שיתוף חרדות מקשר

JUSTME001

New member
שיתוף חרדות מקשר

לא יודעת אם זה הפורום המתאים, אולי אני צריכה לפנות לפורום ייעוץ פסיכולוגי או פורום תמיכה אחר. שאני מתחילה כל סוג של קשר אני כאילו בולמת בכל הכוחח. מפחדת כל כך להתחיל קשר , במיוחד דומיננטי מהכרות וירטואלית אני מכירה בחור והכל זורם ואז...שמגיע שלב הפגישה אני כאילו שמה מחסומים עד שזה מתפוצץ עוד שם בטרם נפגשנו. זה נובע מחוסר ביטחון שיש לי לגבי כמעט כל תחום בחיי, שאני מרגישה "כלום" בהספק בדברים מסוימים דיי טרויאליים, מצב משפחתי (בודדה) , גרה בבית ממש ממש קט, עובדת במשרה פשוטה, נראית...אומרים לי שאני יפה אבל אני לא מרגישה הכי טוב עם עצמי אני מליאה תסביכים, למרות שעל פניו לא נראה כך. מבחינה כלכלית אין לי גב, אין לי חיים מידיי עשירים, ועוד מלא קשיים. שלא נדבר על חתונה שרק המחשבה עליה מפחידה אפילו לאחרונה מצחיקה אותי. פחדד עצום של לגור להיות עם מישהו מעצמי מכוחי ללא גב תומך מרגיש לי לא שייך, ממש לא יודעת איך לתאר...ואז יוצא שאני חוסמת קשרים בטרם עת מחשש מדחייה, חוסר בשלות שאני חשה, מפחד וחרדות קטניםם ותסביכים.... אני יודעת מה תגידו קודם שפורום תמיכה הוא שכן והוא מתאים יותר וטיפול פסיכולוגי....שהייתי בו, ואני דווקא מתעניינת באימון אישי נקודתי זה באסה אני מרגישה שאני חיה ליד החיים. פשוט צופה מהצד הכל תאוריות......

מה את חושבת שהיה עושה לך טוב?...

שלום לך אישה יקרה
את מתארת נושאים רבים בחייך שהיית רוצה לקדם. זוגיות, קריירה, מצב כלכלי, מצב חברתי... וזה טוב שאת ערה לכל הדברים האלה. התחלה טובה. את מתארת גם כמה סימפטומים, את הפחד מקשר, את התחושה שמשהו לא שייך... בטח שלא ביום אחד תפתרי את הכל, ותשיגי את כל מה שאת רוצה. אבל אפשר להתחיל ממשהו אחד. איזה יכולת או מצב רגשי, את חושבת, היו עוזרים לך להתחיל לשפר את חייך? זה יכול להתחיל למקד אותך על כוון עבודה.

Vegan Tiger

New member
נשמע לי שאת צריכה משהו שמאוד מותאם אליך...

כלומר למשל מהדוגמא שנתת על זוגיות, אם הדרך של היכרות וירטואלית מעלה אצלך יותר את החששות ואת לרוב לא מגיעה לשלב של הפגישה, אז כנראה שזאת לא הדרך המתאימה לך. כנ"ל לגבי המשפט הכללי שציינת שאת מרגישה "כלום" בהספק בדברים מסויימים - במקרה שלך כנראה שיש לך קצב אישי שהוא מתאים לך אבל לא בהכרח דומה לאידיאל שלך ולכן את מרגישה שזה לא בסדר. באימון עובדים על הדברים האלה: מציאת החוזקות שלך, נטרול גורמים מעכבים ובאופן כללי הכוונה לחשיבה חיובית. לכן בבחירתך בסוג התהליך, חשוב שתוודאי שזה יכול להיות משהו שמותאם אליך מבחינת הכלים והקצב, אך למרות זאת כמובן שאת זאת שתצטרכי ליצור את השינוי בשטח. בהצלחה! אורי

