שיר תקווה

eliasys

New member
שיר תקווה

בראשית דבריי רציתי לאחל למנהל החדש מזל טוב ועבודה נעימה. שיר תקוה שירי הם תקוה לעתיד טוב יותר לעתיד של אחווה לעד לא תגמר מחר אביבי ופורח והגשמת חלום ופרח אדום צומח בערוגה של שלום למרות הכאב והדמע והדם הניגר בואו נעצור לרגע נסתכל אל המחר

קלייר

New member
אליאס שאצלו עדין תקוה בלב ../images/Emo23.gif

אליאס היקר שאצלו עדין תקוה בלב אביב שיגרש החורף ודמעה שתשטוף אך למען התקוה צריך עם שמאמין שמוכן להושיט כתף לצמצם את הכאב שבלב תקוה מילה כה יפה אפילו נמצאת בהמנון לו יהי איש יקר שהתקוה לא תשאר רק על הניר אהבתי אליאס

eliasys

New member
קלייר

אני עושה ככל יכולתי לתרגם את זה לשפת המעשים (הרי אני בין יתר מעללי מתרגם), אני רוצה שכל מה שקורה עכשיו יסתיים. לי יש חברה לתרגום ובניית אתרים בערבית, השותף שלי הוא יהודי, ואנחנו מסתדירם יוצא מן הכלל. שנינו מבינים שמה שאנחנו עושים הוא הדבר הנכון ושום דבר אחר לא. אני חושב שברגע שהסקטור הערבי יצעד קדימה בתחום הטכנולוגי, כך ייטב מצבו ויתקדם לקראת חשיבה מחודשת. אני מודה שבמגזר הערבי יש הרבה מינוסים, אך זה עדיין לא אומר שצריך להפקירו. אני כתבתי בפורום זה יותר מפעם אחת, אין שום התנגשות בין היות הערבים נאמנים למדינתם ובין היותם נאמנים ללאום שלהם. אבל לצערי מעט אנשים מבינים את המשפט הזה (ערבים ויהודים כאחד).

קלייר

New member
אליאס לכן יש כמוך / להדליק את האור

לכן יש כמוך אליאס,תדליק את האור בקצה המנהרה אולי חלק יראו שזו הדרך היחידה וזו היתה הטעות הגדולה מכולם שהזניחו את המגזר הערבי כילדה זוכרת ביפו,איךלמדנו יחדיו ותמיד אנו קיבלנו מילגה,עזרה תמיד זה חרה לי והיום מתפלאים כל הזועקים ברמה למה אותנו כה שונאים, כי לצערי היום,רואים רק את הדם הניגר מההרוגים מי חושב על אייך חיים השכנים היום דבר ראשון יש לצאת בזעקה שני העמים שכל יום מאבדים עוד ילדים אחים ,רצח לחינם כי נותנים למובילים אותם באף לשחק בחייהם הסובל העיקרי הוא העם לו יהי

all

New member
מעניין ממי קיבלתם מילגה ועל מה.

והאם זה היה רק בגלל שאתם יהודים? כי לא אני ולא אף אחד מחברי (גם כאלה עם ציונים מדהימים) לא קיבלנו מעולם אף חלקיק של מלגה. מאידך אלה שיש להם יותר מ-6 אחים במשפחה (וראב הערבים נכנסו לקטגוריה זו) קבלו מעונות חינם לחלוטין והנחה משמעותית בתשלום על הלימודים שלהם. כאדם המכיר את המערכת, הדברים שלך נשמעים מוזרים עד כדי לא אמינים. אם קיבלת את המלגה שלך כיטומה של משפחה שנספתה בשואה, זה מסביר למה הערבים לא קיבלו את אותה המלגה. אבל אין לך מה להתביש בזה. בדיוק כמו שאף סטודנט ערבי לא מתביש שהוא לומד בחינם, רק בגלל שיש לו 6 אחים בבית.

קלייר

New member
אליאס לא ניכנס לעומק הבעיה

לא ניכנס לעומק הבעיה אכן היהודים בבית ספרנו קיבלו מילגה לא בגלל היותם תלמידים מזהירים לא אני קיבלתי,אני הלכתי ללמוד בתיכון בקיבוץ ביקרתי בחופש הגדול,ונידלקתי על החיים בחיק הטבע אפילו מאד אהבתי את חיי ליד הים עדיין שיש לי זמן אני נוסעת ליפו לראות את השקיעה שחויתי כילדה

נתיבה

New member
תמיד טוב לקוות אבל המציאות מוכיחה

שיש בעיות יסודיות שהקיום ביחד אינו אפשרי. הבריטים הבינו זאת עוד ב-47 ולכן הסתלקו. השאלה היא מתי אנחנו נבין איך לחיות כאן בלי למות.!

