שיתוף

S E M 151

New member
שיתוף

פסח מתקרב ואני חושבת שזה החג שהדר הכי שונאת בעולם - כי אין לה מה לאכול. היא מאוד מאוד אוהבת לחם, עוגות ועוגיות ואיטריות ןכל צה שאסור בפסח. היא כבר משכנעת את עצמה שהמצות זה לא כל כך נורא!! פסח שעבר היא ירדה בשלוש קילו לפחות בשבוע הזה! מסכנונת שלי!

qt1

New member
היי סם ../images/Emo24.gif מה שלומכם שם?

אתם שומרי מסורת? אצלנו אין אפשרות של אכילת מצות מפני שהבן סובל מבעיות מעיים ולכן אנחנו לא קונים
... את יכולה להכין לה דברים מקמח מצות , עוגיות עוגות ועוד הרבה דברים טעימים , תני קפיצה לפורום מתכונים , את תופתעי... דווקא בחג הזה עולים במשקל , מעניין שהיא ירדה בשנה שעברה.

חייםלוי

Member
מנהל
ערב טוב. תבדקי בחנויות שמוכרות

מוצרים נטולי גלוטן עבור חולי צליאק. עובדת אתי חולת צליאק והיא קונה מוצרים כאלה כל השנה. תבדקי את רשימת החנויות באתר הזה.

SEM היקרה ../images/Emo140.gif

יש היום סוגים שונים של לחמים, לחמניות ופיתות כשרות למהדרין, אם לא תמצאי, אז חפשי את מגזין "דרך האוכל" בתחילת חודש אפריל, אני בטוחה, שתמצאי שם מתכונים. המגזין עולה 9.90 ש"ח, והוא פשוט נהדר. גם אם לא תמצאי בו מתכון ללחם כשר, תוכלי למצוא הרבה רעיונות לסוגי אוכל שונים, שבטוח ימצאו-חן בעיניה של הדר, והיא תהנה לאכול אותם.

S E M 151

New member
תודה רבה

אני מקווה שזה יעבוד. שנה שעברה הכנתי לחמניות מקמח מצות, אפילו מעין בלינצ'ס וזה לא עבד. כולם אהבו מאוד ואכלו חוץ ממנה. גם לשבת אני בדר"כ אופה לחם או לחמניות ועבורה אני קונה לחם מהמכולת. אפילו לא חלה. התולעת הקטנטונת הזו, לפחות בבית מאוד בררנית באוכל. בבית הספר מגישים להם ארוחת צהריים ולפי המורה היא אוכלת הכל שם, ואני כל פעם המומה מחדש, כי אוכלת שם דברים שהיא לא מוכנה שיהיו בכלל על הצלחת שלה בבית.

SEM יקירה

אם תקני את המגזין, שבי ודפדפי בו עם הדר, ותשאלי אותה, מה נראה לה ומה לא. אגב, אפשר להכין קציצות טעימות רק משברי מצות וביצים, מערבבים עם תבלינים, אפשר להוסיף עשבי תיבול ולטגן. אפשר מאותם חומרים להכין גם אומלט כפרי. גם תפוחי-אדמה הם כשרים לפסח, וגם מהם אפשר להכין פשטידה חלבית עם קמח מצה, שתיראה כמו עוגה, אבל תהייה ארוחה. מתכון פשוט לדוגמא: 4 תפוחי-אדמה בינוניים 2 גזרים לקלף ולבשל במים, עד שמתרככים. לסנן מהמים ולגרר לתוך קערה על מגררת עבה. ולהוסיף לקערה: 50 ג' גבינה בולגרית מגוררת על מגררת דקה. 2 כפיות גבינה לבנה רכה. 4 כפות קמח מצה 4 ביצים כוסברה קצוצה או שמיר קצוץ מלח, פילפל לפי הטעם (אפשר להוסיף גם קורט פפריקה חריפה, ולתת לזה טעם פיקנטי). מערבבים הכל יחד ואפשר לטגן במחבת, או למרוח תבנית עגולה קטנה (של מיקרו) בשמן ולאפות בתנור או במיקרו. שימי-לב, שלא לטגן/לאפות יותר מדיי.

Blueberry Kiss

New member
אם היא לא אוהבת מצות בגלל טעמן

התפל תנסו אולי מצות מצופות שוקולד או מצות ביצים ובצל או שום (של חברת אביב)...תמיד שנאתי מצות אבל בערך לפני שנתיים גיליתי את המצות ביצים ובצל (שיהיה להם טעם מעודן מאד ונעים של בצל...) אני ממש מנשנשת אותם כמו קרקרים בפסח.

למעלה