שיתוק מוחי

nikalix

New member
שיתוק מוחי

אני כבר לא ילדה. 30. מרגישה תקועה . לא מצליחה להתקדם בחיי. חוסר מוטיבציה עצום לפעול בנושא הקריירה שלי. מאז ומעולם הייתי ילדה מוכשרת ופרפקציוניסטית. חרדה מכשלון אך האם עד כדי כך שלא אעז לעשות דבר? נמצאת בחרדות איומות מכך שאין לי קריירה וגם לא ילדים. מפחדת גם מזה. ילדים יתקעו לי את הקריירה הדמיונית שלי. נמצאת בלופ הזה כבר 10 שנים. מרגישה שקשור מאד בעניין של חוסר יכולת להרפות מהמושכות ולאבד שליטה. כשאני כבר כן עובדת- נותנת את הנשמה. הזמן בורח לי ואני ממש מרגישה לחץ פיזי לעשות משהו אך משותקת.

בוקר טוב לך,

קראתי את דברייך כאן, ועיינתי גם בפרופיל שלך. ראיתי שאת מרבה לכתוב בפורומים המציעים סיוע (ביירון קייטי, Coaching). ההתרשמות שלי היא שאת מפגינה חוסר אונים לנוכח החיים שלך, ואכן, כפי שהיטבת להגדיר זאת, נכנסת למעין "לופ" שכזה של חוסר אונים המלבה את עצמו... בין היתר, ציינת כי את חוששת "להרפות מהמושכות ולאבד שליטה"- האם כעת את באמת מרגישה בשליטה? על מה? כיצד? האם חייך נראים כפי שהיית בוחרת, לו אכן "תפסת במושכות" וניהלת אותם למקום שאת רוצה...? עוד- מקריאת מה שכתבת בפורומים אחרים, הבחנתי בדפוס של פחד מהצלחה (יש דבר שכזה- גם אם לעתים הוא נמצא ברובד הלא-מודע), שיוצר אצלך פסיביות ו"משתק" את כוח הרצון והמוטיבציה. ראי, אין ספק שכתיבה בפורומים מסייעת ועוזרת לרכוש ולגבש תובנות. אך אין תחליף לעזרה של "אחד על אחד". אני נוטה להאמין כי עזרה מקצועית תיטיב לסייע לך "לשבור" את הפרדיגמות שאת שבויה בהן, ולהסיר מעליך את אותם הכבלים, הבולמים אותך מלעשות ולהצליח. בהצלחה, גילת א.

שמעי

אין דבר שאני מפחדת ממנו יותר מאשר להגיע למצב הזה .. להגיע למצב הזה וגם למצוא את הפתרון שלו בהשקעה בעבודה. תני לי לספר לך סוד==> העבודה זה לא מה שיגרום לך אושר ויותר מזה, את מבזבזת ת'זמן שלך על הדבר הזה. תפסיקי את הלופ הזה, תגרמי לזמן להפסיק לנזול לך בין הידים.. כשהזמן נוזל בין הידים זה אומר שיש לך בעיה עם הסדר עדיפויות שלך.. את עושה דברים שאת לא נהנת בהם. תתחילי להכיר אנשים חדשים... תצטרפי אפילו לאתר הכרויות... אממ לא יודעת... תצאי עם חברים... קריירה זה לא הכל... תתחילי לחיות.

חרדה

לשאלתך כן לפעמים אנחנו עד כדי כך חרדים עד שאנחנו לא עושים כלום. לא יכולים לזוז, משותקים, אבל יש גם אפשרות אחרת- אני קוראת למצב שאת נמצאת בו מעגל קסמים, שממנו נראה כי אי אפשר לצאת. אבל זה לא נכון יש אפשרות לצאת ממנו ללמוד איך לעבור את החרדות האלה, איך לקחת החלטות ממקום נקי...לרגע להסתכל על המעגל אחרת ולמצוא את הדרך האחרת אני למדתי את כל זה. אם את מעוניינת לשמוע עוד פרטים, אנא פני אלי

למעלה