שיתוף והתייעצות

ליהיא346

New member
שיתוף והתייעצות

שלום לכולן,
אני משתתפת בעיקר פסיבית , מדי פעם שואלת שאלות. רוצה לשתף אתכן בתחושות שלי , מקווה שזה יעזור למשתתפות וומתלבטות אחרות .יש לי שתי בנות מביציות שלי , בעלי ואני רוצים עוד ילד/ ילדה . לאחר שהתלבטו בין הדסה ומנור החלטנו לאחר כל ההמלצות שקיבלנו לבחור במסלול מוקפאים של הדס עין כרם, לא רצינו לסוע לחו״ל ולכן ההחזרות מבוצעות בבית חולים בארץ. שהגעתי להחזרה הראשונה הייתי בהלם, לאחר שקיבלתי את המדבקות מהמחלקה נאמר לי שאני צריכה ללכת לאשפוז יום כירורגי , שם נאמר לי מיד בקבלה שאני צריכה להוריד את כל הבגדים ולהשאר עם חלוק בלבד כאשר את חדר ההמתנה חלקתי עם כל מיני אנשים, מכלל האוכלוסיה , גברים ונשים שמגיעים לכל הליך כירורגי שהוא , שאני ללא בגדים ורק חלוק לגופי. תחושה מגעילה ומזעזעת , אני רגילה שב אסותא קיבלתי תא נפרד עם מיטה אשר מכוסה בווילונות ושם יכולתי לחכות בפרטיות עד ההחזרה. לאחר שהמתנתי מס׳ שעות קראו לי לחדר הניתוח שנמצא איפשהו בקומה מתחת שאני עם חלוק לגופי מסתובבתבמסדרונות בית החולים ומחפשת את חדר הניתוח. גם בסיום ההחזרה כאשר צריך לשכב חצי שעה אחרי ההחזרה מגיע סניטר שמסתובב עם המיטה במסדרונות.
אין שום תחושת פרטיות , בפעם הראשונה ממש התחלתי לבכות מרב הלם. בפעם השנייה הורדתי את הבגדים בכניסה לחדר הניתוח למרות שהאחות מאד התנגדה. אני לא מבינה איך בית בבית חולים כזה גדול ולאחר ששילמנו כ״כ הרבה כסף אין את התנאים המינימליים , מחלקת נשים נפרדת כמו שברב בתי החולים כדי לשמור על פרטיותה של האישה בהליך כזה רגיש . שפניתי לאחיות בivf הן ידעו על מה אני מדברת וטענו שזה באמת מזעזע שבבית חולים אין מחלקה נפרדת לנשים וחוץ מלכתוב מכתב אין מה לעשות. יכולה להגיד שגם בנות אחרות שהמתינו איתי תיארו את אותה תחושה . הדבר הראשון שהרגשתי שיצאתי משם שאני רוצה להתקלח פשוט תחושה של לכלוך ובושה מאד גדולה.
נקודה נוספת, אחרי כל טיפול שלא מצליח צריך לסוע שוב להדסה כדי שהבעל ימלא טופס הסכמה לטיפול( אין אפשרות בפקס או בהחזרה עצמה זה אמור להיות מוכן לפני) ובנוסף לקבל המלצה איזה טיפול ואיזה הורמונים לקחת. אני אחרי 2 החזרות נסעתי כבר 6 פעמים, בכל נסיעה אני צריכה לקחת יום חופש מהעבודה כי אני גרה במרכז וזה לוקח כמה שעות.
דבר נוסף, בכל הטיפול עצמו הקשר הוא מול האחיות ולא מול הרופא , שהגעתי בפעם השנייה להחזרה, רופא אחר ביצע את ההליך והוא לא ידע שום דבר חוץ מכמה עוברים צריך להחזיר לי.
כרגע אני אחרי שתי החזרות שנכשלו ויש לי עוד מוקפאים ואני לא מעונינת לחזור להדסה , רק המחשבה לחזור לשם פעם נוספת גורמת לי לתחושה לא נעימה. היום אני מצטערת שלא בחרתי במסלול השני .
ועכשיו לשאלה, האם אתן יודעות אם אני יכולה להעביר את המוקפאים שנשארו לי לבית חולים אחר?
תודה על הסבלנות, למי שהגיעה עד הלום. קצת חפרתי....
ודבר נוסף אחרון, מה שכתוב באתר לגבי המסלול שמדובר בתרומות סטודנטיות זה לא נכון, לנו הציעו 3 תורמות ואף אחת לא היתה סטודנטית , שפניתי לאחות היא אמרה לי שזה לא נכון וצריך לתקן, כולן בעלות תעודת בגרות ולא זכור לה שבתקופה האחרונה היו סטודנטיות. כך שלמי שזה חשוב שתקח את זה בחשבון( לי זה פחות מפריע)
שוב תודה, ליהיא .

