שיתוף ושאלות

שיתוף ושאלות

שלום,
אני אימא לתאומים שנולדו לפני שבועיים,בשבוע 30+3, במשקל 1400 כל אחד. הם היו שבוע בטיפול נמרץ באינקובטור ועכשיו הם במיטה חמה במחלקת פגים.
הם כבר לא צריכים עזרה בנשימה אבל מידי פעם יורד הדופק והם עדיין לא אוכלים עצמאית ומקבלים אוכל דרך זונדה.
עכשיו אנחנו במסגרת העוטפת של בית החולים אבל כל זמן מתגנבות החרדות לראש מה יהיה כשנחזור הבייתה,האם נהיה בלחץ בלי מוניטור,האם חשוב שנשים בכל זאת בייבי סנס או מכשיר דומה.
מה ההשלכות של פגות בשבוע ככ מוקדם?
ושוב רגשות האשמה שלי כאימא שלא הצלחתי להחזיק את ההיריון עד הסוף ושילדתי שני מתוקים,שאני לא לידם 24 שעות ביממה.

ברוכה הבאה ומזל טוב

זה עוד קורה, נושא ירידות הדופק.. אבל עד השחרור, סביב שבוע 36 מלא, זה אמור כבר לחלוף לגמרי.
אני כן השתמשתי בבייבי סנס, ואני ממליצה בחום, בשביל השקט הנפשי, ובשביל לא לשמור עליהם 24/7 כשישנים.
אני הייתי שמה לישון לידי בסלון... כדי להשגיח גם כשישנה, וזה רק הזיק לאורך הזמן.

אל תרגישי אשמה. זה קורה. ויש הרבה הורים לפגים שישמחו לחלוק איתך חוויות.. פה ובקבוצה:
https://www.facebook.com/groups/pagim/
מוזמנת.

הרבה בריאות, הרבה סבלנות וכוח לך.
אנחנו פה בשבילך.

אורטל OSE

New member
מזל טוב! נשמע שאתם יופי

את קצת רותמת את העגלה לפני הסוסים....
אומנם נשמע שהכל ב"ה תקין ושאתם מתקדמים נהדר אבל יש עוד קצת זמן עד השחרור ואני משוכנעת שעד אז תצברו יותר ביטחון.
עניין ירידת הדופק הוא מאוד מאוד שכיח ומתחיל לחלוף לקראת שבוע 36 וגם אז לא מיד ולא בהכרח. במקביל הם בטח מקבלים תרופה שנקראית קפאין שמטרתה היא לעורר את החלק הזה במוח שאחראי על "לזכור לנשום" (ממש כמו הקפאין המעורר שיש בקפה).

אכילה עצמאית שכיחה רק לקראת שבוע 34 שאז מתפתח רפלקס המציצה וגם זה תהליך שמבשילים לתוכו לאט לאט.

קחי אוויר ותעברו לאט לאט כל יום.
נשמע שאתם מתקדמים מצוין ונקודת הפתיחה שלכם נהדרת. להחזיק תאומים בשבוע כזה ובמשקלים כאלו זה וואו. כל הכבוד!!!!

בהצלחה ותשארי לעדכן.

למעלה