פגישה לאין קץ שיר אהבה? אנחנו חלוקי
ם. זו פרשנות מאוד בעייתית של השיר הזה (שמדבר לדעתי, אם כבר על אהבה, אז על אהבה לשירה עצמה). בכלל, על אלתרמן אני לא ממש ממליץ לחיפוש שירי אהבה. מעט שירי האהבה הממשיים שלו, אובססיביים למדי, שלא לומר פסיכוטיים ("ואשרוף את ביתך עלייך"). דוקא לרחל יש כמה שירים (רק שצריך לשנות בהם את הגופים, כדי שיתאימו למקרה שלך - מגבר לאשה
למשל בגני נטעתיך) לעמיחי יש הרבה מאוד שירי אהבה. חלקם מאוד שקופים ונהירים, גם ללא פרשנות. לפגיס יש מעט, אבל הם בד"כ יותר מורכבים. לחלפי יש מעט, אבל צריך לברור היטב. לא חסרים עוד שירי אהבה של משוררים מהדור הצעיר יותר, אבל אין לי מושג מה בדיוק אתה מחפש מבחינת סגנון וכו'. לביאליק יש לפחות שיר אהבה אחד ממש מוצלח (למרות שאני בד"כ לא משוחרי ביאליק), לשם שינוי זה גם שיר קצר
שלי! משהו עם יונה בחלון (היא מומחיתינו לעניני ביאליק) אפילו לזך יש כמה (בחודש האביב נעורה בי אהבה חדשה) דוקא שווה לנבור קצת בשירת ימה"ב. שירי אהבה (וחשק) היו ממש סגנון לעצמו, כך שיש הרבה מאוד. חלקם לא דורשים הסבר בשביל להיות מובנים (וחלקם דורשים בקיאות בשפה ברמות מאוד גבוהות). למשל (ויש עוד הרבה): ישנה את - אני נעור ונודד ומתנמנם סביב ביתך, עדינה. ישנה את - אני צורים אעודד במכאובי ואחשיך הלבנה. ישנה את - וזיו מראך ישודד תנומה מבנות עיני ושנה. בצלמך כל מזימותי כנוסים וכדונג בתוך אישך נמסים. (מאת יוסף צרפתי) נשחת, אהה, תארי, ויחשך זהרי בנדוד צביה בתוך ליבי מעוניה. חשך כשערה מאור לחיי, והלבין שער- ראשי כלחיה, ושב גופי כמתניה. מי יתנני כמו חוט דל, ואולי אהי לפתיל באחד ענק מצוארוניה! (מאת טדרוס אבולעפיה) צאי, יפה, שכונה בלבבות, ושלחי מבּרק אורך להבות והאירי בעד צמה כשמש אשר תאיר והיא נכסית בעבות! הלא די לך שכון חדרי חדרים - צאי לקראת ידיד עורר אהבות, ויחצוב משפתייך פנינים, כמו חצבת מליבו לבבות. (מאת יהודה הלוי) בהצלחה ובכל אופן, אנחנו מחכים לשמוע על ההתפתחויות