שיתוף ב"תופעה"

שיתוף ב"תופעה"

אני מאמין שרוב החברים המטפלים בטיפולים אנרגטיים יודעים שהטיפול שהם נותנים\מעבירים\ מאפשרים, קשור למשהו מעבר לעצמם. לא אגדיר את שמו של אותו דבר, אבל לי ברור שאני מקבל עזרה מאותו "אחד". אם תרצו להגיב על תחושת הקשר הזו בסדר, אבל אני רוצה לכתוב מעט על תוצאות הקשר. הקדמה - אני מטפל בטיפול אינטואיטיבי לחלוטין, לא רכשתי ידע תאורתי פורמלי ממוסד, הידע שיש לי לקוח מנסיון, קריאה והתעניינות לאורך השנים, ובעיקר מתרגול הצ'י קונג הרפואי. האבחנות בטיפול שאני עושה באות מתוך הטיפול עצמו ורק בדיעבד אני מבין מה הקשר בין הטיפולים, והרעיונות ו"תופר" סיפור מקרה. ולעיניננו: יש לי מקרים בהם אני מטפל במישהו ויום יומיים לפני הטיפול אני קורא על תאוריה מסויימת. לאחר הטיפל התברר לי שהיא יכולה להסביר את מהלכי הטיפול האינטואיטיביים, בצורה רציונאלית. אני יכול לפרש מקרה זה בשני אופנים : 1. אני קורא משהו ונהיה משוחד. כשמגיע הטיפול אני מושפע מהדבר שקראתי. 2. ה"אחד" עוזר לי ונותן לי רקע לגבי הטיפול המגיע. זה נחמד אבל עדיין לא העניין..... קרה לי מקרה אחר שבוע שעבר והשבוע - (אקדים ואומר כי תמיד יש לי שניים שלושה ספריי רפואה סינית פתוחים, בהם אני מעיין). הגיע טיפול בבעיה מסויימת. באחד העיונים לאחר הטיפול אני קורא תאוריה העוזרת להסביר את מה שעשיתי בטיפול, היא משתמשת במונחים בהם השתמשתי בטיפול, ופותחת בפני צוהר נוסף לנושא עליו נחשפתי בטיפול. התעכבתי עליה מעט היות והצוהר הנוסף עניין אותי, אך עדיין לא קישרתי אותה לטיפול. לאחר המפגש השני נזכרתי במה שקראתי אך עדיין לא הבנתי את עומקו של הקשר. קראתי שוב את הפיסקה בספר והופ הכל התחבר כמו פזל. הכל אף תמך באבחנה הראשונית שלי אותה לא יכולתי להסביר "מדעית". אותו צוהר נוסף שנפתח היה תאוריה ש"גיליתי" במהלך הטיפול שהיא בעצם חלק מהתאוריה איתה עובדת הרפואה הסינית. בעצם הקריאה באה לאחר הטיפול וממש תמחה במה שעשיתי אינטואיטיבית ועזרה לי להבין את הטיפול. אני רואה בכך את הקשר ביני לסביבה ולאחד. בטאו אומרים משהו בסגנון הזה - לך בדרך הטאו וכבד אותה (כאילו הייתה אימך) ולא תצטרך לדאוג לעצמך. הוא ידאג לך ויספק לך את כל צרכיך. אני נתקל בתופעה הזו כל הזמן, שמשהו שם משתתף איתי בדברים ומביא את מה שאני צריך. ככל שעובר הזמן אני מרשה לעצמי להשתתף יותר בדיאלוג הזה ולהשתמש בו. בטח מוכר לכם. מה אתם אומרים?

neptunian

New member
אני חושב שקוראים לזה סינכרוניות

זה קרה לי בתקופה שטיפלתי המידע הגיע דרך חלומות. הייתי חולם לפני מפגש דברים שקשורים למטופל/ת. ובלי קשר לטיפול זה קורה כל הזמן למי שעירני למה שמגיע אליו. זה מבורך בעיניי.

ינוקא1

New member
מעולה ! ../images/Emo45.gif

ככל שאתה יודע ומבין שיש לך הכוונה מלמעלה , כך היא מתחזקת יותר. ככל שאתה מחובר יותר לאחדות , אז אתה מבין שהכל ישות חיה אחת. כמו שכל תא בגוף שלך מקבל את כל מה שהוא צריך בתזמון מדויק , ככה גם אתה מקבל את כל מה שאתה צריך (וגם את המטופלים שאתה צריך לקבל) בתזמון מדויק. אין שום מקרה בעולם - לאדם הנמצא ברמת מודעות גבוהה. ביהדות הרעיונות הללו מצויים בצורה מאוד חזקה , בעיקר בתורת החסידות. האחדות היא הריפוי - כאשר יש חולי יש "אי הסכמה" בגוף , יש מקומות שהצ'י לא יכול להיכנס לשם. הגוף הופך להיות מחולק ולא אחד. כאשר אתה מרפא , אתה מחזיר את הגוף להיות אחד. ככל שאתה יותר מחובר לאחדות (ומה שאמרת מראה שאתה מחובר לאחדות) הריפוי שאתה נותן גבוה יותר.

