שישים, שנות ה- (????-????)

נעל

New member
שישים, שנות ה- (????-????)

כאשר מגיעים אנשים ישרים ומסורגלים ורוצים לתחום תקופה, הם נתקלים לרוב בבעייה שתקופות אינם משחקות אחת עם השנייה במירוץ שליחים מהיר ודייקני, אלא אוהבות דווקא להתחבק זו עם זו באריכות, לערוך הכרות אחת עם השנייה - ולפעמים גם עם תקופה שלישית ורביעית - לפני שתפרדנה לדרכיהן. על-מנת לעקוף בעייה זו הם מגדירים תקופת ביניים של חילופי עונות ומזג-אוויר כלל-עולמי, או משתמשים באירועים היסטוריים ונק´ ציון אחרות על-מנת לטעת דגלון המסמן את סופה של תקופה אחת, ולרוב גם את תחילתה של אחרת. במקרים קשים במיוחד הם מוכנים להניח כי שתי תקופות יכולות להתקיים במקביל, למשך זמן מה, או להכיר בכמה רגעים של וואקום תקופתי ונטול הגדרה ממשית. אז היכן עבורכם מתחילות ומסתיימות שנות השישים? (האם הן בכלל מגיעות עד לסוף העשור המדובר, ואולי הן חודרות עוד עמוק אל העשור שאחריו?) איזה מאורע(ות) היסטורי(ים) יכול(ים) לסמן את ההתחלה או הסוף של התקופה? ומבחינה תרבותית - איזו יצירה יכולה להוות סימנייה כזו? (בין אם במוסיקה, בציור, בתיאטרון, בספרות וכו´... ואולי אומנויות מסויימות הקדימו לעבור הלאה לעומת אחרות?) נעל

שאומרים "שנות השישים"

שאומרים שנות השישים מתכוונים לשנים 1972-1964 ככה לפחות קראתי בספר: רוקנרול מוסיקה ותרבות

נעל

New member
כן, גם נעל קראה את זה בספר הזה :)

ספר שהפריע לה מעט, אגב, ונחטף מידיה בשעה שניסתה לסיים את הקריאה (כשהייתה היכנשהו באמצע). היא נאלצה להחזיר אותו בפתאומיות לבעליו, ולכן לא זכתה לתקן או להעמיק את הרושם שקיבלה ממנו. נעל

קיר קמט

New member
תיקון טעות.

שנות השישים התחילו בשמיני לדצמבר , 1943 , במלבורן , פלורידה , ארצות הברית. ונגמרו אי שם בשנת 1971.

rain6

New member
אומרים

אומרים ששנות השישים האמיתיות היו בעצם בשנות השבעים, אומרים ששנות השישים היו ברובן שנות החמישים. אני לא בטוחה מה הייתה נקודת ההתחלה של הסיקסטיז (יותר נוח להגיד משנות השישים), אבל היו הרבה דברים שקשורים למלחמת וייטנאם ולפוליטיקה אמריקאית, והרבה דברים שקשורים למוזיקה. אוומרים גם שוודסטוק (69) היה השיא של הסיקסטיז ומשם הייתה הידרדרות שהסתיימה במוות של כל אלה שמתו ב-72 (הנדריקס? מוריסון? ג´ניס ג´ופלין? ראיתי פעם ביהיינד דה מיוזיק של 72 וזה מה שאמרו שם). גם בארץ היו סיקטיז, כך אומרים, שהגיעו כמתבקש באיחור של חצי עשור והסתיימו כעבור שתי דקות בגלל מלחמת יום כיפור. טוב, זאת ישראל, לא שלום ולא אהבה. זה מה שאומרים בכל אופן. אני לא יודעת כלום.לא הייתי שם כשזה קרה.

תיקון טעות?

המוות של אותם שלושה (גדולים) התרחש ב71 ולא ב72. הפריצה של דיויד בואי הייתה בשנות השבעים (בלי קשר)

למעלה