיתי אינך מגלה, כמו שכל ניק הוא מתחזה! ממש לא כיוונתי לפגוע... נהינתי מהמתנה שהגשת לכבוד העובדה שאתה חדש....

למעלה