שיתוק שינה

neophile

New member
שיתוק שינה

בזמן האחרון אני חווה זאת לעיתים קרובות וזה דיי הורס לי את השינה . אני כבר לא פוחד מזה אבל הלוואי שידעתי מה לעשות עם זה... ישנה תחושה של כבדות רבה ומודעות מסוג מיוחד (כבדה מאוד) אתמול ניסיתי להקרין את עצמי אסטרלית וקיבלתי תחושה של ריחוף אבל זה היה בתוך חלום זאת אומרת , חלמתי שאני מקרין את עצמי אסטרלית ומה שראיתי לא היה החדר שלי ... דבר נוסף שאני מוצא מוזר שאני לא רואה שום דבר מן הסתם כי העיניים שלי עצומות אבל אני עדיין "רואה" את עצמי בעיני רוחי כמו צל .

נהראש

New member
דרך המלך

תרגול יום-יומי בשעות האור (יום) שעה שעתיים כל יום הוא המפתח לדרך המלך. זה יחסוך ממך את הנדודים בשולי העירות ובקצוות התודעה.

neophile

New member
אני יודע שזה לא קשור לנושא הפורום ישירות

אבל תהיתי אם יש לנושא איזכורים במסורות שאתם עובדים איתם , אחרי הכל אני מניח ששיתוק שינה זה משהו שיש לאנשים מאז ומתמיד . האם זה מצב שמאפשר מודעות מסוג מיוחד? אם לא היה ברור הכוונה למצב שבו אני מודע לגוף הישן שלי כשאני ערני מנטאלית . אם אני לא טועה ההסבר לתופעה היא שכשאנחנו ישנים המוח מתנתק ברמה מסויימת מהמרכז המוטורי כדי שרק נחלום שאנחנו הולכים ולא נלך באמת... בשיתוק שינה המוח עדיין מנותק מהגוף ולא ניתן לשלוח פקודות מוטוריות אך השכל פעיל וניתן לחשוב ולהרגיש .

זה קשור מאד לנושא שנקרא - חלום צלול.

שיתוק שינה יכול לשמש שער כניסה לעולם מדהים שנקרא "חלום צלול" ("Lucid dream" באנגלית) , חלום צלול הוא חלום בו אתה מודע לעובדה שאתה חולם בזמן החלום עצמו, אתה נמצא בסביבה מציאותית לחלוטין בה אתה יכול לעשות כל דבר, אפילו לעוף. חפש מידע בגוגל, גם בתפוז יש פורום בנושא (פורום חלומות צלולים). בברכה.

neophile

New member
איך עושים את זה בפועל ?

אוקיי .. אני נמצא בשיתוק שינה .. ואני רגוע יחסית .. מה הלאה?

לקשמי

New member
ממליצה לך לשאול בפורום חלומות צלולים

מס' 27 בתפוז. השאלות שלך יותר רלוונטיות לפורום הזה.

A r j u n a

New member
הספר הקלאסי בעברית בתחום נכתב ע"י ג.ה.ברנאן

ונקרא "הקרנה אסטראלית" מומלץ ע"י ג. יפית

RainBird

New member
חש נוכחות באותו שיתוק? כי אם כן, ישנה אפשרות שזו התקפה מאגית

לקשמי

New member
???

מה הקשר התקפה מאגית? כפי שכתבו פה, שיתוק שינה הוא דבר טבעי ורגיל. הוא קורה בעצם כל לילה כשאנחנו ישנים, כי זה המנגנון של הגוף להגן עלינו כדי שלא נעשה דברים מסוכנים מתוך חלום... יש מצבים שבהם פשוט חלק מסוים במוח נשאר ער ומודע למה שקורה וזה כל ההבדל בין שיתוק שינה "רגיל" לשיתוק שינה מודע. וגם ייתכן שבמצב כזה יש הרגשה שדמויות יסתובבו לך בחדר, אולי אפילו יגעו בך וכו'. אין לזה שום קשר להתקפה מאגית, זה בסך הכל התחלה של כניסה לחלום. שוב, כפי שקורה באופן טבעי לכולם, רק שברוב רובם של המקרים אנחנו לא מודעים לכך.

RainBird

New member
אני לא כ"כ בטוח בכך ראיתי, וקראתי מקרים של ערפדות מאגית שמשתמשת באותו עיקרון. מדובר על תסמינים של פחד ופאניקה ותחושת נוכחות חזקה.

