שיתוק

קרנפים

New member
שיתוק

כל פעם שאני מרגישה שאני מתחילה להיכנס לחלום צלול, משהו עוצר אותי.. ואז אני מרגישה שהתעוררתי אבל שאני משותקת.. איך מפסיקים את השיתוק הזה.. זה מפחיד נורא, ואני דואגת (למרות שברור לי שזה לא הגיוני) להיתקע.

c12chen12

New member
מה שקורה לך זהו שיתוק שינה

אין לך מה לפחד, שיתוק שינה זה דלת לחלום צלול, גם אם את מרגישה שהתעוררת משותקת תנסי לעצום את העיניים שוב ולנסות להיכנס לחלום צלול, אם את רוצה לצאת לגמרי מהשיתוק אז אפשר פשוט לחזור לישון או שתנסי להזיז חלק קטן מהגוף (לדוגמא אחת האצבעות) ולאט לאט לנסות להזיז יותר ויותר מהיד... וככה לשחרר את כל הגוף, אין לך מה לדאוג זאת תופעה טבעית לחלוטין ועדיף לך לנסות לנצל אותה. חן

shachar183

New member
שיתוק

מה שאת חווה נקרא שיתוק שינה, זהו בעצם מחסום של המוח שיוצר חוצץ באיזה הצוואר שבעצם מונע מפקודות מהמוח להגיע לשרירים(או שזה הפוך, אני לא ממש זוכר), המוח יוצר את החוצץ הזה בזמן החלימה על מנת למנוע מהגוף לעשות את מה שהוא מבצע בחלום, כדי שלא יווצר מצב שתחלמי שאת הולכת למשל ואז,אם החוצץ לא היה קיים הגוף שלך היה מנסה לקום מהמיטה(דבר שיכול לגרום לנפילה מהמיטה) וכדומה. השיתוק הזה עובר תמיד ובד"כ הוא עובר תוך מס' דקות, כדי לשחרר אותו באופן מזורז את יכולה למשל לנסות להזיז קודם כל את קצות האצבעות ולאחר שהצלחת להזיז אותם להמשיך כך עם איברים גדולים יוצר בגוף:].

למעלה