היי, ברוך הבא לפורום
זה רק טבעי ורגיל להרגיש מה שאתה מרגיש. רוב האנשים עוברים את התחושות האלו. תהליך של שינוי מקום מגורים, להכיר אנשים חדשים, ומקום לימודים חדש תמיד מעלים את החשש של מה יהייה, איך יהייה ואם אצליח להשתלב? הרבה אנשים חווים את מה שאתה חווה, כל אחד יכול לספר לך מנסיונו האישי.
אני למשל, נכנסתי ללימודים במכללה עם חרדה חברתית איומה, פחדתי שלא אצליח להשתלב חברתית ושזה יהרוס לי הכל. מה שקרה זה שנתתי לפחד להשתלט עליי ובמקום להעיז, להיפתח ולדבר עם אנשים, ישבתי ושתקתי. בהמשך הלכתי לפסיכולוג שעזר לי להבין את עצמי, את הסביבה שלי ואיך להיפתח חברתית.
זה טוב שאתה מודע, ככה אתה גם יודע ממה אתה מפחד, ויכול ללמוד את הכלים איך להתמודד עם זה.
אני מציע שתלך לייעוץ, בכל אוניברסיטה ומכללה יש יועץ/פסיכולוג לעזרת הסטודנטים. אתה יכול להיעזר בזה, במקום ללכת למישהו מבחוץ שיגבה ממך מאות שקלים. אם אתה חי באזור המרכז, יש את היחידה לייעוץ במרכז הגאה בגן מאיר (כן, זה יקר שם)
[URL]http://gaycenter.org.il/?page_id=17[/URL] .
ביום הראשון ללימודים פוגשים הרבה אנשים חדשים. משך הזמן, אם תצליח ליצור חברות עם אדם אחד, אפילו אם הוא סטרייט, זה יהיה מספיק כדי שיהיה איתך מישהו לעשות איתו דברים, לימודים, יציאות וכו'. וככה גם יהיה לך יותר קל להכיר ולהתחבר עם אחרים. בקשר לזה שכולם אולי יהיו סטרייטים וכזה, אולי בכיתה זה יהיה ככה, אבל מחוץ לכיתה יהיו לך הרבה אפשרויות להכיר הומואים. וזה שיהיו בכיתה הומואים, לא אומר שבהכרח תסתדרו.
אם אתה רוצה להמשיך ולדבר, אתה יכול לפנות אליי במסר אישי.