ינוקא1

New member
נזכרתי :

אני לא עוסק מסודר באומנויות תנועה (אני מקווה בקרוב להתחיל) , אבל פעם אחת אחרי שעשיתי מתיחות הרגשתי איך כל הגוף שלי "אחד" - כלומר הרגשתי שכל נשימה שאני מכניס לגוף נכנסת לתוך כל האיברים שלי מכף הרגל עד הראש כאילו כל הגוף שלי הוא בלון שמתמלא מבפנים. אני מעריך שהעיסוק שלך בצ'י גונג גורם לך באיזשהו מקום להרגיש את ההרגשה הזאת באופן קבוע. הצ'י גונג גורם לך לאחדות בגוף ומכיוון שהגוף מקביל למה שמסביב , אז הוא גם מאחד את המציאות שלך מסביבך.

ינוקא1

New member
כמו כן

ככל שאנחנו תופסים יותר משהו כ"רוחני" אז הוא יותר מאוחד. ככל שדבר הוא גשמי יותר , הוא יותר "מפורט" ונפרד.

נכון...

הוו-ג'י - הריק האין סופי - הוא אחד שאינו מוחשי והכל יכול להיווצר בו. הטאי-ג'י - הגדול יותר מהאין סוף - הוא שניים. כבר יותר מוחשי. השניים יוצרים את הכלל ע"י ההבדלה (חוסר האיחוד). בנוגע לצ'י קונג - בהחלט הנשימה יוצרת את האחדות בין כל התאים בגוף. מבחינתי הצ'י קונג הוא תחליט הקיום בין הרוחני לגשמי. הוא נותן לראות את החיבור בינהם.

doingood

New member
we are all one

אחד שמשתנה תמידית, ועדיין נשאר כשהיה, בספירלה שמתכנסת לעצמה. חבר שלי שעוסק במתמטיקה שאל אותי פעם איזה אינסוף גדול יותר, המספרים הטבעיים, או המספרים בין 0 ל-1. נשאיר את השאלה פתוחה

ינוקא1

New member
דווקא יצא לי לחשוב על זה

אני חושב שזה אותו אינסוף גם כאן וגם כאן ואין בינהם הבדל. כי ההבדל הוא לא ב"גודל האינסוף" אלא במרווחים בין מספר למספר. (הוכחה : אם נגדיר X כמספר כלשהו בקבוצת המספרים הטבעיים , וY כמספר המספרים שאפשר להכניס בין 0 ל1 , על כל מספר בX נמצא גם Y כלשהו ששווה לו וההיפך). זו אכן נראית לי שאלה חשובה כי היא מבטאת בצורה פשוטה שאותו האינסוף נמצא בכל דבר.

doingood

New member
../images/Emo58.gif

התשובה שקיבלתי היא שעל כל מספר בX נמצא גם Y כלשהו (1/X), אך לא על כל מספר בY נמצא גם מספר בX (כמו 2/X). במתמטיקה יש מושגים של אינסוף גדול ואינסוף קטן, לדוגמא אינסוף כפול שתיים עדיין שווה אינסוף, וגם אינסוף בריבוע עדיין שווה אינסוף, אבל 2 בחזקת אינסוף כבר יותר גדול מאינסוף (אינסוף מורכב יותר, כי אי אפשר ליצור התאמה חד חד ערכית בין הקבוצות). מקווה שהבאתי את הדברים על דיוקם. בכל מקרה, עצם הרעיון הוא שמעניין אותי במקרה הזה, כי בהחלט אפשר לראות בו בצורה פשוטה ולוגית את מה שמנסים להסביר בצורות אחרות במקומות אחרים.

ינוקא1

New member
לכן הגדרתי את Y

כ"מספר המספרים בין 0 ל1" ( 0.1 , 0.2 , 0.3 . . . יהיו 1,2,3, בהתאמה וכן גם כשנרד לפרט עוד יותר 0.01 וכו' גם להם ניתן איזשהו מספר סידורי). ממילא גם לכל מספר בY יהיה בX.

ינוקא1

New member
גם בקשר

ל2 בחזקרת אינסוף וכו' - אולי זה לא מסתדר עם המתמטיקה הרגילה , אבל לי נראה שזה אותו אינסוף. נכון שהוא יגיע לערכים גבוהים "מהר יותר" מהאינסוף ה"רגיל" , אבל בסופו של דבר חוץ מזה שהוא עולה "מהר יותר" אתה תמצא לכל מספר בסדרה של 2 בחזקת אינסוף מספר תואם אליו באינסוף הרגיל.

doingood

New member
עוד על אינסוף

בקישור הזה לעבודה שכתב חברי טל גלילי. שווה קריאה.

אוף...סליחה,תשתמש בכך לשם שאלת שאלות וקבלת מע

מענה..ותמצא שיש בכך התייעלות, תלמד לסמוך על העצמי הגבוהה שלך, ותכנס בעובי הקורה מעט יותר אין צורך לכנותו "האחד" הוא אגב שונא זאת....(ידע מתקשור
) (מסר / קצת שבור מעשתר וממני.....)

דן דן 76

New member
צחי, אני מצטער אבל אני לא יכול לעזור לך

אני רחוק מהתחום שאתה עוסק בו שנות אור. רציתי רק לשאול אותך היכן ניתן ללמוד בארץ קונגפו שיטת הנחש? אתה יודע?

למעלה