שיר נולד

zviki8

New member
שיר נולד

איך שיר נולד? לעיתים מתוך כאב, ששורף את הלב ומבקש להתפרץ ולהכתב. איך שיר נולד? מתוך רצון לשתף בחויה, במעשה שהיה במילים, באופן שוטף. איך שיר נולד? מתוך אושר ושמחה, לברך אדם יקר בחרוזים, לכבוד מאורע. איך שיר נולד? מתוך אהבה גדולה, רגש נאצל ונפלא שמבקש להכתב במילה.

Nalliss

New member
איך שיר נולד...

מתוך דגדוג באצבעות שמתפשט בכל הגוף הוא נאחז במחשבות עד שמוחי כולו אפוף זהו גם מעין שיגוע לא יניח כי חצוף וכל אשר ארצה נגוע עד שיצא זה הטירוף. אז יצא, טופי לו! נאליס.

danistar

New member
איך שיר נולד .. הגרסה שלי

החלון פתוח לרווחה שולחן עמוס לעייפה יושב וכותב שירים האוויר מכה בפנים המילים נשפכות בחטף הדיו עוברת לדף חושב על חרוזים והנה הבתים נארזים השיר הולך ונשלם רק נשאר רקוויאם הנה הכתיבה נגמרה עוד שיר למגרה ..

שיר נולד

אות ועוד אות מילה ועוד מילה יוצרת שרשרת מילים ארוכה. שורה עוקבת שורה משקל וחריזה אט נוצר שיר סיפור ואגדה.

שיר נולד..

אני נמצא בתוך חלום בין שמיים לארץ לפתע ניצת בי רעיון מסתגנן,ומשתייף אני קם כמו חולה-ירח מזדחל למחשב קולד מתוך הזכרון אופס-נולד בי השירון וכעת,שוב נרדמתי.

Nalliss

New member
אוקיי! עכשיו, תסתכלו על המבנה

של כל אחד! כי כולנו הבנו את הנושא המאד ברור באותה צורה. רק שכתבנו מתוך נקודת מבט סובייקטיבית על איך השיר שלנו נולד. יא? זה ממש מגניב לראות את הסגנון היחודי של כל אחד. לדוגמא: דניסטר כותב לאורך כל השיר על צורת העריכה שלו שהיא מאד בולטת בכתיבה המסודרת, מתחרזת, מחולקת לבתים שלו. קקטוס לעומת זאת ממש כותב את מה שבא לו באותו הרגע. רואים זאת בשורות הקצרות שבאות בזוגות כמו קשרים אסוצייטיביים של המחשבה. אני יכולה להמשיך לנתח אבל אני חורגת ממקומי. נאליס.

Nalliss

New member
את כל האמת?../images/Emo8.gif

א, כפי שכבר ציינתי, אתה כותב מה בא לך, מה שבא לך! אתה לא מקפיד על חריזה או משקל, אם בכלל, אבל על המבנה אתה כן באופן מפליא. שזה משהו שאולי...(יכול להיות מקרי) תן לי לחשוב על זה. זה מן טיפוס שיסתדר עם מה שיתנו לו ויהיה מרוצה ממנו. לא אכפת לו גם מביקורת שלילית והוא מאמץ אותה. משהו כמעט כפייתי זה הצורך לרדת לעומק הדברים. השירים שלו זה אוסף עובדות, במידת מה תמונות, זה הולך במעגלים שהולכים ומתמקדים למרכז ואז הוא פשוט עוזב הכל בבת אחת כאילו לא היה דבר מעולם. הוא יבקש שתקראי אותו ואז דרך דבריך יקרא אותך! כאילו שאני לא יודעת... טיפין טיפין נאליס.

Nalliss

New member
את כל האמת?../images/Emo8.gif

אז, כפי שכבר ציינתי, אתה כותב מה בא לך, מה בא לך! אתה לא מקפיד על חריזה או משקל, אם בכלל. באופן מפליא אתה כן שומר על מבנה קבוע. שזה אולי...(ויכול להיות שמקרי) תן לי לחשוב על זה קצת. זה טיפוס שיסתדר עם מה שיתנו לו ויהיה מרוצה. גם לא אכפת לו מהביקורת שלילית, להיפך, הוא יאמץ אותה בחיוך רחב. משהו מעט כפייתי בצורך לרדת לעומק הדברים. הוא נותן אוסף של עובדות, תמונות, כמו בסרט עם מצלמה מתמקדת, עד לעיקר, ואז עוזב הכל בבת אחת כמו כלום. אופן כתיבה סתמי כזה אבל מתחכם. הוא נותן את כל המשמעות לתוכן ולא לצורה בה הוא נאמר- זה מעיד על שאיפה לאובייקטיביות ופתיחות. לא כולם מסתדרים איתך, אבל אתה חי באופן מאד בריא. הוא יבקש שתנתחי אותו ודרך דבריך ינתח אותך... כאילו אני לא יודעת. כמעט, אבל לא. נאליס.

הממממממממממממממממממ../images/Emo151.gif

מה קרה מי מת מה אני לא בררן ? תשאלי את... דוקא לך לא מסתדר עם הכל רק עם רבע

Nalliss

New member
למה? אמרתי שאתה מאד נוח...

ואני באמת מסתדרת אולי עם רבע, אם לא פחות... אבל זה רק בהרגשה אישית. על פני השטח אני נראית מאד חברותית- זה משהו שאתה לא יכול לראות דרך הפורום.רק שניה, אתה צועק שאתה בררן אבל אומר שדווקא אני היא זו עם הבעיה החברתית?? נאליס.

למעלה