שיתוף

שיתוף

שלום בתי בת 21,ילדה טובה בסה"כ,כשהיא צריכה שאסיע אותה אני עושה זאת בשמחה, לבוא איתה לקניון לכבס לבשל, כשאני רוצה לנסוע לסוף שבוע ואני רוצה שתשמור על אחותה בת ה-10 תמיד יש איזו סצנה שלא יכולה להחליף משמרות שצריכה לבלות,אני מרגישה שמשהו בחינוך שלי פגום נראה לי מובן שהיא תשמח ששהורים שלה יוצאים והגיוני שהיא תשמור על אחותה אני מאוד כועסת כח כמו שאני מרעיפה אני גם מצפה,אני לא רוצה לריב אך איך אני מעבירה נכון את המסר שאני לא אסיע או אכבס מבלי שזה יגרום לפיצוץ כי זה לא מה שאני רוצה,רוצה יחסים טובים אך להבהיר נכון את הרגשתי,האם יכולה להכריח אותה לשמור? תודה

לדעתי...

שיחה שבה תסבירי לה שאת עושה למענה הרבה דברים ועושה זאת בהמון אהבה, ושאת מצפה שהיא גם תעזור ותקל עלייך. סה"כ היא בנאדם בוגר וחשוב שתדברי אליה כבוגרת. ככה כשזה בשיחה שקטה ולא כמריבה או ויכוח, דברים נראים אחרת.

יומטוב5

New member
לי יש כמה בנים

ושנתים שלוש האחונות הפסקתי לבקש מאימי לשמור על הקטנים כאשר אני נוסעת בגלל מריבה שהיתה בנושאוהיום כאשר אני נוסעת וזה קורה כמה פעמים בשנה הם מפרגנים דואגים לאחים הקטנים הקטן ביותר בן 9 הם שמחים שאנחנו נוסעים.ומידיע הם מסתדרים איתו יותר טוב כאשר הם לבד ואני לא נמצאת כנראה חוש האחריות גובר על ההצקות הקטנות יום טוב

יומטוב5

New member
לפי דעתי זה נובע מכמה דברים

הם ראו כמה קשה לי לסמוך על הסבתא וגם ישבנו ודיברנו והסברתי שפעם בכמה זמן אני צריכה זמן לעצמי ובעלי וכמו שאנחנו משתדלים לתת להם כמה שאפשר צריך לפראגן בחזרה והם חיים בבית והם רואים כמה לפעמים לא נגמרת ואני רצה סביב עצמי והם ילדים גדולים והם מבינים שהחיים הם דו צדדים יום טוב

האם בעבר היא נהגה לעזור לך?

האם זה משהו חדש שאת מבקשת ממנה לשמור על אחותה? האם בעבר שמרה בשמחה ורק לאחרונה התחילה לסרב?

pf26

New member
אמרת לה מה את מרגישה?

עקרונית את יכולה להתנות מתן שירותים שונים בעזרה שלה (לא תבשלי, לא תגהצי, לא תסיעי וכו'), אבל את אומרת שבכל שאר הדברים היא משתתפת ורק בנושא של נסיעה לסופשבוע היא לא יכולה לסייע. אולי מפחד אותה להישאר אחראית על אחותה לכל כך הרבה זמן? אולי כדאי לתת גיבוי של עוד מישהו שיבוא לשחרר אותה לכמה שעות בערב שיש או בשבת? נסי לשוחח איתה ולהבין מה מציק לה, לפני הפיצוץ הגדול. בהצלחה

למעלה