שיתוקי שינה.

WinterSwan

New member
שיתוקי שינה.

אומנם זה לא חלום צלול אבל לא מצאתי פורום טוב יותר לכתוב בו מהפורום הזה, וזה נראה לי הכי מתאים. אני רוצה לספר כמה דברים שעוברים עלי, היו לי המון שיתוקי שינה, כמובן שאחרי החלום, קמתי נורא מבועתת, ומבוהלת. אני אסביר מה קורה לי בזמן השיתוק. קודם כל שמתי לב שזה קורה לי כשאני תמיד ישנה על הגב. וכשאני נורא רוצה להרדם על הגב, אני אומרת לעצמי בראש שאני אצטער על זה.. אבל אני לא מחזיקה מעמד, אני ממש רוצה לישון על הגב ולא יודעת למה, ואז, כמובן, אני מצטערת, כי באמצע הלילה שוב יש לי שיתוק שינה. השיתוק מתבטא בכך שהחלום הוא תמיד חלום בלהות, מפחיד במיוחד. ויש מאפיין אחד שמקשר את כל החלומות שלי, בכל חלום חייב לקרות משהו מפחיד, סיוט כלשהו, ואז, כשאני מנסה להזעיק עזרה, לצרוח, אני מרגישה מחנק בגרון. כאילו קשרו לי חבל מסביב לצוואר ומושכים אותו בכל הכח... מרגישה שהכל שלי פשוט נמחק. ואני מחזיקה לעצמי את הצוואר, ומנסה לצרוח בכל הכח ולברוח.להזעיק עזרה, תלוי מה קורה בחלום... ואז, כל הגוף שלי משתתק, ואני מתחילה לצרוח במציאות. אני מרגישה שזהו- די אני ערה. אבל אני לא מסוגלת לזוז, והרבה פעמים הבהלתי את סבא וסבתא שלי כי הם התעוררו מהצרחות שלי כל פעם... וכמובן, גם לי זה לא נעים, להתעורר ככה באמצע הלילה מדבר כזה. ואז אני חושבת על מה שקרה המון זמן ולא מצליחה להרדם. היו פעמים שהתעוררתי באמצע הלילה, ופשוט ראיתי [עד כמה שזה ישמע עכשיו דבילי] דמויות. דמויות שעומדות לידי ומסתכלות לי ישר לעיניים, ואני זוכרת בברור, שהעיניים שלי היו חצי פקוחות, ואני כל כך נבהלתי שהתחלתי שוב לצרוח... ולא הצלחתי לזוז, והדמות ממשיכה להסתכל אלי. וזה נורא מפחיד, זה באמת יכול להטריף. לפעמים אני מרגישה שאני רועדת, או הגוף שלי זז, ואני לא מבינה למה, ואני מנסה להתנגד ולא מצליחה. אז זה כל מה שקורה לי, וזה מתחיל לקרות לעיתים תכופות יותר. השיתוק, הדמויות, אי היכולת לזוז, גם כשאני מרגישה ב-100% שאני ערה, המחנק הזה בגרון בכל חלום שאחריו בא השיתוק... אז השאלה שלי היא: 1. למה זה קורה לי?... 2. האם ניתן לפתח את זה? ואם כן, איך בדיוק? 3. אם יש מאמרים לקרוא על תופעות כאלה אני אשמח לקבל! תודה רבה! :) [נ.ב אם אתם צריכים פרטים עלי, אז אני אתן במידה וזה יעזור....]

amit469

New member
אמממ

טוב תראי : א. אין לך בכלל מה לפחד מזה , זה דבר טבעי . ב. אני הייתי רוצה להגיע למצב ולהכנס לחלום צלול :) עד כמה שתלוי בי .. לי עוד לא היה זה לא נשמע נעים אבל צריך להתגבר על הפחד .. ג. שאת בתוך החלום את גורמת לעצמך לפחד פשוט תחשבי על משהו טוב ! את יודעת איזה רווח יכול לצאת לך מזה ! פשוט תחליטי שאת משנה את המקום .. את יכול להתעתק או פשוט לעוף לשם או משהו כזה וזהו .

