שיתוף ושאלה

כתום670

New member
שיתוף ושאלה

שבוע טוב לכולם! קודם כל רציתי לשתף - מישהו כתב משהו מגעיל וגזעני באחד הפורומים (לא קשור אלי אלא בכלליות), ורשמתי משהו בתגובה שהיה בו הומור ומעט עוקצנות כדי שיבין את הבעיה. הוא לא הבין, ופשוט הפציץ את הפורום בכל מיני עקיצות ורמיזות שקשורות בהודעה שלי. הרגשתי שיש שם מעין הזמנה מאסיבית לדו-קרב. אחרי שקראתי את "ארבע ההסכמות" לפחות שלוש פעמים בשבת הזו, פשוט לא עניתי לו. התעלמתי לחלוטין. וזה משמח אותי: גם חסכתי המון אנרגיה שהייתי ודאי מעבירה אליו בדו-קרב שהוא רצה, וגם חסכתי זמן של ישיבה מול המחשב והתכתבות מיותרת שכזו. ואחרי השיתוף, יש שאלה שמטרידה אותי ואולי גם אחרים. כשאדם מתחיל לבנות את החופש שלו (והופך להיות מה שהוא), הסביבה לא תמיד מוכנה לשינוי הזה. אצלי למשל, יש מניפולציה רגשית מאד חזקה מצד אמא שלי שהודיעה לי כבר לפני כמה שנים שאם הם יקבלו התקף לב זה יהיה בגללי. לכן אני חוששת מאד לשתף אותם בדברים שקורים לי, ובעצם הקשר שלי איתם מבוסס על שקר גדול. למשל, אין מצב שאספר להם שפוטרתי לא מזמן, כי היא תיכנס ללחץ ותשגע אותי שאמצא עבודה כמה שיותר מהר. ואני בכלל רוצה כעת תקופה של חופש כדי לברר מה אני רוצה לעשות. מה לעשות במצב כזה? הרי אין מצב שאשמור מולם על טוהר המילה, אין מצב שלא אקח באופן אישי - שאגיד "זה שלהם" - כי נכון שההתקף לב חלילה יהיה שלהם ומבחירתם, אבל הם יאשימו אותי והאנרגיה הזו לא טובה לי. זה מסובך, אבל אשמח לשמוע דעה של מי שעברו את התהליך מול סביבה שכזו.

potamya

New member
וואו כתומה

השאלות שלך תמיד כל חדות ונוגעות בלב הדברים מערכת יחסים עם הקרובים וההורים בפרט הן כנראה הקשות ביותר לטיפול "אין מצב שלא אקח באופן אישי - שאגיד "זה שלהם"..." זה בהחלט שלהם , את לא אחראית להורייך !!! ובטח לא למניפולציות שהם מפעילים עלייך הם יעשו הכל , בכדי להמשיך לשלוט בך ולא רק הם ... ככל שתשתחררי ,ככל שתשילי מעלייך את החליפות והמסיכות שהולבשו עלייך במשך השנים להקות ה"עורבים" יעוטו עלייך זה לא תהליך קל , את משתנה , האחרים לא סביר להניח שבעתיד תוכלי להקל גם את סבלם לדעתי כרגע כדאי שתתני לעצמך מרחב, השתדלי להימנע מסביבה "עויינת" הרעיון של לקחת חופש במצב של "לברר מה אני רוצה לעשות?" נשמע לי אידיאלי אני מניח שאחרים יתנו לך עצות יותר פרקטיות לצערי לא אוכל לעזור בצורה כזאת שבוע טוב והמשך דרך צלחה בהמשך לארבע ההסכמות באם תרצי להרחיב ולהעמיק הייתי ממליץ על החלק הראשון בספרו של אושו "מעבר לגבולות השכל" בהוצאת גל

כתום670

New member
הימנעות מסביבה עוינת

תודה על התגובה... "השתדלי להימנע מסביבה עויינת" - באמת לא חייבים לשנות הכל בבת אחת. אז נכון שבשיחה היומית ובמפגשים איתם אני אהיה בשקר גדול, אבל אולי כשכל היתר יהיה אמת - יהיה בי הכוח לשנות גם את זה. בינתיים אשתדל להיות שם כמה שפחות. נראה שאת זירת ההורים אשאיר לסוף, למרות שזה מבאס להמשיך לשחק תפקיד בהצגה שלהם כשאני יודעת שזה שקר כזה גדול.