קלייר

New member
נתיבה הבעיות קימות/אהבתי את המשפט

נתיבה חביבה הבעיות קיימות האם נרים ידים? אהבתי את השאלהמת אנו נבין לחיות כאן בלי למות האם את מצפה לתשובה ?לא רק אנו צריכים למוד כל העולםעדיין לא למד לחיות ולתת לאחר לחיות,

אבו-דני

New member
אליאס

-- היכן הסתירה בין גישתי למעשיך הנפלאים את החברה הערבית יש לקדם ולשפר בפער של שנים הפאשיזם הערבי הוא אם כל חטאת לא רק כלפי היהודים אלא בראש ובראשונה מטרת הדיכוי הוא של האנשים הקטנים כלום לא שוקור הביע עמדה דומה בהודעותיו בדורשו לרחם על המסכנים? שתחת מגפי הפאשיזם הערבי את המחיר רק הם משלמים?

eliasys

New member
אני מסכים איתך לגבי המשטרים

בכל מילה. אבל בוא נתייחס למה שבאמת קורה. מדינת ישראל עובדה קיימת וגם המשטרים האלה, באופן זה או אחר, מכירים בה. במדינת ישראל חי מיעוט ערבי שצריך לקבל וחייב לתת. (עד כאן אנחנו מסכימים?). מה לי ולמשטרים הערביים, אני חיי כאן ומשלם מסים למדינה (לא כפי שכותב תמיד ידידי ALL). ומשלם הון תועפות על חינוך ילדיי (5700 ש"ח לשני ילדים כיתות ו-ז). הדבר היחיד שאני לא מקיים הוא שירות צבאי, ונראה לי שאפילו המדינה, בשלב זה, לא מעוניינת בשירות הזה. אני אישית לא מחזיק מהמשטרים האלה בגרוש. ויש הרבה כמוני, אך על המדינה לטפח את אזרחיה ורק כך היא תקרב אותם אליה. וכמו שאני אומר תמיד: חובת ההוכחה היא על המדינה ולא על המיעוט. מכיוון שלמדינה יש את כל האמצעים לאכוף ולקיים את התנאים הדרושים לדו-קיום אמיתי.

זה נכון

זו צביעות מצד המדינה לומר שהסיבה ליחס המפלה כלפי ערבים הוא אי-שירותם בצבא, בעוד המדינה עצמה פוטרת אותם עפ"י חוק משירות כזה, ואף מתנגדת לו בפועל! אילו המדינה היתה מחייבת את הערבים לשרת בצבא או בשירות לאומי כלשהו והם היו-רובם ככולם-בוחרים להשתמט (מה שלא כ"כ נראה לי שיקרה) - הרי שאז היה מקום לטענות.

אבו-דני

New member
אליאס הסכת ושמע מה יש לקנדי לאמר...

-- אל תאמר מה יש למדינה לתת לי אמור מעתה מה יש לי לתת למדינה

אלוני.

New member
ה ../images/Emo42.gif עוד תזרח

תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר. "למרות הכאב והדמע והדם הניגר בואו נעצור לרגע נסתכל אל המחר " קשה להביט מבעד לדמעות ולדם, עוד יבואו ימים אחרים.

eliasys

New member
אני חולק עליך

רק כשכואב לאדם הוא מחפש מזור רק כשהוא מיואש הוא מחפש תקווה ורק במצב מלחמה מחפשים שלום. זה בדיוק הזמן לחפש את הדברים.

אלוני.

New member
אל תחלוק

אני מסכים איתך. כתבתי שעוד יבואו ימים אחרים מתוך כוונה שאז יוכלו אנשים להביט מבעד, להבין שיש חיים מעבר לעשן......גם למי שהביט מעבר לענני האבק ותמרות העשן של מגדלי התאומים, מי שהתבונן טוב, עדיין ראה את היד הנושאת את פסל החירות, יהיה טוב.

קלייר

New member
תמיד נאמר שרע נפתח צוהר קטן

תמיד נאמר שרע לאדם יפתח צוהר קטן לתקוה וחלום אני מאמינה שעוד יבוא האור אחר החושך

all

New member
צר לי אליסיס

לפי הסקרים התמיכה בחמ"ס והג´הד האיסלמי עברו את ה-50% ברצועת עזה. וגם בישראל הימין התחזק במידה שקשה לדמיין. החרוזים שלך חביבים ביותר. אך הקשר שלהם למציאות סוטר את הנתונים הסטטיסטיים, מצטער.

קלייר

New member
אבו דני יקר/שכחת לי אין עובדות רק

אבו דני יקר שכחת לי אין עובדות רק חלום ובלה בלה,

למעלה