שיתוף סיסמאות

mountain0goat

New member
שיתוף סיסמאות

טוב אז נתקלתי בסיטואציה הבאה:
אני יושב אצל הבן זוג (משהו כמו חצי שנה ביחד) ומדליק את הלפטופ שלי בשביל לעשות כמה דברים. הוא רואה שהמחשב דורש סיסמא (כי הוא מוצפן) ושואל אותי מה הסיסמא. עכשיו הסיסמא הזאת משמשת אותי בעוד כמה שירותים ואני לא מרגיש בנוח לשתף סיסמאות. שאלתי אותו למה הוא צריך את זה והוא ענה בשביל לראות את הפורנו שלי. אמרתי לו שאין לי פורנו על מחשב עבודה (זה המחשב האישי שלי אבל אני רק מתכנת עליו) ואם הוא רוצה להשתמש במחשב אני לא אגיד לו לא כי אין לי ממש מה להסתיר שם, זה מוצפן רק מסיבות בטיחותיות למקרה שהמחשב נגנב/נאבד. לא ממש יודע אם הוא לקח את זה אישית למרות שהכשהוא שאל אותי מה הסיסמא לסלולרי כן הראתי לו ושם יש דברים יותר אישיים ככה שמצד אחד אין כאן בעיית אמון אמיתית (וגם לך תסתיר מבן הזוג את הסיסמא לסלולרי...) אבל אני לא מסוגל לתת את הסיסמאות שלי..

דעות?

aשרון

New member
היי.................

זה לא משנה אם זו ססמא למחשב עבודה או מחשב רגיל או סלולרי, העניין הוא שבן הזוג צריך לדעת לכבד את הפרטיות שלך. זה שאתם ביחד לא אומר שאתם צריכים לחפור אחד לשני לתוך תוכי הפרטיות. וכן, יש דבר כזה שנקרא פרטיות במערכת יחסים ובני הזוג צריכים לדעת לקבל את זה אחד אצל השני.

Mr Fahrenheit

New member
אתה לא צריך לתת לו את הסיסמאות..

גם אם עכשיו בן הזוג שלי נותן לי את הטלפון שלו, אני לא אכנס לו לוואטסאפ או לפייסבוק או למיילים.

חלק מהלהיות בזוגיות זה לתת את האמון הזה שבן הזוג לא מסתיר ממך דברים ומספר לך כל מה שרלוונטי. אם אין את זה ומרגשים בטוחים רק אם חייבים לדעת את הגישה לכל ערוצי התקשורת של החבר לעולם החיצון, משהו לא תקין וצריך לעבוד על לסדר את זה.

ועכשיו יותר ספציפית אליך, הרגשת שהוא לא סומך עליך עכשיו? שהוא חשדן פתאום? או סתם מחשבה שעברה לך בראש?

mountain0goat

New member
כנראה סתם מחשבה שעלתה לי לראש

אולי זה מהישירות של ה"מה הסיסמא?" אבל זה הרגיש לי מוזר.
לגבי לתת אמון, כאן בדיוק הנקודה: אולי אני אמור לתת בו אמון ולתת לו סיסמאות כי כשאני לא עושה את זה אולי זה אומר שאני לא בוטח בו.
אני בוטח בו אבל אני באמת ובתמים לא מסוגל נפשית לתת סיסמאות וכשמבקשים ממני זה מיד מעלה אצלי נורות אדומות. אני חושב שכל אחד שגדל באינטרנט יבין את זה פחות או יותר.

Acoustic 3

New member
אני יכול להבין אותו

אני תמיד מסיט את הראש הצידה כשמישהו מקליד סיסמה. זה נראה לי דבר נורמלי לעשות כיוון שזו פרטיות של בנאדם.
אבל - יש מספר אנשים ספציפים מאוד שברור לי שזה בסדר פשוט לשאול בישירות "מה הסיסמה?". בעיקר כשמדובר בזוגיות. החבר שלך לא רצה לחטט לך במחשב, אלא רצה פשוט להשתמש בו.. היה לו מאוד ברור שפשוט תתן לו את הסיסמה ולא תעשה מזה ביג דיל.
אז מצד אחד אני יכול להבין אותו..
אבל מצד שני, אני גם יכול להבין אותך.
גם אני לא הייתי רוצה לתת את הסיסמה שלי.

מה עושים?
קודם כל, לא שוכחים -
זהו לא סתם חבר או מישהו שאתה סומך עליו. זה בן זוג, אדם שאתה חולק איתו רגעים מאוד אינטימיים. לכן זה מאוד רגיש (אני במקומו הייתי אומר משהו כמו "להזדיין איתי אתה יכול, אבל לתת לי להשתמש במחשב שלך אתה לא?)

בגלל הרגישות, צריך לדעת מתי לקחת את הקו האדום שקיים בדר"כ, ולא להסיר אותו - אלא פשוט להניח אותו במקום רחוק יותר.
כלומר, לא הייתי נכנס למצב הלא נעים הזה, ופשוט הייתי נותן את הסיסמה למחשב. אבל - מנגד, לא הייתי נותן את הסיסמאות שמאפשרות גישה ושליטה על החשבונות האישיים שלי כמו מייל (הכי חשוב), פייסבוק, פייפאל וכו'.

כלומר הייתי מאפשר גישה, אבל לא מאפשר חדירה ושליטה.

