Another Girl
New member
שיר על הכוונת - Leave In Silence
כותב עיקרי: מרטין ל. גור.
מבצע עיקרי: דייב גהאן.
אורך השיר: 4:00 (גרסת 7") 6:32 (גרסת 12") 4:52 (גרסת האלבום)
ראה אור בהוצאות הבאות:
Leave In Silence/My Secret Garden (Excerpt) (1982)
A Broken Frame (1982)
על ההפקה שלו רשומים דפש מוד ודניאל מילר.
Leave In Silence הוא הסינגל השישי של להקת דפש מוד והשלישי מהאלבוםA Broken Frame.
מרטין גור סיפר בראיונות כי ההשראה לשיר הייתה מלחמת איי פולקלנד, שהתקיימה באותה שנה. תקציר: המלחמה (שנודעה גם בתור "משבר" או "קונפליקט" איי פולקלנד) פרצה עקב פלישתה של ארגנטינה לאיי פולקלנד, שורה של איים בדרום האוקיינוס האטלנטי. בתגובה שיגרה בריטניה כוח לחימה כנגד הצבא הארגנטינאי ובסופו של דבר, אחרי 74 ימי לחימה, נכנעה ארגנטינה, לא לפני שבריטניה ספגה כ-255 אבידות בנפש (ועוד 649 לארגנטינאים). אפשר להבין, לפיכך, מאיזו נקודת מוצא יצא מרטין: לדעתו לבריטניה לא היה מקום להתערב במלחמה הזו ולהקריב את חייליה. אם מתעלמים מההקשר הזה אפשר לראות בשיר אמירה על מערכת יחסים בעייתית, בה הדובר מצהיר על רצונו (וחוסר הצלחתו המתמשך) לעזוב מערכת יחסים הרסנית, בה הוא סובל מאלימות נפשית.
זהו השיר הראשון של דפש מוד שיצא כסינגל בבריטניה תחת הלייבל "BONG". כמו כן, זהו השיר הראשון שלהם שנעשה לו יותר מרמיקס אחד.
קיימות שלוש גרסאות של השיר שמופיעות בשלוש ההוצאות הרשמיות. בראשונה, של גרסת הסינגל, הוסר חלק מסויים מסוף השיר. גרסה ארוכה יותר של השיר נמצאת באלבום, בהוצאה האמריקאית. קיימת גרסה נוספת, שקטה, כמעט א-קאפלה, למעשה. את רשימת ההוצאות והפורמטים המלאה ניתן למצוא כאן: http://depechemode.tv/2007/discog.asp?type=singles&id=6#top
ה-B-side של הסינגל הוא "Excerpt From: My Secret Garden", כאשר מדובר בקטע אינסטרומנטלי שנלקח מתוך השיר My Secret Garden, שמופיע באלבום גם הוא. בהוצאות מסויימות של האלבום ניתן לשמוע גרסה ארוכה יותר, שמופיעה כקטע בונוס.
ב-2006 ביצע מרטין גור את השיר בהופעה של הלהקה בפריז, במסגרת"Touring The Angel" ומאז אותה הופעה ביצע את השיר בקביעות עד לסופו של מסע ההופעות. לפרט השולי לכאורה הזה יש בכל זאת משמעות, היות והלהקה לא ביצעה את השיר הזה בהופעה מזה שני עשורים שלמים (מסע ההופעות של Black Celebration ב-1986 היה הפעם האחרונה בה ביצעו את השיר בהופעה), שזה פרק הזמן הארוך ביותר שחצץ בין ביצוע של שיר בין הופעות אצל דפש.
הצלחה: השיר הגיע למקום ה-18 במצעד הבריטי וה-58 (לא טו-אוב) בגרמניה.
הקליפ לשיר בוים על ידי ג'וליאן טמפל. בקליפ חברי הלהקה (כולל אלן וויילדר) מתופפים על דברים שנעים על דלפק נע ומדברים זה אל זה ובשלב מאוחר יותר מבצעים מספר פעולות אינטראקטיביות כאשר פניהם מכוסים בצבע. אה – ודייב גהאן נראה שם כמו חתן בר מצווה.
המילים אין לי דרך אחרת להגיד את זה, אז אני אגיד את זה ככה: זה שיר מ-ע-ו-ל-ה. אני לא חסידת התקופה המוקדמת שלהם, אני לא חסידת פופ אייטיזי בכלל, אבל יש משהו בשיר הזה שהוא פשוט רמה אחת מעל התיוג הזה ועושה אותו למיוחד וממכר. 9.8.