שיתוק שינה.

Antonio Montana

New member
שיתוק שינה.

היי לכולם, ראשית תנו לי להציג את עצמי. אני חייל בן 19 וחצי, ויש לי תופעות שיתוק שינה מגיל 13. לא בתדירו כל-כך גבוהה, אבל הן קורות. בהתחלה, כמובן, העניין מאוד הפחיד וצימרר אותי. כיאה לכל בן 13 שיעבור חוויה ממש ממש לא נעימה כזאת (ולבני 13 יש דמיון פורה) אני גם הייתי בטוח ש'הנוכחות' בחדר הייתה חייזרית, וכמובן היו לי מספר פעמים שראיתי דמויות אנוש-שחורות, לפעמים בליווי קול חריש שקורא את השם שלי, וגם פעם אחת מצמררת של דמות שנגעה בי. זכורה לי גם פעם ש"התעוררתי" בשיתוק שינה ומצאתי את עצמי חצי סנטימטר מהתקרה. ואז שוב התעוררתי. ועוד פעם, שהתרחשה מספר ימים אחרי, בה התעוררתי, והרגשתי את כל הגוף העליון שלי שקוע בתוך המיטה, אך הרגליים שלי היו באוויר. קראתי על התופעות האלו באתרים לועזיים על התופעה, ואז הבנתי שזה בולשיט, וזה כולה השכל משחק איתך. בשלב כלשהו גם הפסקתי לפחד מכל העניין הזה. אני לוקח את זה ברגיל. זה קורה לפעמים לפני שנרדמים, או לפני שמתעוררים. כל פעם שזה קורה, אני פשוט לא פותח את העיניים, ומנסה כמה שיותר להזיז את האצבעות (קראתי שזה עוזר לצאת מזה מהר.). אני נוהג, כשאני ישן בבית, לישון עם רדיו פתוח. זכורות לי כמה פעמים שהיה לי שיתוק שינה, וברקע שמעתי את הרדיו, אבל זכור לי גם שהקולות שבקעו ממנו היו ממש מוזרים. כלומר, הם לא נשמעו לא הגיוניים או משהו, אבל פשוט היה בהם משהו מוזר. אני מניח שזו התחושה הכללית שמלווה את כל השיתוקים למיניהם.. אני זוכר שלפני כמה חודשים הייתה תוכנית בערוץ 8 על שיתוק שינה. קראו לה "היישות" או משהו כזה. זה היה ב1 בלילה, וממש לא התחשק לי לראות תוכנית על הנושא הזה ב1 בלילה, בטבעיות, אבל אני סתם מתעניין - למישהו יצא לצפות בה? למומחי ה'חלומות צלולים', אשאל, האם יש דרכים כלשהן להיכנס לחלום צלול בעודך שרוי בשיתוק שינה? היו לי כל כך הרבה כאלה, וגם אני רוצה פעם לחוות את הקטע הזה של חלום צלול, בגלל שכמה שיסבירו על זה בפורום, אי אפשר תכל'ס להבין את זה. כל החלומות שאני חולם, אני מבין שחלמתי רק כשאני מתעורר מהם. וסתם רציתי לציין שלדעתי זה מגניב שהמוח האנושי יכול להיות כל כך... מוזר. איך לעזאזל בן-אדם חצי-מתעורר, המוח שלו חצי-ער, הגוף שלו ישן, והוזה בהזיות במקום שבו הוא ישן? זה מטורף. יום טוב לכולם. ושינה טובה למי שישן. בלי כל מיני intruders למיניהם :)

ברור שכן ../images/Emo13.gif

חפש קצת בפורום, המון הודעות מדברות על זה, בעיקר בשיטת הווילד, אתה מגיע לשיתוק שינה וממנו ממשיך לחלום צלול, שיתוק שינה הוא ממש רגל אחת בתוך חלום, שיתוק שינה הוא מצב ביניים בין עירות לחלום, לכן אם תמתין בסבלנות ותשמור על מודעות עצמית תמצא את עצמך בחלום צלול, יש שיטות שונות לנסות להיכנס משיתוק שינה לחלום צלול בעזרת דמיון, לדמיין את עצמך עף מעל נופים, או מסתחרר, או קם מהמיטה... ואפשר גם סתם להמתין בצורה פאסיבית עד שהחלום ילבש צורה ותמצא את עצמך בתוכו.

alongo1

New member
שיתוק שינה? האם הכוונה ל...

שלום, (אני חדש כאן, נעים מאוד) לפעמים כשאני שוכב על המיטה אני מתחיל להרגיש בשלב מסוים שהגוף שלי אומנם על המיטה אבל אני מרחף קצת מעליה ובשיפוע. זו לא הרגשה חזקה במיוחד, עד עכשיו הייתי בטוח שזו סתם מן "סחרחורת" במצב סטטי. האם התופעה שתיארתי כרגע היא "שיתוק שינה"? למה היא מתרחשת ומה מיוחד בה? אם לא, נסו להסביר את התופעה שאני תיארתי, האם גם אתם חשתם בה פעם? הערה: עכשיו אני נזכר שאני חש בתופעה אך ורק כאשר אני שוכב על הגב.

למעלה