שיתוף

שיתוף ../images/Emo39.gif

שחכתי לשאול אתכם.... לפני כמה זמן הפסיכולוגית שלי דיברה איתי על הOCD ומאיפה הוא הגיע...... היא אמרה שזה מעניין שהכל התחיל דווקא מחיות ולא ממשהו אחר כמו בני אדם או זבל, למרות שאחר כך זה נהיה גם זה....... היא חשבה שאולי יש איזה משהו פנימי שבגללו -בחרתי- בחיות........ נישמע לכם הגיוני? לי זה נשמע לא קשור בכלל ואפילו הזוי מה, אנחנו בוחרים את הOCD שלנו?

אמא11

New member
היי מלאת נפש../images/Emo13.gif

יכול להיות שיש בזה משהו אבל לא הייתי מקבלת זאת כ"תורה מסיני". נראה לי הגיוני שהOCD מתלבש על דברים מהותיים בחיים. אצל חברה דתיים, הרבה מאד פעמים האוסי' סובב סביב קיום מצוות או מחשבות על אלוהים (למשל). את מאד אוהבת חיות כך שמה שהפסיכולוגית אמרה - יתכן בעיני. אם כי לא הייתי מגדירה את זה כ"בחירה" . השאלה המרכזית היא האם,לפי הפסיכולוגיה המסורתית, אם תדעי/תביני מדוע הOCD פרץ - האם תוכלי לטפל בו טוב יותר, או משמשהו פרץ הוא מקבל חיים משל עצמו ואז הטיפול הוא ב"כאן ועכשיו" (CBT) או שהאמת אי שם באמצע. אני לא חושבת שיש תשובה אחת חד משמעית לנושא. האם הפסיכולוגית שלך חושבת שמכזו "תובנה" אפשר להתקדם בטיפול? חיבוק תמי

לפי מה שהיא אומרת, כן

יכול להיות שהOCD בא דווקא בדברים הכי חשובים לנו? אני יודעת איך הOCD שלי התחיל, אני זוכתר את זה. אבל אני לא חושבת שזה קשור למשהו....... בעצם יכול להיות...... צריך לחפור בתודעה. למרות שאם זה מוסתר לכולנו, כניראה שיש לזה סיבה טובה 3>

אמא11

New member
בוקר טוב נערה יקרה../images/Emo24.gif

עד כמה שזכור לי ההורים איפשרו לך רק את הפסיכולוגית הזו שמטפלת בשיטה המסויימת ולא בCBT . אז קודם כל זה מה שיש וכדאי להפיק ממנו את המיטב ולזרום עם הטיפול ועם הפסיכולוגית, מה גם שיכול להיות שבסופו של דבר אולי זה הטיפול שמתאים לך? הרי כבר ראינו שטיפול פסיכולוגי ומחקרים הם גם קצת עניין של אופנות וחידושים.למשל עכשיו מתחיל להכנס פלח נכבד של "מיינדפולנס" וגם ענף חדש שנקרא פסיכולוגיה חיובית. לך תדע מה בסוף הנכון עבורך. את מתנסה עכשיו בפן אחד של טיפול ואני מקוה שהוא יתרום לך. "לחפור" היא מילה שאיני אוהבת. עדיף "להגיע לתובנות" - סתם עוד קטע של פסיכולוגיה להמונים: שימוש במילים חיוביות או נחמדות יותר. מה שאני אוהבת בך זה שאת מגלה המון פתיחות ובעצם כבר עושה את מה שכתבתי- זורמת עם הפסיכולוגית ומפיקה את המיטב מהטיפול.(אז למה בכלל כתבתי?) גם מה שכתבת "למרות שאם זה מוסתר אצל כולנו כנראה שיש לזה סיבה טובה" מהווה נושא של הרבה מחקרים . אשמח מאד אם עוד אנשים יכתבו כאן כי מדובר בנושא ממש חשוב. יום נפלא תמי

בוקר טוב

או שכבר צהריים? אני מנסה להפיק מהטיפול את המיטב, למרות שבקושי אנחנו נוגעים בעיניין הOCD (מבחירה שלי) פשוט זה הדבר הכי פחות קריטי כרגע בחיים שלי. יש לאמר שהמצב האוסידיסטי די טוב. סיפרתי לבת דודה שלי אגב. כבר עשיתי בזמן האחרון דברים כמו לנקות את מה שהכלב השאיר לי בבוקר תוך 3 דקות ובלי יותר מידי חזרות וחרדות (שיא), הלכתי לפארק למרות שנהיה לי פחד מהעטלפים (בואי נגיד שלראות אותם זה דבר אחד, אבל הצואה שלהם? אני כבר מעדיפה יונים....) אני מנסה לחשוב כל הזמן הפוך על הפוך ולמצוא את הקונטרה במחשבה שככה אולי אני אמצא איזה משהו שלא חשבתי עליו קודם...... אולי בדרך הזו אני אגלה כמה תשובות שלאלות שיש לי לעצמי......... אוהבת 3>

למעלה