שיר לשבת........לחונה´לה...........

שקדי

New member
שיר לשבת........לחונה´לה...........

בואו ונתחיל לנו שרשורון של שירי שבת יפים וישנים ותודה לחונה שזרקה לי בעקיפין את הרעיון ירדה השבת חוגגת ככלה היא ועדויה ריחות פריחה ואת ילדתי חפפת את תלתליך ותסרוקתך עודה לחה וזוהרת השבת כי מלכה היא מסונוורת מן האור הדולק בבית ערב בחלון בואי נא לראות איך למעלה בשחקים כל הכוכבים כמו אלפי נרות כל הלילה כאן דולקים ונקוה ששירשורון זה שהתחלתי יהיה פתיחה נאה לשבת נפלאה לכולנו

טיאה

New member
שבת בכפר.

מילים ולחן: מתתיהו שלם. נטו צללים על פני הגבעות ימות-החול חלפו עברו, הרחק-הרחק נצתו נגוהות כוכבי שבת מה יפו, נהדרו! יום שבת, יום מנוחה, בארץ הברוכה, שבתון! לבשו הדר פני הכפר ביום השבת. שלות השקט בניר בשדה המחרשה, תדם, תנוח. בגן, בחרש, זמר תועה, נגון שבת אל היקום שלוח. הו, מה נעמת שבת מנוחה במבוא הכפר עלי משמרת לנו היי שבת ברוכה מתנת עולם, מתת תפארת. שבת של שקט לכולם!

ירדה השבת

ירדה השבת - ד. זהבי\י.רבינוב ---------------------------- ירדה השבת אל בקעת גנוסר וניחוח עתיק בשוליה. ויעמדו מסביב הררים שושבינים לשאת אדרתה הזוהבת, תעלינה יונים מכנרת הים קבל את רוחה הלוהבת. נשקה השבת לראשו של הברוש לאזוב שבסלע נשקה, ויהי הדרדר לשרביט של מלכות על רמות דממה מרוננת ימשוך אז התור בקולו המתוק חמדת כסופים מעדנת. הרטיטה שבת בחנה הגנוז, עיני חלונות מכל עבר. ותצאנה בנות אל הערב זמר זמירות בערגה מצלצלת. והיתה העדנה בבקעת גנוסר לנשמת עבריות נאצלת. שבת שלום בניחוח ישראלי משכר וטוב,
נ.ב. מי כתב את "החמה מראש האילנות נסתלקה" למשהו יש את המילים?

שקדי

New member
אם אינני טועה..............

משום מה בהארד דיסק שלי צרוב השם ביאליק ח.נ.....לא בטוח החמה מראש האילנות נסתלקה בואו ונצא לקראת שבת המלכה הנה היא יורדת הקדושה הברוכה ועימה מלאכים צבא שלום ומנוחה בואי בואי הקדושה הברוכה בואי בואי הקדושה הברוכה שלום עליכם מלאכי השלום המילים מהזיכרון אז יש אפשרות קלה של טעות או שתים

על סף

New member
שיר לשבת

הוא ידע שאין בחוף שום מגדלור אבל תמיד האיר לו אור מתוך השחור הוא ידע שאין בחוף שום מגדלור אבל ליבה תמיד האיר לו מן השחור

אתנה33

New member
ערב שבת / נתן יונתן - נחום היימן

תלם אחרון וחשך בגינה היום אמר את סוף המנגינה ערב חרישי חתם את התמונה בין אור לחושך נחה השכונה דיג אסף חכה אחרונה הנה כבר יום שישי פנה שוקי העיר כנפי יונה לבשו כותנת לבנה השולחן מוכן ונאספו כולם נרות דולקים עם יין וחלה יום עמל כלה ומה שלא נשלם אולי נתחיל מחר מהתחלה דיג אסף חכה אחרונה הנה כבר יום שישי פנה שוקי העיר כנפי יונה לבשו כותנת לבנה

זוכרת בערך ורק חלק מהמלים

עטוף נא אל שדי את נפשי בטלית וזמר נא בקול בואי כלה. אשתי היפה הדליקי הנרות ולקידוש הכיני החלה לא זוכרת מי כתב ומי הלחין נדמה לי שמוטי פליישר שר.