rabbitm

New member
היי ליהיא

ראשית אני מצטערת על מה שעברת בבית החולים וכמובן שאם התחושה שלך לא נעימה שם את צריכה ללכת למקום בו תרגישי הכי נוח.
לפי מה שפעם ביררתי אפשר להעביר מוקפאים לבית חולים אחר, רק שאני לא יודעת מה הפרוצדורה.
אני רוצה לציין שאני גם עברתי החזרת מוקפאים בהדסה עין כרם ולקח לי זמן למצוא את חדר הניתוח. לעניין החלוק, מנסיוני (גם באסותא ובעוד בתי חולים) נותים חלוק ואיתו את צריכה לצעוד ברוב גאון לחדר של ההחזרה למרות שבהמתנה יושבים גם גברים. אני הייתי יושבת עם תחתונים וחזיה וככה הרגשתי שזה בעצם שמלה ולא חלוק מהמם.
שיהיה לך המון בהצלחה בהחזרה הבאה!

אשרת 1972

New member
ברוכה הבאה לפורום צר לי על החוויה שעברת

אין לי מושג לגבי העברת עוברים , תנסי להתקשר לאסותא ולבדוק אם זה אפשרי , לגבי הלבוש בהחזרות יכולה לאמר לך שאני מגיעה להחזרות עם שמלה מורידה חלק תחתון בלבד ( פעם שכחתי גם את זה אבל זה לסיפור אחר ) ושמה את החלוק מעל , עם כל הכבוד אין לי כוונה להסחב עם חלוק בבית החולים כולה החזרה לא ברור לי למה מחייבים חלוק , צר לי אבל אף אחד לא יחייב אותי להסתובב ככה תראי שלא יעירו לך ואם כן תתעלמי , מעבר לזה לגבי מסמכים זה מוזר כי נהוג שההסכמה תקפה לשנה תבדקי עם בעלך יכול לחתום בפני עורך דין או נוטריון במקום להגיע , המון בהצלחה .

ומצטערת לשמוע על התחושות הקשות

אמנם עברתי החזרה בהדסה אבל לא הייתי מודעת שזה כך. הגענו באיחור וחדר ההמתנה היה ריק לחלוטין...
לעניין ההעברה : בדקתי בזמנו אם ניתן להעביר ואמרו לי שכן. את צריכה לבדוק כמובן מול בית החולים/רופא פרטי שאת רוצה להעביר אליו מה הפרוצדורה.

ברוכה הבאה האם יש אפשרות לעשות החזרה בהר הצופים? אולי שם זה נעים יותר?
מנסיוני בעבר באסותא ראשל"צ התחושה גם לא היתה משהו, לא תמיד קיבלת מיטה ולפעמים המקום היחידי להחלפת הבגד היה מאחורי איזה וילון בחדר ההחזרות
לגבי היברת עוברים זה תלוי קופה, צריך לברר זאת והאם יפעקו לך טופס 17 להחזרות באותו המקום
שיהיה בהצלחה בפעם הבאה
איילת

ליהיא346

New member
תודה לכן על האמבטיה והתשובות

לגבי החלוק.בפעם השנייה שהגעתי כבר לא הסכמתי להוריד והמתנתי עם הבגדים שלי ורק בכניסה לחדר ניתוח הורדתי. זה תמיד מצחיק אותי שדורשים ממני להוריד הכל להחזרה( לא מדובר על הרדמה) ולחבוש כובע כי הכל כאילו נורא סטרילי ואז רואים את האחיות והרופאים משחקים עם הפלאפונים שלהם שאני ממש בטוחה שהם לא סטריליים..לגבי הטופס, לי הרופא ממש לא ויתר, אמר לי שיש בקורת מאד נוקשה ובעבר הם ויתרו לזוגות והיום הם לא מוכנים לספוג זאת. הם טוענים שיכולים להיות מקרים של זוגות שהתגרשו לפני טיפול ואז הם יכולים להיות נתונים לתביעות מצד הבעל. הם לא מוכנים שזה יהיה בטלפון או בפקס אלא שהבעל יגיע לפני ההחזרה ויחתום, סתם פרוצדורה מייגעת.
לגבי, הר הצופים, אין לי מושג איך שם אבל אם אני גרה במרכז מעדיפה כבר להעביר למרכז. השאלה אם אני חייבת להעביר לבית חולים של הכללית או שאני יכולה גם למעבדה באסותא? ואז לבחור רופא שעובד עם מכבי. בזמנו דיברתי עם ד״ר ערן הורביץ והוא היה מקסים. שוב תודה