אגב, לא ברור לי מה עניין המחשב עם העבודה, יכול להיות שזה באמת מצב לא אפשרי..
אבל אני מדבר על סיסמאות רגילות ומחשב פרטי.

mountain0goat

New member
יש לו לפטופ משלו, הוא לא צריך את שלי

זה לא מחשב ששייך למקום עבודה. זה המחשב האישי שלי שרק אני משתמש בו אבל לא לבידור כי הוא מאוד ישן. לפעמים אני עושה פרוייקטים כשאני בדרכים - שזה ברכבת אליו ובחזרה או כשאני מבלה סוף שבוע אצלו. המחשב הוא אישי שלי וברור שאם הוא היה צריך משהו אז הייתי כבר יוצר לו משתמש והכל אבל הוא לא צריך את זה.

Acoustic 3

New member
אבל בשורה התחתונה, אתה עושה סוג של הפרדה

בין מה ששלו ובין מה ששלך.
אם זה היה מחשב של עבודה וחלוקת סיסמאות היתה אסורה - הייתי לגמרי מבין..
אבל - הוא לא ביקש את השליטה על החשבונות שלך.. הוא בסך הכל רצה להשתמש במחשב, והמחשב שלך נקרה בדרכו.
אם אתה חושב שהוא עשה את זה בכוונה, אז זה מעלה תהיות..
אבל הוא בסך הכל ביקש להשתמש במחשב..

כשאתה מכניס מישהו לחיים שלך, אתה משתף דברים קצת יותר רציניים מסיסמה. אתה חולק כ"כ הרבה פנים בחיים הפרטיים שלך.
אם אתה רוצה פרטיות ב100%, אז פשוט אל תהיה בזוגיות.

כמו שאמרתי, במקומך, הייתי יודע מה לחלוק ומה לא.
הייתי נותן גישה למחשב.. אבל לא הייתי נותן גישה לחשבונותי.

לצורך העניין, אם עוד חצי שנה אתם תהיו יחד והוא לא יורשה עדיין להשתמש במחשב שלך - זה כבר יהיה מוזר.
ויותר מזה. אם תהיו יחד שנה והוא יורשה להשתמש במחשב שלך רק אחרי שעשית לוג אאוט מכל החשבונות שלך - אני במקומו הייתי שם לך סטירה.

mountain0goat

New member
שוב

ברור שהוא מורשה להשתמש במחשב שלי. אם הוא רוצה להשתמש אז שיקח את המחשב (אפילו כשאני logged in). המחשב שלי לא נקרה בדרכו או משהו כזה, הוא רק רצה לדעת מה הסיסמא ולא שום תירוץ להשתמש במחשב. יש לו גם לפטופ משלו לידו, הוא אפילו לא היה צריך את המחשב באותו הרגע.

אין כאן קייס נגד שימוש במחשב.

Acoustic 3

New member
אז מה הסיפור שלו?

יש לו מחשב משלו שנמצא לידו והוא עדיין מבקש להשתמש בשלך?
זה כבר נשמע לי חריג.

בכל מקרה, אחרי חצי שנה - נשמע לי סביר ביותר לדעת את סיסמת הגישה למחשב של בן הזוג שלי ולטלפון שלו..

justpo

New member
אבל הוא אמר

שהסיסמה הזאת משמשת אותו לשירותים אחרים, ובגלל זה הוא העדיף שלא לשתף אותה (המקביל שלך ל-"לא לאתן לו למייל, פייפאל וכו'").
בהנחה שאם זה היה רק של המחשב אז לא הייתה בעיה.

Acoustic 3

New member
הגיוני שהסיסמה הזאת משרתת אותו בעוד חשבונות

אבל מנקודת המבט של החבר - זה לא צריך לעניין יותר מידי.
הוא בסך הכל ביקש גישה למחשב, לא לחשבונות השונים.
זו לא רלוונטי עבורו שמדובר באותה סיסמה.

בלי קשר, אחרי עוד כמה פרטים שנחשפו, אני כבר לא בטוח כמה תמים בן הזוג בסיפור הזה.. ואולי בגלל זה פותח השרשור מעדיף לא לשתף אותו בסיסמאות..
אבל בכל מקרה, אחרי חצי שנה, נראה סביר לשאול מה הסיסמה של הווינדוס.
זה פאקינג ווינדוס. זה הכל.
אצלי, לצורך העניין, הסיסמה היא "1".

Acoustic 3

New member
אוקיי אוקיי אפשר לחשוב

justpo

New member

נראה בשלב כזה לא צריך להיות סיפור, אבל זה גם תלוי בכל אחד ורמת הפרטיות שלו..

ItsikH

Member
המחשב פרטי, המידע לא, לכן אחריות נדרשת אילו היה מדובר במחשב שמשמש אותך לצרכים פרטיים שלך בלבד, גם אז יש מקום לדבר על גבולות וזה לא מובן מאליו לשני הכיוונים. אבל כיוון שהוא משמש אותך לצרכי עבודה, יש לך אחריות לפרטיות של צד ג', מקום העבודה - ושוב, דבר שממילא תשתף במוקם או במאוחר, אבל הרבה יותר ממידע אישי, תחושת האחריות מובנת ומוצדקת.

ItsikH

Member
כבוד! אני פתאום מרגיש לבנטיני מעט אבל מצד שני פרטיות היא אכן כבוד שהלבנטיני לא יודע לתת.

ישנו המקום שלך, והוא שלך, זה חורג משאלת הסיסמאות. אני מצפה מבן זוג כזה לכבד אותי בדיוק כפי שאני מתכוון לכבד אותו.

ItsikH

Member
עם הזמן המתאים כן, אני אתן וגם אקבל דרישה כזו לחדירה לפרטיות - אבל זו ההגדרה שלה

mountain0goat

New member
זה המחשב האישי שלי

רק שאני משתמש בו לפרוייקטים בלבד ולא לשום דבר אחר. אין לי בעייה שישתמש בו אבל יש לו לפטופ משלו.

למעלה