שיר פרידה..............

שקדי

New member
שיר פרידה................/images/Emo140.gif

זה שיר פרידה אז בואי רק אמרי שלום אני אומר תודה ואת יודעת שחלום סופו להתגשם אני אומר תודה ואחר כך נושק כמו חופים שים עוזב אני עובר עכשיו ממך בין דמעות ובין כאב אני הולך אני....... זה שיר פרידה תמיד אומרים בין השורות שכמו חידות פרידות גם הן אינן פטורות אין בי מנוחה רוחך שבי גם היא בוכה כמו חופים שים עוזב...... כל הפרידות הן עצובות כאב המילים חותך טלפנתי שנה ולא ענית אני הולך ממך ועם שיר יפהפה כזה......של הגדול מכולם....שלמה ארצי אין ספק שיהיה לנו בקר אביבי נהדר......

אני הולך אני - כאב המילים חותך

אכן, זה באמת אחד השירים היותר ענקיים של המשורר והקומפוזיטור הנדיר הזה. נדיר - משום שהוא אחד מהבודדים שפשוט קשה לדרג את את יצירותיו כפחות טובות או יותר טובות - כי כל אחת עולה על קודמתה: אחוז היצירות המושלמות שלו נדיר על פי כל קנה מידה, חבל רק שרוב מעריציו ומעריצותיו מצטט את שיריו בעיניים עצומות בלי להבחין ובלי לרדת לעומק הגאונות הנסתרת שלו החבוייה הן במיבנה והן בקשר התחבירי היחודי בין המילים. כשעוד ילמדו וינתחו בעתיד את יצירותיו - אין ספק שהוא יתפוס מקום של כבוד יחד עם יוצר חכם נוסף: מאיר אריאל. לעומת שני אלה - רוב השאר המושמעים ברדיו - הם רק סתם פזמונאים חרזנים. רק לעיתים רחוקות מתפלקת להם יצירה אמיתית השווה יותר משלוש דקות של אורך השיר. לכן מצחיק לראות את שני המחנות שנוצרו כבר מזמן בקשר לשלמה ארצי: מצד אחד - אלה הטוענים נגד מילותיו - שהכל אצלו רק פוזה - ולעומתם - אלה המציינים שהוא בין האמנים היחידים בלי-פוזה. כי נכון, שמבחינה מסויימת, גם להיות אמן-בלי-פוזה - גם זה פוזה בפני עצמה - אך עדיין היצירות שלו עצמן מכסות על כל עניין שולי אחר. ולמה כל ההקדמה הזו? רק כדי להזכיר, שאחד הביצועים היותר גדולים של השיר הזה - שיר פרידה - אם לא הגדול מכולם - הועבר לפני שנה וחצי ברדיו בשידור חי מאולם צוותא, באותו ערב שפתח את מסע יחסי הציבור לאותו דיסק-ביניים שגרף את הקופות עם השיר מלך האריות או מלך השקשוקה, לא זוכר את השם הרישמי שלו. אז אכן, לקראת סיום התוכנית, הזמין ארצי לביצוע השיר את בנו, בן, אגב: גם הוא קורא לו בן-בן... - ואז - במהדורה מיוחדת ונדירה - בשידור חי - הו, זה באמת היה ביצוע נדיר! - עוד הבן שר את שיר פרידה, והאבא מצטרף אליו פתאום בקולו שלו - והם מושכים יחד את השיר... ואת הפזמון החוזר.. ושוב מושכים את השיר... ובין הבתים - קטע מעבר אינסטרומנטלי חזק וארוך במיוחד... וכשכבר היה נדמה שהשיר החזק הזה עומד להסתיים - הנה הם חזרו שוב אל הפזמון החוזר - ושוב טיפסו איתו למעלה - - - בקיצור: כדאי לעשות כל מאמץ כדי לשים יד על עותק של ההקלטה ההיא - חווייה מושלמת מובטחת. ***** ומי שרוצה לקרוא עוד כמה מילים על שתי תופעות לשוניות המופיעות במקרה יחד בשיר זה, מוזמן להמשיך: על "אני הולך אני" (מהבית הראשון) - ועל ההכפלה המלאכותית הזו - - - ועל "כאב המלים חותך" (מהבית האחרון) - ועל גלגולי הסלנג של המילה "חותך" - - - ובאותה הזדמנות גם על "חתיכה" ועוד כמה הפתעות - מומלץ להקיש על המילה להקיש.

