שיתוק שינה

Yohaimor

New member
שיתוק שינה

היי, אני יודע שכבר כתבו על זה פה בפורום אבל הרגשתי צורך לשתף אתכם. אתמול חוויתי שיתוק בשינה, זה כנראה היה מוקדם בבוקר, הלכתי לישון ב 4 לפנות בוקר ובטח נרדמתי רק אחרי שעה בגלל נידודי השינה שלי. בזמן השינה חלמתי שאבא שלי בחדר והוא מסתכל עלי ומנסה להעיר אותי, ידעתי שאני חולם ורציתי להתעורר ופשוט לא הצלחתי, לא הצלחתי לפקוח את העיניים וכל הגוף שלי היה משותק, הרגשתי כאילו מנסים להוציא מהגוף שלי משהו. אחרי כמה זמן הרגשתי שאני בכוח מתאמץ לפקוח את העיניים עד שהצלחתי ואז התעוררתי והיה קשה לי לחזור לישון לאחר מכן והיה מאד מוקדם בבוקר. כשחזרתי לישון, הרגשתי שוב פעם את התחושה הזאת אבל זה היה מאד קצר... האם זה מסוכן בכלל? ומה הסיכויים שזה יחזור?

worrywort

New member
אני לא חושב שזה מסוכן

כמו כל החוויות המפחידות שקשורות לחלומות ושינה, אין פה עניין של סכנה, זה פשוט מפחיד מאוד, כי אתה מתעסק בגבולות הדקים שבין שינה לעירנות, ויש חלקים במוח שמושפעים מכל מיני חומרים כימיים וחלקים במוח שהחומרים התפוגגו כבר, זה יוצר הזויות ומצבים אבסורדים כמו שאתה מתאר, שאתה ער אבל לא יכול לקום. חוץ מהתחושה המפחידה אין סכנה, צריך פשוט לחכות שהחומרים יתפוגגו. העיקר לא להילחץ D:

undersun

New member
גם אני חושב

שזה לא מסוכן, אולי מפחיד אבל לא מסוכן.. תשתדל להגיד לעצמך שהפחד רק בראש במקרה הזה ושאין תכלס ממה לפחד. וככה יש מצב שתראה ותחלום יותר צלול. הזכרת גם נידודי שינה, מכיר את ההרגשה הזאת.. עדיף לנקות את הראש ולא לחשוב על כלום בעיקרון, אפילו שזה לא ממש קל.. אחרי הכל יש דברים שמטרידים אותנו ביומיום, המלצה שלי תרשום יומן חלומות ואפילו יומן מחשבות, אולי זה יעזור לך לפתור את הנידודי שינה ותוכל להתקדם הלאה.

למעלה