EndOfAllHopes

New member
הממ :)

שיתוקי שינה זה דבר טבעי, הרבה אנשים חווים אותו, כמובן שחלק פחות חלק יותר (לי למשל זה אף-פעם לא קרה...). הסיוטים - אני משער שהם תוצאה של טראומה/טראומות שעברת בעבר(?), אולי דברים שאת לא ממש מודעת להם (או שכן)... את יכולה לנצל את החזרה של הסיוטים על מנת לפתח צלילות בחלומות, וככה להתגבר על הסיוטים והפחדים. חלימה מודעת היא השיטה היחידה שמוכרת להתמודד ולהפסיק את הסיוטים! תיקחי את הפחד כ"עוגן" שלך,ככה שכל פעם שיקרה לך משהו מפחיד בחלום את תקבלי מודעות (זה יכול לקחת זמן אבל אם את חווה את זה הרבה אז סביר להניח שתזכרי לזכור יחסית מהר), ואז אם את יודעת שזה חלום, את מוכרחה להפסיק לפחד. תביני שכל החלומות שלך לא קורים באמת, הכל במוח שלך! אז מה הטעם לפחד? או לברוח? אז לא יפתור כלום! ברגע שאם מבינה את זה, תתמודדי עם הפחדים שלך - אם למשל רודף אחריך מישהו - תפסיקי לברוח ותפני אליו, אז את יכולה או להבריח אותו בכל דרך אפשרית - להלחם בו, לפוצץ אותו,לצחוק עליו(אני ממליץ),להפוך אותו למסטיק ולאכול אותו... כל מה שעולה על דעתך (הרי הכל אפשרי בחלום!). גם תדעי שאם תתקרבי אליו רוב הסיכויים שהוא יהפוך ליצור רגיל/אנושי והרבה פחות מפחיד! את יכולה גם לדבר איתו ויכול להיות שהוא אפילו יסביר לך למה הוא קיים (מה הסיבה שיש לך את הסיוט הזה). תביני שהפחד שלך הוא זה שיוצר את הסיוט. ברגע שאת מפסיקה לפחד זה כבר לא יהיה סיוט(הסיבה היחידה שהם קיימים היא שאת פוחדת מהם). גם אומרים שהדרך הכי טובה זה לחבק (כן,כן) את מה שמפחדים ממנו, לחוש כלפיו אהבה ואז הוא אף פעם לא יחזור להטריד אותך! (כל זאת בהנחה שהסיוט הוא דמות כלשהי) (הסיוטים קיימים מהסיבה שאת מפחדת להתמודד עם מה שהסיוטים מייצגים במציאות!) בכל מקרה הנקודה המרכזית היא להבין שהכל במוח שלך, לא משנה עד כמה זה נראה אמיתי, ואז אם מבינים את זה מפסיקים לפחד. הדמויות שאת רואה בעיניים פקוחות, יש הרבה אנשים שמתארים שהם רואים דברים גם אחרי שהתעוררו, לדעתי זה לא אמיתי וזה גם חלק מהסיוט שהמוח מייצר, אבל לא ראיתי את זה בעצמי אז אני לא יכול להיות 100% בטוח. הקטע שאת נחנקת, שוב , זה רק במוח שלך ואת שולטת במוח שלך (במיוחד כשיש לך מודעות) פשוט תנשמי עמוק,תרגעי, תרגישי הרבה אוויר נכנס, ואם לא תיכנסי לפאניקה זה יפסיק מעצמו. עוד טיפ: אל תסתכלי על הדברים כחוויה מפחידה, אלא כמשהו מעניין, מסקרן, חוויות שאפשר ללמוד מהן! הרי שום דבר לא יכול לפגוע בך באמת, אז אין טעם לפחד. הנה מאמר ארוך ומפורט שאולי יעזור לך: (באנגלית) http://www.lucidity.com/EWLD10.htm בהצלחה ותהיי אמיצה ^^ ואם את מנסה משהו תעדכני אותנו אם זה עוזר! ותשאלי אם לא הבנת משהו ממה שכתבתי ...חח