magy

New member
אי אפשר שלא להסכים איתך

בעניין של שלמה ארצי. למרות שטוענים שהוא יכול להלחין את ספר הטלפונים אין להיט אחד שלו, שלא קרע את שוק התקליטים... אין מלודיה שלא נתפסה לנו באובססיביות במח. פעם , הקלטתי במענה הקולי שלי, תחילתו של שיר ... בעיניי, הוא אחד הגדולים שהיו לנו... מתחדש בכל תקליט, צועד עם הזמן, ובכל זאת, נשאר מקורי. שירו, מלך העולם, (במקור של מישורים לבנים - When you are a king), תפס אותי בצורה שקשה להסביר. המילים .....והמנגינה........הוסבה והותאמה להיות שלמה ארצית....... יש בו, את מה שיש באמנים יחודיים, שליחם אינו נס עם השנים....אלא להיפך, משבחים עם הזמן. מי ייתן וימשיך ליצור הלאה..... אני מקשיבה לו וחווה דברים עמוקים מאד, תוך כדי שמיעה. השירים שלו חודרים אל תוכי והמוסיקה מסחררת אותי... אני מפסיקה כל פעילות אחרת....ומתרכזת בו.

ואני הלכתי בעקבות הלינק "להקיש"

והגעתי למחוזות מעניינים. עברית יפה שפה - והבלשנות מרתקת. תודה על הלינק ותודה גם לך מגי על הלינק המשמיע 17 משיריו של שלמה ארצי. מתנגןן לי .....שיעור מולדת.

magy

New member
צודקת חונה, הכתבה הייתה

מאלפת.....ושכחתי לציין.. חידשה לי המון.....הדגשים בשפה הלינקים ממש מעשירים........

טרה10

New member
פסטיבל ערד..כמה שנים קודם..שהילדים

צעקו הופה הופה..ודחפו את השער ואת אלה שלפניהם...והלכו לחפש את האשמים..איפה שהאור של הפנס..כי הרי הילדים לא אשמים הם רק דחפו כמו שלקחו קצת טריפ..ואולי באמת..היו קצת מתודלקים..! אבל בגלל שההורים שבתו ליד העירייה..עם כל הכבוד..הרי עושים טעויות אנוש [ממש כמו גם ה-73 בשאר-ישוב ובדפנה.] אז שלמה בפסטיבל באיצטדיון הגדול[ששם אף פעם אין ברדק] .נתן הופעה בנעלי התעמלות..ואת כל השירים הישנים..ממש אמן גדול..! ובכלל פסטיבל ערד.. שעוד כמה שנים כשישכח הכל..יחזור בגדול..ובמקומות מסומנים ולא במתקן מאולתר.. [עם קירות מפח שדוקא חוזקו..ותמיד הפח...הזה..כמו הפחונים של הבדואים...וגם תקרת ´וורסאי´...שהשלד של הבנין הוא מפח..ולא רק שם] אז כשיחזרו האמנים לפסטיבל שוב נראה את שלמה..ואת שלום במצדה..שזה היה כמו המשיח שלא מטלפן..עם זריחה על הים העמוק ביותר בעולם..! ומעל להר הנודע ביותר בארץ..ובעולם שם ארמון רב תפארת..וחמאם של הורדוס..שרצח [שוב רצח] את כל משפחת החשמונאים..! ומה היה המניע..של הרוצח של רחל הלר..אולי לא נתנה לו..אולי זלזלה בו.. בקיצור היה מניע..לבן אדם שמדבר בגוף שלישי, לוקח את המשאית, ודואג שלא ידעו..והשופטים במחוזי ובעליון, כבר ראו רוצחים..לא מעט.! ותמיד המניע הוא החשוב.. [נבדק]

טרה10

New member
ומה אומר על זה אריק:..EM2:

אגב לאביבה אבידן יש דיסק חדש..אבל השירים הישנים שלה יפים יותר. בעיקר זה זאני לא זוכר..הפרח משהו..! ואגב מי שרה עם קובי אוז.?.: אולי כן אולי לא אולי פה אולי לא לא לא לא לא לא.! לא,לא אתן לגעת מה זה מסתתר בתוך לבךךךךךךך לעד אני עוד צריכה לדעת אם זאת אהבה.? [נבדק]

זה לא פרח - זה פ ר י

וכנראה התבלבלת בין הפרי ובין הפרח משום שהשם של השיר הוא: "פרי גנך", נכון: כמו "הפרח בגני" של החבר הווא שהתאבד. אלא אם כן....