קודם כל מעולה שלא שנכנסת ל"דו קרב"

עם האדם ההוא. אני גם זוכרת בהיסטוריית הפורומים שלי
כמה מקרים שאנשים ניסו להכניס אוית לאיזה ויכוח ופשוט הרפיתי מזה ולא עניתי להם. זאת היתה הקלה לא להיגרר לויכוח שאדם אחר רוצה בו. לגבי הורים שלך, אם אמא שלך נוהגת להיכנס ללחץ מדברים, ונוהגת להאשים אחרים, אז לספר לה את זה רק יעורר את הפעולות האלו אצלה. אם את מרגישה שיהיה לך קשה להישאר נקייה מולם, את יכולה לא לספר להם את זה. ברגע שאת תרגישי עוד יותר טוב מבפנים, ושיהיה לך קל יותר לשמור על הגבולות שלך עם ההורים, ושתדעי שרק הורייך אחראים על אושרם - את תראי תוצאות של זה במציאות. כאשר אנו בהירים ושלמים עם הגבולות שלנו, הצד השני אפילו לא מנסה ללחוץ עלינו כי הוא לא מרגיש את הפתח ללחוץ. (התת מודע שלו או חלקים אחרים יודעים שאין מה ללחוץ כי לא ייצא לו מזה כלום). אז זה בעיקר תהליך עם עצמך, של לדעת מה התחומים באחריותך, מה התחומים באחריותם, ולהביא את עצמך למקום שלא יכולים לגרום לך להרגיש אשמה כי בהיר לך מי אחראי על מה.

כתום670

New member
זה נכון

באמת עדיין לא ברור לי לגמרי שאני לא אחראית לאחרים, שמותר לי להיות מה שאני. בתהליך גיבוש ה"אני", אני צריכה להפוך להיות קצת אגואיסטית, וזה לא מוכר לי. למעשה, זה שונה לחלוטין מהדרך בה נהגתי (או הורגלתי לנהוג) מאז שנולדתי. יש גבול דק מאד בין "להיות אני" לבין "להיות אגואיסטית", והגבול הזה לא ברור לי מספיק.

avia0911

New member
דבקי בעקרונותייך

את מי שאת, ואת מתנהגת בדיוק לפי עקרונותייך וחלומך אי אפשר לחיות את החיים על פי שאיפותיו ורצונותיו של אדם אחר כי זהו חלומו, והוא יגשים את עצמו בצורה הנכונה ביותר שהוא רואה את יכולה אפילו להסביר להם זאת.... אבל גם כאשר את מסבירה להם זאת... שזה לא יבוא ממקום של כעס ושל "זה החיים שלי ואני אחליט" כי בסופו של דבר הם מנסים "לקבוע לך" כי הם אוהבים אותך ורוצים את כל הטוב שבעולם בשבילך... רק הדרך שבה הם עושים זאת כנראה לא המוצלחת דרך אגב רציתי לומר בהצלחה..... גם אני פחות או יותר לא יודעת את הגבול בין "להיות אני" לבין "להיות אגואיסטית" ועובדת על זה.... אזזז... בהצלחה לשתינו

כתום670

New member
אעשה שמיטב יכולתי ../images/Emo13.gif

ברמה העקרונית, אני מסכימה איתך לגמרי. ברמה המעשית, קשה קצת לביצוע. אם נניח שחיים לפי ארבע ההסכמות הם החלום שלי, מי אמר (מבחינתם) שהחלום שלי יותר "נכון" משלהם? כלומר, אין מצב ש"אסביר" להם שככה טוב לי, אבל יש מצב שאעשה מה שטוב לי ואניח להם להתבשל במניפולציות שלהם. כרגע אני לא מסוגל לזה, וזו היתה תחילתו של השרשור הנוכחי...

כן, אני מבינה.

בתהליך של הרצון להיות את, אז אולי עדיף שבינתיים "תטעי" ותהיי אגואיסטית בחלק מהמקרים, מאשר שתפחדי "לטעות" ותוותרי על עצמך.

ותוך כדי התהליך

ככל שתתנסי יותר ב"להיות את", תוכלי לדעת מתי את עומדת על שלך ועומדת על חרותך, ומתי את לא רואה אחרים (קראת לזה להיות אגואיסטית).

כתום670

New member
תודה

כרגע (במקרים כמו אלה) אני מעדיפה להיות קצת פחות אני, מאשר להיות אגואיסטית... פשוט ראיתי המון אנשים שעוסקים בהתפתחות רוחנית, שהפכו להיות אגואיסטים (מתעסקים 24 שעות ביממה בעצמם, ב"מה טוב להם", במערכות היחסים עם אחרים - בקיצור מחטטים בעצמם כל היום). זה מפחיד אותי, שגם אני אהפוך למשהו דומה.

avia0911

New member
חיפוש עצמי

אני חושבת שאלו בדרך כלל אנשים שעוד לא ממש מצאו את עצמם.... והם יותר מחפשים את עצמם מאשר מרוכזים בעצמם בכל אופן אל דאגה.... אני חושבת שכשאדם מודע למשהו שהוא לא מעוניין להיות, הוא לא יגיע למצב הזה

זה לא יקרה לך, אם את לא כזאת.

את לא תהפכי למשהו שאת לא רוצה להיות. ראי את הפחד להפוך לכזאת, ופעלי מתוך אהבה. לא מתוך פחד.

למעלה