EndOfAllHopes

New member
תוספת

הרעיון הוא שהפעולות והרגשות שלך יוצרות את סצנת החלום. ככה שאם את משנה את הפעולה שאת עושה ובעקבותיו את הרגשות שלך למשל במקום לברוח ממפלצת תסתובבי ותתמודדי איתה - שינית את הפעולה וגם הרגש השתנה, למשל הופך מפחד לביטחון. ואז מה שיקרה בחלום ישתנה בהתאם לרגשות: אם למשל תשאלי בנחמדות את המפלצת משהו, היא תהפוך לבן-אדם נחמד. זה הרעיון...

Bluescale

New member
פירוש סיוט/חלום/סימני מצוקה

לפרטים לגבי פירוש אישי יותר מעבר להסבר המצויין של ENDOFALLHOPES שאני מקווה שאכן יעזור, אנא פני בפסים אישיים יותר ואוכל לפרש לך את הסיוטים [email protected] זה האימייל שלי במידה ותירצי לקבל פירוש לחלום נתאם כך מפגש באייסיקיו או בMSN כן לתאם מפגש חבר'ה. כפי שבטח שמתם לב אני מחובר מאוד מאוחר או מאוד מוקדם :) קשה העבודה היא בבנק. פבל.

EndOfAllHopes

New member
פשוט

אני רואה מההודעות שלך שאתה מבין בנושא :) אז אני מאמין שאתה יכול לעזור לאנשים...

Bluescale

New member
אה תודה :)

אחלה. תודה. את האמת אני כבר חוקר את העולם המוזר הזה חלומות מאז 98 ולפני זה רק ח'צללתי כמו שקוראים לזה פה :) האמת אבל אני לא מבין אנשים שלא רוצים לעסוק בזה... מפספסים 23 שנים מהחיים שלהם... סתם ככה מאבדים את ההזדמנות ללמוד את עצמם ולחוות חוויות על-אנושיות. חבל יש כאלה שאומרים - אני עסוק מדי... שיעשו לי טובה :) אני בצבא הצלחתי להמשיך עם זה והייתי בתפקיד מט"ק+ע.קמב"ץ שזה "אין זמן = קטן עליי" :) טוב בכל-אופן, המטרה שלי פה היא להניע את כולם לטייל בעולפ הזה כי הוא מאוד מרפה ומאוד חשוב בחיי היום יום של האדם ושוב תודה :)

WinterSwan

New member
היה לי חלום אחד שנחקק חזק בזכרוני..

באותו חלום, היה לילה, והיו חבורת אנשים שלבשו שחור... הם תפסו אותי, קשרו אותי, ותלו אותי, והשתמשו בי כבובת וודו... הם התחילו לנעוץ בי סיכות, וראיתי איך אני מדממת והדם מטפטף לרצפה... אחר כך הם ציירו מין עיגול כזה וכוכב בצבע שחור על הרצפה... ברגע שהם סיימו את ה"טקס" [או מה שזה לא יהיה] שלהם, הם זרקו אותי על הריצפה, והלכו. וככה זה נגמר... מה דעתכם?...

silverhawk

New member
אהלן

כל התשובות שניתנו לך כאן (להשתמש בסיוטים כעוגן, לנצל את שיתוקי השינה לכניסה לחצלולים וכו' וכו') נכונות בהחלט ולכן אני לא ארחיב עוד בעניין. עם זאת, אני רוצה לציין שהתופעה שאת מתארת אינה נפוצה ושכיחה, ובמידה והיא גורמת לך קשיים מיוחדים בחיים (כפי שמשתמע מדברייך), אני ממליץ שתפני למעבדת שינה על מנת לבדוק את הנושא.

למעלה