טרה10

New member
...אלומיניום הבנת את הענין סוף סוף

ממש לא חשוב העיקר הכוונה..הפרח..אביבה..ולמה לא חשוב הדיוק במלים..כבר הסברתי..כי אי אפשר לתרגם שום דבר ברוח הדברים. למשל ניקח את שלשת המוסקטרים..או מדאם בובארי..בצרפתית אפילו הסקס הוא אחרת..ו´נשיקה צרפתית´..אז אם אי אפשר לתרגם את רוח הדברים אז כל מילה שתכתוב..מעוותת, נניח התנ"ך..רק בעברית הולך..? הולך.! ואז מה המסקנה שהעיקר..זה הכוונה ולא הדיוק כי אין דיוק.. ואם אמרתי פרח ולא ´פרי גנך´ ששם אביבה היא במיטבה...לא אמרתי כלום.! [נבדק]

אטיוד5

Active member
לא חושב שנצליח להבין אותך, טרה

כי אצלי עדיין יש הבדל בין זוית העין לעוית הזין. בחיי שיש הבדל. די משמעותי. אז הדיוק חשוב גם חשוב. ומשתדלים לדיק, עד כמה שניתן. שעון אטומי כבר קנית, סנוב?
וזה מזכיר לי את הסלוגן ההוא עם אילת. אולי כדאי שנחזור לזה, כי התיירות על הפנים.

שעו ´סיטיזן´ עדיף../images/Emo133.gif

שאלו מחשב-על, מה עדיף? שעון, סיטיזן מקולקל, שעמד מלכת. או שעון אטומי , שמפגר במליונית השניה אחת לאלף שנים. המחשב, פלט את התשובה : שעון סיטיזן. שאלו, למה? והמחשב ענה : השעון האטומי לא יראה את השעה המדוייקת לעולם. ואילו השעון המקולקל יראה את השעה המדוייקת , פעמיים ביממה ! חומר למחשבה אטיוד. (נבדק)

טרה10

New member
מה יש כאן להבין.? בהנדסה הכל חייב

להיות מדויק..כי אחרת אורך החיים של המוצר או המבנה מתקצר אם בכלל הוא עובד. אבל בענייני הרוח..זה כבר דבר אחר..בעוד ששפת ההנדסה היא אחידה ואין שתי הנדסות..בגלל שיש שפות שונות..אז את שירי וולט ויטמן למשל אי אפשר להעביר לקנקן עברי..כי הגיאוגרפיה שונה והאוריה שונה ואין כאן בכלל טורנדו..אם כי היה רצוי אחד כזה מדי פעם..ויש לי אפילו הצעה איפה שהוא יעבור הטורנדו הזה. בקיצור אם אמרתי אביבה אבידן ופרח..זה כבר מספיק לדעת למה הכוונה.! למשל אם אומרים שכל דבר מתחלק לשלושה חלקים..אז לא צריך להסביר יותר כלום..ישר מבינים שזה צבא,,,זה רובה,,,זה עוזי..אבל צרפת לא יבין זאת..! אז מה לא ברור..היה קודם..!? [ולדעתי יש כאן בפורום כמה משתתפים אם אגו נפוח..שמזמן היו אמורים להבין שהם יכולים ללמוד עוד הרבה...בדיוק כמוני..!]

טרה10

New member
נועם חומסקי פילוסוף וחסיד התיזה

שהכל בידי הלשון. טוען שכל הברדק בעולם זה מכיון שאין שפה משותפת לא במובן מילולי אלא רעיוני. שגם הכוונת הכי טובות מחטיאות משום שאין חובת ההגדרה המדויקת ואין הסכמה על משמעותם של המושגים. למעשה מעטים האנשים שיורדים לעומק כוונותיו..אבל זה לא אומר שזה לא נכון. מאידך זה גם לא אומר שכן.!! אם נביא דוגמא למה זה לא נכון, הרי יש כאלה שטוענים שכל דבר בעולם קשור לכלכלה..ובכלל כל הענין של התרבות..והשונות..והדיכוי..ועוד הרבה עניינים ממש לא משנים. ונסיים בכך ששמעתי גרסא שכלכלה זה בעצם תרבות..אבל זה כבר לא הבנתי, אפילו שהאיש הסביר את זה שלש פעמים.! ואגב לא מוכרחים להסכים עם כל דבר שמישהו אומר..!

צודק ולא צודק ../images/Emo15.gif

אבל מה כבר חשוב - העיקר הכוונה: אחרת - מה כל-כך היה איכפת לך להפוך מנתיבה לטרה - ועוד לציין שאתה 10, לפעמים עדיף נתיבה1 מ-טרה10. לא סתם כבר אמרו מזמן: "מוות וחיים ביד לשון". אבל איזה צחוק: אפילו את המקור ה ז ה עצמו שיבשו האנשים הקלדנים - הרבה בזכות המורות שלהם, שכתבו את הפסוק הזה על הפלקאטים בכיתה בלי להציץ אפילו בטקסט המקורי... כך נהייה, שהאנשים אומרים עד היום בדיוק את ההיפך: "חיים ומוות ביד ה-לשון". הנה, יש לך מה לחשוב. למה מצד אחד זה כאילו דומה - אולם מצד שני - זה בדיוק להיפך. אתה כמובן רשאי גם לא לחשוב. העיקר הרי הכוונה.

למעלה