שיתוק שינה

noynav

New member
שיתוק שינה

אתמול חוויתי בפעם השניה שיתוק שינה החבר ואני נרדמנו על המיטה שלי, יותר נכון אני נרדמתי, כשהוא מחבק אותי. אני לא זוכרת את החלום שחלמתי בכלל,אני בספק אם בכלל חלמתי משהו, אני זוכרת שפשוט הרגשתי משותקת לכמה זמן והפעימות לב שלי נהיו ממש ממש חזקות וממש ממש מהירות, פה כבר הבנתי שאני בעצם חולמת וניסיתי לשלוט על זה ולהעיר את עצמי אבל לא הצלחתי לזוז, לא הצלחתי להזיז את הידיים והרגליים,ובעצם כלום, הצלחתי להזיז טיפה אצבע אחת מהידיים וזהו, וכנראה שהפעימות לב שלי היו באמת ממש חזקות כי החבר העיר אותי ואמר שהוא הרגיש את זה ודאג לי. אז כמה שאלות.. האם הפעימות לב המהירות קשורות ללחץ שנכנסתי בו? האם זה מסוכן? כשהלב פועם כ"כ מהר? יכול לגרום לסכנה או משהו כזה? איך אני יכולה להרגיע את עצמי תוך כדי חלום כזה? יש לי מלא שאלות בראש ><

Roy1232

New member
ולתשובות

1 - כן. 2 - לא, כשזה לזמן קצר. הרי תמיד הלב פועם מהר במצבי לחץ או מאמץ. אם הלב פועם מהר מאוד יותר מכמה דקות ולא מאט את הקצב זה מסוכן. 3 - זה לא חלום, זה סף החלום. בפעמים הראשונות זה לגמרי מלחיץ, אין מה לעשות, כשמתרגלים אפשר לצאת מזה די מהר (פשוט לנסות חזק מאוד להזיז משהו, הגוף קולט את המסר והשיתוק מפסיק תוך כמה שניות), או אפילו לזרום לחלום (משהו שלא הצלחתי, הוא תמיד מפסיק אוטומטית אחרי שאני מקבל מודעות).

noynav

New member
זה לא היה פעימות קצובות מהירות אלא

פעימות שפשוט בתוך משהו כמו 10 שניות נהיו מהירות ואז מהירות מאוד,ועוד יותר מהירות עד שפשוט הצלחתי לקום בעזרת החבר אני לא רוצה להתרגל,אני לא רוצה לחוות את זה שוב,אבל במקרה ו.. אתה אומר שהדבר הכי טוב זה לנסות בכל הכח להזיז חלק בגוף? או לנסות להתעורר?

Roy1232

New member
כן

דבר ראשון - הבהרה - השיתוק קורה כל לילה כדי שלא תזוזי/תלכי/תרצחי מישהו מתוך שינה
. את פשוט לא מודעת אליו ברוב המקרים (ככה שכשאני אומר פה דברים כמו "סיכוי לשיתוק" אני מתכוון סיכוי לשיתוק מודע). יש גם טיפ - בשינה על הגב יש הסתברות גבוהה יותר לשיתוק מאשר על הצד או על הבטן. אישית, לי לוקח שעות להירדם על הגב אז אני תמיד ישן הפוך, אבל אם אני נרדם על הגב זה ב90% מהמקרים שיתוק שינה. ככה שאם את ישנה על הגב - להחליף מהר
. אם בכל זאת הגעת למצב הזה, לנסות לזוז זה הדבר הכי יעיל. זה עובד ב100% מהמקרים (לא 99, פשוט תמיד).

silverhawk

New member
בנוגע לשינה על הגב

זה מעט מוזר לי - בסופו של דבר, מתהפכים עשרות פעמים במהלך הלילה. לא ברור לי איך ולמה זה יכול להשפיע.

Roy1232

New member
אני מדבר על שיתוק בתחילת השינה

עוד לפני סאגת הגלגולים.

hugothehand

New member
שכיבה על הגב

אני חייב להסכים ששכיבה על הגב (אצלי בכל אופן) אכן מעלה את ההסתברות של הצלחת המדיטציה הטרום-חלימתית ואת ה"גלישה" לתוך החלום. אין לי הסבר לזה. זה פשוט ככה.

silverhawk

New member
הדבר החשוב ביותר

הוא שתשארי רגועה - אל תתני לזה להלחיץ אותך יותר מידי. כמו שרוי אמר, מדובר בהליך טבעי המתרחש מידי לילה, אין בו שום סכנה. לגבי ההתעוררות, מעבר למה שנאמר, את יכולה לספור אחורה מעשר, כאשר את מאמינה שבאפס תוכלי לזוז. בד"כ זה אכן מה שיקרה (הנשימה שלך תעתק לשניה, ותקפצי מעט במיטה). בשלב הזה חשוב לקום ולעשות כמה צעדים, שאחרת רוב הסיכויים שתשקעי חזרה לתוך השיתוק.

noynav

New member
אוקיי

תודה רבה:] עזרתם לי מאוד :) ואגב,אם כבר חלומות צלולים,ראיתי שיש פה אנשים שממש שולטים על החלומות שלהם,איך גם אני אוכל לעשות את זה? [אני אפילו אשמח אם תביאו לי לינק אם זה מאמץ גדול מידי לחזור על זה שוב בפעם המיליון בשבילי]

hugothehand

New member
נאמרו פה הרבה דברים חשובים מטעם ידידי

חשוב גם לזכור שלאחר שהקצת מתוך חוויה כזו של שיתוק להקפיד לבצע בדיקת-עירות!!! לי קורה פעמים רבות שנדמה לי כמו התגברתי על השיתוק ושאני אכן ער, ובדיעבד מסתבר לי כי טעיתי. הגבול פה הוא מאוד עדין. מאחר ואני נוהגים להאמין שלאחר השינה איננו ישנים, תהיה זו העת הקדושה ביותר לוודא שאני אכן ערים.

למעלה