מילי7777

New member
כל כך מבינה אותך

זו גם אחת הסיבות שעזבתי את הדסה לאחר תרומה ראשונה. ההמתנה להחזרה אותי לירדנה לגמרי. קודם ניגשים לקחת מדבקות מהמחלקה ל ivf/ בריאות האשה, אח׳כ הולכים לכירורגית, מחליפים לחלוק וממתינים וממתינים, אח׳כ יורדים להמתנה בסמוך לחדר ניתוח ורק אז ההחזרה. בכל פעם חיכיתי כשלוש שעות. לא ברור לי למה אי אפשר להזמין את המטופלות בסמוך לזמן ההחזרה, למה צריך לעבור את מסע הייסורים הזה?!
במידה ונקלטים להריון בפעם ראשונה, שניה או שלישית אז זה עוד נסבל אבל ברגע שעוברים זאת יותר פעמים זה פשוט נוראי
הבירוקרטיה של הדסה מתישה וגם התחושה שלא בדיוק סגורים על י את ומה הסיפור שמייחד אותך
אגב, בעלי ליווה אותי רק להחזרה הראשונה בארץ (טסתי קודם לכן גם לצ׳כיה). מעבר לזה הוא לא היה מוכן לבוא ולהמתין
ממני לא דרשו שהוא יגיע, אמנם ציינו זאת אבל בפועל לא אכפו

עברתי עכשיו לאסף הרופא
מאחלת לך הרבה בהצלחה

ליהיא346

New member
תודה לכן על האמפטיה והתשובות

לגבי החלוק.בפעם השנייה שהגעתי כבר לא הסכמתי להוריד והמתנתי עם הבגדים שלי ורק בכניסה לחדר ניתוח הורדתי. זה תמיד מצחיק אותי שדורשים ממני להוריד הכל להחזרה( לא מדובר על הרדמה) ולחבוש כובע כי הכל כאילו נורא סטרילי ואז רואים את האחיות והרופאים משחקים עם הפלאפונים שלהם שאני ממש בטוחה שהם לא סטריליים..לגבי הטופס, לי הרופא ממש לא ויתר, אמר לי שיש בקורת מאד נוקשה ובעבר הם ויתרו לזוגות והיום הם לא מוכנים לספוג זאת. הם טוענים שיכולים להיות מקרים של זוגות שהתגרשו לפני טיפול ואז הם יכולים להיות נתונים לתביעות מצד הבעל. הם לא מוכנים שזה יהיה בטלפון או בפקס אלא שהבעל יגיע לפני ההחזרה ויחתום, סתם פרוצדורה מייגעת.
לגבי, הר הצופים, אין לי מושג איך שם אבל אם אני גרה במרכז מעדיפה כבר להעביר למרכז. השאלה אם אני חייבת להעביר לבית חולים של הכללית או שאני יכולה גם למעבדה באסותא? ואז לבחור רופא שעובד עם מכבי. בזמנו דיברתי עם ד״ר ערן הורביץ והוא היה מקסים. שוב תודה

תיקון קטן, יש כן סטודנטיות בהדסה

התורמת שלנו סטודנטית. זה נכון שאין המון אבל לא נכון להגיד שאין...
סימנו את זה כמשתנה שהכי חשוב לנו וקיבלנו (לא שזה אומר משהו אבל חשוב לחלק מהזוגות). תמיד אפשר לחכות לסבב הבא אם רוצים ולהסתכן כמובן שגם שם לא יהיו.

נשמע חוויה נוראית מההחזרה.... מקווה שתשכחי מכל זה אחרי הלידה ב"ה

אשרת 1972

New member
תבדקי מול בית החולים אליו את רוצה להעביר אם הוא יכול

לקבל את העוברים , ד"ר ערן הורוביץ אכן מקסים , רופא מקצועי והוא אחראי על הולדת הילדה שלי מעולם לא הרים ידיים למרות שהדרך הייתה ארוכה וקשה .

את צריכה לברר עם הקופה שלך אם את בכללית זה תלוי הסכמים שיש עם בתי החולים של הקופה או לא של הקופה
באסותא לא תמיד ששים לאכסן מוקפאים שאינם מסבבים שלהם
בהצלחה
איילת

אליה107

New member
שאלה

היי ליהיא ,קראתי את מה שכתבת והצטערתי לשמוע שככה זה מתנהל....אני עדיין בשלב הגישושים....רציתי לשאול אותך ,האם הקופה שלך משתתפת בהוצאות של כל התהליך? כי הבנתי ממה שכתבת שיש לך 2 בנות וזה הריון שלישי בעצם....(גם לי יש 2 ילדים מהביציות שלי....ההחלטה ללכת על תרומה לא היתה קלה לי בכלל...)

למעלה