שיר לפתיחת שנה

ניסנמה

New member
שיר לפתיחת שנה

שיר קצר זה קיבלתי בדואר ממדריכה לקורס תקשורת. שיר שמעלה חיוך, אני התלהבתי, יכול להתאים למפגשים עם הורים או עם צוות בתחילת שנה.

מאיגל

New member
שיר שמעלה חיוך כשלעצמו אבל...

לדעתי לא מתאים למפגשי הורים, כי שיר במפגש הורים צריך להיות נחמד אבל עם איזה שהוא מסר "תת קרקעי" שאת רוצה להעביר,יש שיר "חיוכים מן הדרך של אילן גולדהירש" יש "כל ילד להוריו מתנה - זלדה (אם אני לא טועה) שירים יפים בנימה רגועה. ובשיר הזה מה אני בעצם אומרת להורים, תראו אם הילד שלכם לא בסדר, זה לא אני אתם אשמים. במקום לומר להם, עם כל ילד אני עובדת גם אינדוידואלי, מקבלת את השונות, מתאימה תוכנית עבודה לילדים, ובעצם אומרת להם אני אעשה הכל בשביל הילד שלכם, בשיר אני אומרת אין מה לעשות עם ילדכם הבעייתי, אתם אשמים. אז נכון שהוא מעלה חיוך, והוא מתאים להעביר בין חבר'ה במשרד, אבל גננת להורים - לעולם לא אביא דבר כזה.

ניסנמה

New member
לעולם אל תאמר לעולם... אני מסכימה

אתך, השיר לא מעביר שום מסר חינוכי או ערכי לגבינו הגננות. אני לא בטוחה שאקריא אותו במפגש הראשון עם ההורים. התכוונתי להביא אותו למפגש עם הצוות החינוכי שלי בתחילת השנה. לגבי שירים כמו "כל ילד להוריו מתנה" או תגדלו את ילד כך ולא כך וכד' - אני שומעת אותם כבר כמעט 10 שנים בכל מיני נסיבות: מפגשי הורים בביתי ספר של ילדיי, אסיפות הורים, מפגשים פדגוגיים. אני נותנת קרדיט גם להורים ששמעו גם הם את אותם השירים, ולכן אני נמנעת מלהביא למפגש שיר שלא לא מדבר כבר אלי. אני מעדיפה לקרוא שיר יפה על ילד של אחד המשורים הטובים שלנו, ולא שיר שנשמע חינוכי ונכון. יהודה אטלס ויוהנתן גפן תמיד מתארחים אצלי. יש גם ספר מקסים של אילן לזרוביץ' "כמו דג במים" על כל מיני דגים : "באיזשהו מקום בעולם יש אגם ענק... (צפור רואה אותו כך) ובתוך האגם חיים להם המון דגים מכל מיני סוגים: דגים שחיים לבד וכאלה שחיים בקבוצה. דגים גדולים, דגים קטנים והמון בינוניים." אם מישהי מעוננינת בספור זה אני מוכנה להדפיס אותו.

גמיר

New member
תמיד זה מצליח

אני מקריאה אותו במסיבה של יום המשפחה, הכי כיף אם שני ההורים בגן

לו לאה

New member
השיר../images/Emo85.gif

אצלנו מקיימים בערך בפברואר מפגש הורים עם פסיכולוגית הגן בנושא מוכנות ובשלות לקראת כתה א' ושם בשיר הזה הוקרא מעט בבדיחות.

למעלה