שיתוף\פריקה...

OpiumPoppy

New member
שיתוף\פריקה...

אני בחור בן 23 שעומד להתחיל ללמוד הנדסת תוכנה שנה הבאה, ואני חושש.

אני לא כל כך מתחבר לסטרייטים ותחום המחשבים בכלל מאוכלס על פי רוב בגברים סטרייטים.
אני פוחד שלא אשתלב, אני עתיד לעבור לדירה אחרת, בעיר אחרת שאני לא מכיר בה אף אחד, ואני פוחד להיות לבד...

Uri04

New member
זה מצחיק, כי בערך 70% מהבחורים שאני נתקל בהם בגריינדר

ובאטרף הם בהיי-טק /מחשבים.

aשרון

New member
היי, ברוך הבא לפורום

זה רק טבעי ורגיל להרגיש מה שאתה מרגיש. רוב האנשים עוברים את התחושות האלו. תהליך של שינוי מקום מגורים, להכיר אנשים חדשים, ומקום לימודים חדש תמיד מעלים את החשש של מה יהייה, איך יהייה ואם אצליח להשתלב? הרבה אנשים חווים את מה שאתה חווה, כל אחד יכול לספר לך מנסיונו האישי.

אני למשל, נכנסתי ללימודים במכללה עם חרדה חברתית איומה, פחדתי שלא אצליח להשתלב חברתית ושזה יהרוס לי הכל. מה שקרה זה שנתתי לפחד להשתלט עליי ובמקום להעיז, להיפתח ולדבר עם אנשים, ישבתי ושתקתי. בהמשך הלכתי לפסיכולוג שעזר לי להבין את עצמי, את הסביבה שלי ואיך להיפתח חברתית.

זה טוב שאתה מודע, ככה אתה גם יודע ממה אתה מפחד, ויכול ללמוד את הכלים איך להתמודד עם זה.
אני מציע שתלך לייעוץ, בכל אוניברסיטה ומכללה יש יועץ/פסיכולוג לעזרת הסטודנטים. אתה יכול להיעזר בזה, במקום ללכת למישהו מבחוץ שיגבה ממך מאות שקלים. אם אתה חי באזור המרכז, יש את היחידה לייעוץ במרכז הגאה בגן מאיר (כן, זה יקר שם) [URL]http://gaycenter.org.il/?page_id=17[/URL] .

ביום הראשון ללימודים פוגשים הרבה אנשים חדשים. משך הזמן, אם תצליח ליצור חברות עם אדם אחד, אפילו אם הוא סטרייט, זה יהיה מספיק כדי שיהיה איתך מישהו לעשות איתו דברים, לימודים, יציאות וכו'. וככה גם יהיה לך יותר קל להכיר ולהתחבר עם אחרים. בקשר לזה שכולם אולי יהיו סטרייטים וכזה, אולי בכיתה זה יהיה ככה, אבל מחוץ לכיתה יהיו לך הרבה אפשרויות להכיר הומואים. וזה שיהיו בכיתה הומואים, לא אומר שבהכרח תסתדרו.

אם אתה רוצה להמשיך ולדבר, אתה יכול לפנות אליי במסר אישי.

אל חשש, אוניברסיטאות/מכללות הן חממות לגייז

אני לא יודע למה אתה חושב שתחום ההנדסה מאוכלס בסטרייטים אבל מנסיוני האישי יש הרבה גייז והרבה אנשים אינטליגנטים מספיק כדי להיות גיי-פרינדלים.
גם אם לא תמצא אם החברים הכי טובים שלך בכתלי הכיתה, תמיד יהיו סטודנטים אחרים, או שתהיה קהילת גייז שלמה מחוץ לאוניברסיטה בעיר אליה אתה עובר. יהיו עוד אנשים רבים במצב שלך שתוכל להכיר ולהתחבר אליהם.

תשדרג את חיי החברה שלך ואת חיי המין :)

ItsikH

Member
אמנם דעתי על האישיות הטיפוסית של מהנדסי תוכנה
[גם לעתיד וגם בהווה] שלילית למדי - אני יודע, אני אחד כזה
- אבל הערכתך את התפלגות הזהות המינית בתחום שגויה מנסיוני. מה שכן, צפוי שרוב ההומואים שתפגוש בתחום יהיו בארון, וזה לא מפני שהתחום עוין כל כך כמו שמדובר באנשים סגורים ועצורים.
דעתי שבעיה חברתית צפויה לך בתחום ללא שום קשר לזהותך. זה פתיר אם תדע לעבוד ולהתחבר למעטים שבאמת מצדיקים את זה, ואין לך סיבה לחשוש מהומופוביה דווקא, זו אוכלוסיה משכילה ואינטיליגנטית, אפילו אם תתקל נקודתית [לא נפוץ] בבורות קל יחסית להתגבר עליה באמצעות חינוך.

OpiumPoppy

New member
תודה לכולם על התמיכה,

תודה לכולם על התמיכה
, אני מניח שאילו חששות טבעיים, לא שזה עוזר לי בחוויה הסובייקטיבית.
זה פשוט תקופה כזאת של לפני ה"חיים האמתיים" שבה לא נשאר לי אף לא חברה או חבר קרוב\ה אחד\ת.
אני פוחד שאשאר לבד, אני מנסה שלא ליפול אבל זה קשה.

שלום לך...

אני לא מכיר אותך כמובן, אבל לדעתי אתה מסוגל להרבה יותר ממה שאתה חושב. כן, התחלות חדשות זה מפחיד ומלחיץ, אבל גם מביאות איתן הרבה יתרונות כמו: להתנסות בדברים חדשים, להכיר טיפוסים שונים, ללמוד על עצמך דברים חדשים. תתייחס לזה כאל הרפתקאה חדשה בחיים שתביא לך הרבה הזדמנויות חדשות ומרתקות כמעט בכל התחומים. כמו שגידי גוב שר "קח אותו לאט את הזמן".

למעלה