שקדי

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

עטוף נא אל שדי את נפשי בטלית נזמר בקול בואי כלה הוי אשתי היפה הדליקי הנרות ולקידוש הכיני החלה הלילה כבר ............ ולבנה לקידוש מוטלת היום אני רוצה בשובי הביתה לנשק למזוזה בדלת עטוף נא ריבוני גופנו בטלית נזמר נא בקול בואי כלה נשינו היפות הדלקנה הנרות ולקידוש הכינו החלה שר מוטי פליישר עם להקת פיקוד דיזינגוף......נדמה לי

שקדי

New member
מלא כוס יין אדום.........../images/Emo48.gif

מלא מלא כוס יין אדום מלא מלא כוס יין אדום הן מחר יום ראשון מלט זיפזיף בטון אך היום שבת נשתה נא עוד כוס אחת חנגא הלולה נקדש הלילה חלוצים בכנופיה שרים הללויה מילים ולחן עממי

שקדי

New member
שבת........רחל.........

חופי ירדןמלוא זהר יום סירת דוגה אשכב אשתה שקוי שלום אביט אל על האור מה רב וגם בלב כבילדות אף צל של עב עתה ידעתי פה הכל ראשית וקצה כל דכפין יאתה יטול רחל........דגניה 1920

שקדי

New member
כשאת צודקת.........../images/Emo140.gif

את צודקת אז מה.......נמחוק???? את מה שהיה.....או את מה שעכשיו...... שיר יפה הוא תמיד יפה וההקשרים מתחלפים לעיתים ואנחנו פה.....................

magy

New member
מעניין

בבדיקה נוספת התברר שאחת לחודש....אתה כותב את השיר הזה. בתאריכים מדוייקים....... 1.2. 1.3. נחכה ל- 1.4 ונראה אם הוא יכתב שוב. שתף אותנו גם בחוויות שגורמות לשיר המסויים הזה לצוץ...... הא?????

שקדי

New member
נדמה לי................./images/Emo4.gif

שיש קשר מסוים.....לשבת אולי סתם שיר קצר ונוגע ויפהפה ואולי......מישהי מנסה לרדת עלי???? לא מתאים לך חבירה מנהלת ועוד בערב שבת

magy

New member
מה יותר קל?

לרדת או לעלות? סליחה אם נפגעת...... יש לי בעיה עם זכרון מחודד מדיי.... זוכרת שירים.......או כל חומר שנכתב ....... סליחה חבר שקדי................

שקדי

New member
אם את...........

מבטיחה שזאת פעם אחרונה.....לפחות לשבוע זה היה כלא היה...............

טרה10

New member
התברר לי מידידי עמוס שההורים שלנו

באו לא מתוך ציונות..אלא כי לא רצו אותם בניו זילנד. שם אמרו שהאנטישמיות היא בעיה קשה ולא כדאי לייבא אותה..לשם. אבל זוהי בדיוק הציונות: הפתרון של ´שאלת היהודים´ שחיפש הרצל. רק מה- הכל בכלל קורה בעולם כי מישהו נמצא שם באותו מקום. .אם לצטט את חיים בר לב. ז"א לפי בר לב אם פגע בך כדור בשכונת גילה זה בגלל שאתה שם.ואם התפוצצת ליד מחבלת- זה בגלל שאתה שם. ואם היהודים שמחו ספונטנית[שוב ידיד עמוס] ב29 לנובמבר 47´ והערבים לעומת זה ירו בהם..למחרת אז זה בגלל שהם היו שם. היהודים אני מתכוון, במקום להיות באירופה..ששם לא רצו אותם כידוע, עד שהיו מוכנים להרוג אותם. ולסיכום- אנחנו כאן כי לא רוצים אותנו..שם.! [בפרק הבא..על ההתנחלויות..שהם שם אולי דוקא בגלל שלא רוצים אותם שם] [נבדק]

למעלה