זובזובי

New member
שיתוף חרדות מקשר

שלום לך ממה שאת מתארת אפשר להבין שבמשך חייך/ילדותך יצרת לעצמך חסמים כמו אמונות מגבילות ,פחדים,חוסר ביטחון עצמי וכו' שלא מאפשרים לך לקדם את עצמך לצמוח ולהיות מסופקת ומאושרת ברוב תחומי חייך.. רוב החסמים הם בתת מודע וינהלו אותך עד שלא תעבירי אותם למודע ותשחררי אותם עם כלים מתאימים ,תמיכה והכלה. אני חושב שתהליך אימון אישי שמשלב כלים טיפוליים יכול להתאים לך כדי לאפשר לך לך לקבל כלים ולעבור תהליך של חיבור לחוזקותייך,מטרותייך חיבןר לערכייך ,זיהוי ,שחרור וריפוי של כל החסמים המונעים זאת על מנת לאפשר לעצמך לחיות את החיים באמת באושר,סיפוק,אהבה בהצלחה תמיר

bridges

New member
מה מסתתר מאחורי הפחדים...

שלום רב לך, ממה שאת מתארת נראה לי, בניגוד לדעה שלך, שתהליך אימוני עם תוספת של כלים טיפוליים אלטרנטיביים יכול להועיל לך. הרבה פעמים תחושות שונות שנראות לנו "לא בסדר" מסתתרים כפחדים. הפחד שאת מתארת הרבה פעמים מסתיר חוסר נכונות להתחייב לקשר. ובכלל, נראה שאינך מוכנה להתחייב לכלום. עפ"י מודל שבעת הגשרים, מחויבות נוצרת משילוב של שני גורמים: הגורם הראשון והחשוב יותר הנו ליצור הזדהות וקשר רגשי למושא המחויבות, לענות על שאלות כמו: "איך הזוגיות מגשימה את מי שאני?" או "איזו סוג של זוגיות תגשים אותי?" או "מי אני אהיה בזוגיות שיאפשר לי להיות מוגשמת?". הגורם השני שהוא לא פחות חשוב אבל חייב להיווצר רק לאחר שהגורם הראשון מגובש הוא ההתחייבות. אני מדבר על התחייבות חומרית: אם זה על ידי התחייבות לתהליך עם מאמן (או מטפל/יועץ), אם זה על ידי התחייבות חוזית לקניית דירה או כל דרך אחרת של התחייבות שיש לה ממשות (לא רק הכרזה). בהצלחה, רונן

יודה ב

New member
שיתוף

הנטייה שלך לבלום קשרים קשורה בכל החששות והפחדים שאת מונה בהמשך. אם את רוצה לעשות שנוי: להיפטר מהפחד ולקבל ביטחון עצמי את יכולה לבחור באימון בשילוב NLP המאפשר תהליכי שנוי משמעותיים, בניית ביטחון עצמי ויכולת להגשים מטרות.

JUSTME001

New member
אוקיי תודה לכולכם אבל

איך אני מגיעה לאותו מאמן , איך אדע לבחור אותו מהכל ההיצע? אני מאיזור הצפון..איפה מחפשים מאמן אישי שכזה? בפרט שלצערי עם כמה שאני יודעת שזה שווה כל שקל אין לי האמצעים למאמן יקר, אשמח לסטג' אם מישהו מכיר מאיזור חיפה והקריות. כדי באמת לשבור את כלל המחסומים שעדיין אפילו לא העליתי ושיתפתי, בשלב זה של חיי (28) לפני שיהיה מאוחר מדיי או קשה מדיי.....ואחדל לסבול ולחיות ליד אלא פשוט להיות שם לנכוח ולהרגיש לייב גם נפשית! תודה רבה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
סטאז'ר

תוכלי לחפש מאמן סטאז'ר בשרשור הסטאז'רים שלנו. עם זאת, אני חושבת שיש בזה סיכון מסוים את מתארת מצב מורכב, אבל מבקשת אימון אישי נקודתי. כאשר אנו מגיעים ממצב מורכב לא תמיד יש פניות לעבודה על הנושא הנקודתי. סטאז'ר לא תמיד מספיק בעל ניסיון כדי לחוש כיצד להוביל אימון כזה, והאימון יכול להיתקע ולהיות חוויה מתסכלת במקום מעצמימה. אני מזמינה אותך לשוחח אם מי שתבחרי, להביא את המורכבות של הדברים ולבדוק אם ניתן להתמקד בנושא שאת רוצה באופן אפקטיבי.

bridges

New member
מה זה אימון יקר?

