אין לי כוחות לשמחה
אני שמחה לארח את בני המשפחה בסעודת פורים, שמחה לשמוח ולרקוד וליהנות. אבל אין לי כוחות לשמוח. העומס של המשימות המוטלות עלי, החנויות והאווירה הרועשת ברחוב מכבידים עלי נורא. את מופע היחיד שלי שלפני פורים הפסקתי השנה מתוך החלטה שלמה מאוד, כי העומס עבר בהרבה את ההנאה. זה בהחלט עזר לי יותר ליהנות מהמסיבה ומהריקודים. התכנונים האינטנסיביים להיערך לכל המשימות (משלוחי מנות, אירוח המשפחה, והמשימה החשובה ביותר - לשמור על צלם האני! על מי שאני! בלי שכל מיני זוללי נשמות יטרפו אותה מבלי משים...) מציפים את ראשי, וזוללים את הכוחות הדרושים לי כדי להירגע מכל הדפוסים הטראומטיים של כעס נורא והתגוננות מפני תוקפנות - תופעות שאני מפרשת כתוקפנות. התוצאה - אני מתפרצת בכעסים, למרות שאני מודעת לחלוטין שאין סיבה לכעסים, ואף אחד לא עשה לי שום דבר נורא כלל וכלל. ואז אני כאובה מההשפלה שבחוסר השליטה, למרות שאני מכילה ומבינה את עצמי וקולטת היטב את הסיטואציה שגרמה להתפרצות, ועל מה זה ישב. על איזה חוסר פנימי שלא מתמלא לעולם. ואז יש בי 2 דמויות - הילדה שמאוכזבת מעצמה וכאובה מסבל הכעסים, והבוגרת שמשדרת לה הבנה, ממלילה לה את הרגשות ומנסה לעזור לה להאמין שהיא יכולה להשתפר. וגם כאשר לא - שהקושי אינו סוף העולם.