שיר שמחמם את הלב

ravithe

New member
שיר שמחמם את הלב

האם בימי לחימה קשים אלה, יש לכם שיר שיר שמחמם את הלב, או שמתאים לאווירה באופן מיוחד? אפשר של נורית ואפשר של אחרים?

REDbloodedMAN

New member
השירים של נורית שאני מרבה

לשמוע לאחרונה הם : ילדות נשכחת, כולנו זקוקים לחסד, עצוב למות באמצע התמוז, מה יהיה בסופנו ושיר באמצע הלילה. :] ממ בכלליות אני דיי משתדל לא לשמוע רדיו כשאני בצבא מפני שרוב היום משדרים את הזוועה החדשה של נינט ואני לא הכי אוהב, לכן אני לא ממש מעודכן באיזה שירים משדרים לאחרונה שמתאימים למצב.

ravithe

New member
ויש עוד זוועה

שיר של תום אבני... טוב זה לא יפה להתבטא כך אבל... אין שום סינון? איפה העורכים המוזיקליים?

דג קדוש

New member
אני בעד חרם עד שלא יעיפו את קרן פלס

ו"מפעל חייה" מתחנות הרדיו. עזבו את זה שהיא החליטה לשיר שמתם לב פעם לטקסטים האידיוטיים שהיא כותבת? "לשם איש לא יתקרב/ גם אם תאמר שאתה אוהב/ שנשבר לך הלב, או למשל "אומרים היא מסתירה כנפיים במעיל" וכו' לוקחת מילים, מוצאת להם חוזרים ומנסה להפוך את זה לאומנות. בקשר לשיר שבאמת מחמם ונוגע: שיר באמצע הלילה

ravithe

New member
מה שיר באמצע הלילה? אני לא טובה

בשמות. הוא קם באמצע הלילה והחדר חשוך וקר- לזה התכוונת? אני שמעתי אתמול שיר ממש לא עצוב ודווקא הוא עזר לי ולקח אותי למקומות נוסטלגיים אחרים. השיר הוא : כי איתך זה רק בגלל שאני אוהבת כי אתך זה רק בגלל שאני רוצה פשוט מרגש ומקסים.

ravithe

New member
כן

"כי איתך זה רק בגלל שאני אוהבת כי איתך זה רק בגלל שאני רוצה כי איתך זה לא בגלל שאני חייבת כי איתך זה רק בגלל שאני רוצה" אני לוקחת על עצמי את המשימה לחפש איך קוראים לו ומאיזה אלבום הוא.

REDbloodedMAN

New member
ממ חיפשתי פה ושם ברשת

ומה שמצאתי זה בכלל שזה שיר שמבצעת גלי עטרי שאת המילים כתבה יונה וולך ואת הלחן כתב שלמה גרוניך. והשם של השיר הוא "כי איתך".

דג קדוש

New member
גם אני מכיר ביצוע של גלי עטרי לשיר

יחד עם שמעון גלבץ. רוית - את בטוחה שזו נורית?

ravithe

New member
לא יודעת

אולי התחרפנתי קצת בתקופה האחרונה. אני לא בטוחה בכלום אבל אבדוק. שבוע טוב יותר בכל מקרה.

ravithe

New member
ובכל זאת אני עדיין קצת שפוייה

נורית גם שרה את השיר! זה השיר האחרון ב"משהו בלבבה". הביצוע מצויין ומומלץ.

cosefi15

New member
אממ קרן פלס....

האמת שקרן פלס היא תוצאה ותולדה (וכמו רבים וטובים) של בית הספר רימון לג'אז ומוזיקה בת זמננו. אז נכון שכל אמן מביא משהו ספציפי משל עצמו, ונכון שבבית ספר רימון ישנן מגמות שונות ומגוונות, אבל ברמת העיקרון אני מוצא קווי דמיון בין היצירות של איה כורם וקרן פלס, בין הכתיבה של מיקה קרני ושל דנה ברגר, ובין הסגנון של מירי מסיקה שרוצה להדמות לאחינועם ניני (שגדולה עלי בכמה מידות לטעמי). רימון היא מערכת משומנת של יצירת סטארים הישר לפלייליסט של גלגל"צ ולמדפי טוואר רקורדס. לא מנסה להגן ועם זאת גם לא לגדף את "מפעל חייה" של קרן פלס. אבל הרעיון הוא שהשירים שלה הם להיטים פשוטים שימחקו מהתודעה הצבורית לאחר כמה חודשים של השמעה רצופה, ויחזרו בעוד כמה שנים ברטרו כלשהו. בקשר לקולה, זה כבר עניין של טעם אישי. לדעתי יכולת ההלחנה שלה היא לא רעה בכלל, יחסית להרבה אחרים בארץ. רואים שהיא יוצרת מוזיקה ולא פועלת למען 15 דקות התהילה של על גבי עיתוני נוער וז'ורנאלים כדוגמת 'לאישה'
. שבוע טוב

נועה גל

New member
ומה עם "להתראות, מתוק"?

זה שיר שאני נורא אוהבת, והדבקתי בו את כל הסובבים אותי...כולל אתכם.

ravithe

New member
גם נורית אמרה בהופעה שהיא נורא

אוהבת אותו. אני אישית לא כל כך. יש בו משהו לא משכנע- אולי השימוש במילה 'מתוק'. בכלל לא נוח לי שנורית משתמשת בסלנג ובשפת רחוב כמו "אתה אידיוט אמיתי..." בביצועה שכתב אביב גפן.

נועה גל

New member
אהממ...../images/Emo13.gif

אני דווקא נורא מתרגשת כשאני שומעת את "להתראות, מתוק", שאפשר לייחס אותו לבן, אח או אהוב ואקטואלי להרבה מקומות בחיים... בקשר לשיר השני שהזכרת של "אתה כה חסר לי", אני מסכימה שיש משהו צורם מאוד במילה "אידיוט", שדי מקלקל את השיר שלכשעצמו הוא מאוד יפה ומרגש.

דג קדוש

New member
נכון, זה מכיוון שאנחנו מראש מצפים

ממנה לרמה גבוהה יותר. אין מה לעשות. אבל אני שמח שהאלבום האחרון 'קטע' את תהליך הדרדרות

למעלה