שיתוף עידכון

מלמלה

New member
שיתוף עידכון

אני אזכיר אותנו הקטנה שלי בת 5.5 עברנושיחה עם פסיכולוגית מספר פגישות עם ניאורולוג ובדיקת TOVA אז הוא נתן ריטלין 5 מ"ג למשך חודש בגן טרום חובה הריטלין עשה הרבה כלום ובגלל שאני התלונתי על הרבה עימותים בבית הוא החליף זאת לקונצרטה 18 מ"ג טנתן מרשם ל-10 כדורים לנסיון שבגלל החופש לא נתתי אבל הם מחכים לי בית הרופא גם ביקש להתחיל את גן החובה ללא טיפול לחודש הראשון ולתת לגננת למלא את השאלון עד כאן מי שזוכר כבר יודע כאן בשיחת ההכרות שלי עם הגנת עדכנתי אותה. (כבר בשיחה היא העבירה מסר שהיא בכלל לא מתלהבת מהתרופות האלה ומעדיפה טיפולים התמהגותיים) היום הבאתי לה את השאלון למילויי והיא אמרה לי שממש לא נראה לה שהילדה זקוקה לטיפול תרופתי שהילדה אכן מאוד פעלתינית מדברת המון אבל יודע לשמוא על החוקים והגבולות מתינה לתורה לדבר במפגשים אינה פוגעת באחרים או בעצמה ובכלל נכון שהיא תוסת אבל עדין אין צורך לטיפול תרופתי מעט התבלבלתי ודי שמחתי שהיא מוכנה לאתגר הזה אולי אני בכלל עוד אפרד מכם עד לכיתה א' נראה מה היא תכתוב בשאלון יש לי עדין מהקונצרטה נאי חושבת שאני אתן לילדה לשבוע ואז אתן לה שוב למלא את השאלון כדי לקצר תהליכים אצל הניאורולוג איך זה נראה לכם? ועוד שאלה לניאורולוג אתם באים עם או בלי הילד כי כשבאתי בלי לא הצלחנו לדבר איתו בכלל היא כל הזמן הפריעה.

מרמריסה

New member
אני לא מבינה...

אם הילדה לא הגיבה לריטלין רגיל 5 מ"ג, למה שתגיב לקונצרטה שהיא שוות ערך מבחינת המינון ואפילו נחשבת ליותר עדינה?

sharon84

New member
קונצרטה 18 מ"ג = 5 מ"ג ריטלין בלבד

ולא 10 מ"ג.קונצרטה 36 מ"ג = 10 מ"ג ריטלין

zivadina

New member
מספר הבהרות

ייתכן שהריטלין כן השפיע בגן אבל לא השפיע בבית, כי משך ההשפעה שלו רק 4 שעות. קונצרטה 18 מ"ג היא שוות ערך לריטלין 5 מ"ג, רק עם השפעה ל-12 שעות. להערכתי, הנוירולוג רוצה דווח מפורט של הגננת על התנהגות הילדה ללא ריטלין, ואחר כך דווח מפורט על התנהגותה עם ריטלין, כדי להתרשם מהשפעת הריטלין על הילדה. והגננת? שתלמד 7 שנים רפואה לפני שהיא נותנת חוות דעת רפואית על שמוש בתרופות להפרעת קשב. הייתי הולכת לפי הצעת הנוירולוג, ורק אם תווכחי שהוא לא מצליח להציע טיפול שיעזור לילדה, להחליף אותו. נשמח לקרוא עדכונים.

מלמלה

New member
הילדה החליפה גן השנה

מה שהגננת הזו אמרה שהילדה אינה נכנסת אצלה להתקפי זעם שומרת על החוקים מדברת רק בתורה ונוהגת טוב עם הסביבה ושהיא ושהיא בהחלט יכולה להתמודד אם האתגר שהילדה מציבה לפניה ושאשקול שוב טיפול תרופתי היא הסכימה איתי שבכיתה א' זה כבר שונה אני דוקא רואה זאת כיתרון גם המטפלת שנמצאת בצהרון (פרטי) ושמכירה את הילדה מגיל 9 חודשים הביעה את דעה דומה זה נכון שהניאורולוג למד והוא איש מקצוע אבל הוא פוגש את הילדה למספר דקות אני רק יותר מבולבלת עכשיו בראשית אוקטובר יש לנו עוד תור אצלו נראה מה יהיה ....

למעלה