כפי שכתבתי לך, זהו בדיוק העניין: מחויבות. מחויבות לשינוי כוללת נכונות לוותר על דברים אחרים על מנת להתחייב באופן מלא לשינוי. יכול להיות שתמצאי סטאז'ר נהדר. אני עדיין חושב שיש מקום עבורך להתחייב בסכום של אימון אישי ממאמן שלוקח מחיר מלא (וזה לא תמיד כזה יקר כמו שאת חושבת). אני מזמין אותך לתרגיל: תנסי לסכם את השנה האחרונה שלך מבחינת הוצאות תוך חלוקתם לשני סוגים: "התפתחות" ו-"בידור": לדוגמה: אם הוצאת 1000 ש"ח על טלויזייה זה הולך תחת סעיף בידור ואם הוצאת 300 ש"ח לחודש על כבלים אז זה 3600 ש"ח לבידור. אם הוצאת 2000 ש"ח על קורס התפתחותי כלשהו (כולל לימודי מקצוע ואוניברסיטה) הכניסי את זה ל"התפתחות". אם תשווי כמה הוצאת על בידור לעומת כמה הוצאת על התפתחות זה יפתיע אותך מאוד. יש כמובן הוצאות שקשורות להשרדות (כמו אוכל) אבל תשימי לב טוב טוב האם הם באמת על השרדות או אולי הם גם בידור (לפחות באופן חלקי). "התפתחות" זה מהשורש "פתח" כלומר התפתחות יוצרת לנו פתח להצלחות בחיים. לעומת זאת "בידור" מגיע מהשורש "בדר", ממנו מגיעה המילה "להתבדר ברוח", כלומר התפזרות, חוסר כיוון ושום תוצאה. כמובן שיש מקום לבידור אבל השאלה היא מה האיזון שאת עושה בין בידור להתפתחות. בהצלחה, רונן

זובזובי

New member
תשובה

שלום לך למדתי בחיים על בשרי שאושר,בריאות, הגשמה קשה לתמחר.. שאנו מגיעים למקומות הללו ומשיגים את המטרות שבאמת חשובות לנו בחיים גם אחרי ששילמנו מחיר כלשהוא ,ההשקעה מתגלה כאחד ההשקעות הטובות בחיינו כי היא מתחברת לאמת שלנו ולהגשנת צרכי הנשמה שמי שמגיע לשם זכה באמת... לכי אחרי האינטואיציה והלה בבחירת מאמן.אין פה חוקיות.. דווקא מאמן סטאז'ר "רעב" ומוכשר יכול לעשות איתך עבודה מדהימה לא פחות ממאמן מנוסה ואת זה אני אומר מנסיון אישי בהצלחה בהמשך תמיר החיפאי

שלום לך

אם החלטת שאת רוצה שינוי בחיים פשוט תתני לעצמך צ'אנס. אל תפחדי ליזום דברים ( קשרים עם אנשים עבודה מספקת וכו' ). אני בטוח שאם תסתכלי מסביב תראי הרבה אנשים פחות מוכשרים ומוצלחים ממך אבל עם זאת יותר מאושרים והסיבה היא שהם לא מפחדים לבחור דרך וללכת בה עד הסוף, זה אולי נראה טיפשי אבל הפחד הזה מכישלון הוא זה שמונע מרוב האנשים להתקדם ולהשיג את האושר. יש כמה שיטות להתגבר על הפחד אך צריך באמת לרצות כדי להצליח. בהצלחה בחיים

למעלה