מוטי ש

New member
כן

כך בדיוק פועל העולם.כל אחד רואה מה שהוא יכול לראות או רוצה לראות בהתאם לחוויה שלו את העולם ועבורו זאת האמת.זה דבר טבעי לחלוטין,וזאת גם הסיבה למרבית אי ההבנות בין בני האדם.עניין פשוט מאוד.

neophile

New member
חשבתי על האופציה הזאת

אבל כמעט כל דיווח על שיתוק שינה כולל תחושה של "נוכחות" ולחץ על החזה ויש בכל פולקלור סיפור שנוגע לכך . יש סברה כי הרבה מהדיווחים על "חטיפת חיזרים" בזמן שינה זה למעשה שיתוק שינה כשהחיזר הוא הסיפור פולקלור המודרני . בשיתוקי שינה הראשונים שלי בהחלט היתה תחושת לחץ על החזה ומה שהכי הלחיץ אותי זה חוסר היכולת לשלוט על הנשימה שהיא דיי רדודה בזמן השינה וחשתי כאילו אין לי מספיק אוויר אבל ככל שהתופעה חזרה על עצמה כך אני נלחץ פחות(או לפחות זה מה שאני אומר לעצמי) האם כך מרגישים אלו שרק מתו ? או אנשים בקומה ?

RainBird

New member
תנסה לטהר את עצמך וסביבת השינה שלך אם התופעה חוזרת על עצמה, תוכל להסיר ספק מהתקפה כלשהי.

A r j u n a

New member
אז ככה

עד כה עשית עלי רושם של בחור לא טיפש והנה נפלת בפח קורה לך משהו ואתה לא מבין מה ואתה שואל אנשים אחרים שאין להם שמץ מכל התסבוכת הזו מעניין אותי רק דבר אחד - למה אתה מוכן לשמוע בקולם של אנשים שידיעתם בנושא מפוקפקת ולא להתנסות לבד? נסה ותראה. היה אמיץ. להרוג אותך - קרוב לוודאי שזה לא יכול. כעת, סביר מאד ש"טיהור" יכול לעזור לך כמו כוסות רוח למת למה? כיוון שאין כאן דבר מה לא טהור. המצב שאתה מתאר אופייני דווקא ל- (אתה מוכן לזה?) תקשור סוקרטס הפילוסוף היווני היה קופא למשך שעות ולא מסוגל לזוז כאשר הדמון שלו היה מתקשר עמו. רבים וטובים אחרים מתארים את אותם סימפטומים בדיוק. מישהו או משהו רב עוצמה מבקש את תשומת ליבך הבלתי מפולגת למישהו יש דבר מה מאד חשוב לומר לך. נסה דווקא להפתח לתקשורת ולא להסגר מפניה החלק החשוב בכל הסיפור הוא דווקא להחזיק פנקס או מחברת ועט ליד המיטה ולא להתעצל לרשום את עיקרי הדברים מיד כשהתקשור יסתיים אחרת החוויה כולה עלולה לאבד כחלום נסה ואח"כ אם תרצה תוכל לספר לנו מה היה

מוטי ש

New member
ניאופילה

אתה בסך הכל יישן. ואם התעוררת אז הכל בסדר,המנגנונים שלך עובדים פחות או יותר כפי שצריך מה שמאפשר לך לבוא לכאן ולספר לנו על פרשנותך הסובייקטיבית לענייני שנתך,לא שזה מעניין יותר מדי. יש לך מושג אילו סיפורים כל אדם יכול לספר על שנתו וחלומותיו? יש לך מושג כמה אנשים יכולים לומר על שנתם משפט כגון זה ואף יותר מכך: "דבר נוסף שאני מוצא מוזר שאני לא רואה שום דבר מן הסתם כי העיניים שלי עצומות אבל אני עדיין "רואה" את עצמי בעיני רוחי כמו צל ." או " ישנה תחושה של כבדות רבה ומודעות מסוג מיוחד (כבדה מאוד)" "קיבלתי תחושה של ריחוף,אבל זה היה בתוך חלום זאת אומרת,חלמתי שאני מקרין את עצמי אסטרלית ומה שראיתי לא היה החדר שלי" נסה לראות כיצד ישנת החודש?באילו שעות?מה אכלת?מה שתית לפני השינה?היו אירועים מיוחדים במהלך היום?,השבוע? תתפלא לשמוע איך השינה שלך יכולה להיהרס ועד כמה המנגנונים של הגוף עדינים כאשר מתעסקים עימם באופנים שונים. חוץ מזה,צא החוצה,נשום קצת אוויר צח,פגוש אנשים שלא עוסקים בתקשור או במאגיה או במדיטציה, אכול הרבה סלט ירקות עם עלים ירוקים אולי אפילו פגוש כאלה שקוראים עיתון הארץ וייתכן שמצבך ישתפר פלאים! חזור לפה לספר אם אכן זה כך. אחרת מה שאתה מקבל הוא מגוון שלם של פרשנויות לענייני השינה שלך! שים לב,איך בין רגע תופעהמחייך הפכה להיות מאגית ותקשורית,אך ורק בגלל ההקשר שבו נשאלה,דהיינו פורום מדיטציה,מאגיה ותקשור(משולב). אם היית שואל את השאלה שלך בפורום אחר,היית מקבל תשובות אחרות. אז מה המסקנה?

למעלה