שיר למעלות

neko

New member
אולי תנסה פעם לענות לעניין?

זה יכול ליצור דיון, רחמנא לצלן.

Governor

New member
`האלפבית העברי המודרני הוא האלפבית

האשורי המרובע` זה נאמר רק במתולוגיה היהודית האוראלית. המחקר אומר משהו שונה לחלוטין `מדוע אין ציר הזמן הזה מכסה שנים שקדמו ל 1800 לפנה"ס הרי גם לשיטתך האדם המוכר לנו כיום בעולם המוכר לנו כיום קיים הרבה קודם לתאריך הראשוני המוצג בציר הזמן` שים לב לשם הדיאגרמה. שמה של הדיאגרמה הוא Proto-Sinaitic Alphabet. אלפבית זה קים מאז 1800 לפנה"ס. במקומות אחרים בעולם, גם במזרח התיכון והקרוב היו אלפבתים אחרים, קדומים בהרבה. כך למשל, הכתב המצרי קים למעלה מ- 5000 שנה (קדום מ- 3000 לפנה"ס), והשומרי - למעלה מ- 5300 שנה. אולם אנו כאמור מדברים רק על ה- west semitic scripts `שלא אתה חקרת אותו לאשורו` שום דבר לא חקרתי בעצמי לאשורו. אני מסתמך על דעת חוקרים. ואם החוקרים בענף מסוים חלוקים בדעתם - אני מסתמך על דעת ה- mainstream `האם עד אז אנשים לא כתבו?` קבלת תשובה. מדובר בכתב ה- west semitic `האם הכתב הראשוני הזה המתואר בציר הזמן המטופש שהצגת לא היה נגזרת של הכתב האשורי הקדום ממנו?` מטופש הוא שמך האמצעי. הכתב שהיה בשמוש ב- Assyria לפני אמוץ הכתב הארמי המרובע היה כתב יתדות שומרי, יען כי מסורתית היתה אשור והאשורית הקדומה שיכת למשפחה ה- east semitic `שמעת פעם על מילים בעלות משמעות שונה בהקשרים שונים למרות שכתיבתם והגייתם דומה?` אשור לא נולדה וחיה בזכות העברית, ולכן אין משמעות למשחקי מלים עבריות, או למלים בעלות צליל דומה, או פונטיקה דומה בעברית. האיזראליטים והעברית מקרוב באו. בשעה שהמצרים והשומרים בנו מבנים הנדסיים מורכבים וכתבו יצירות ספרותיות בנות עשרות אלפי מלים, כולל קודכס חוקים וספרי רפואה - היו אבותיך ליסטים בנתיבי שיירות במדבריות בעוד מסופוטמיה ומצרים שופעות ממצאים עשירים בני חמשת אלפים שנה _ויותר_, ובהם טקסטים בני עשרות אלפי מלים, בכתב מפותח ומרשים, הנה בארץ ישראל, אשר על פי המיתולוגיה היהודית, התרחשו בה מאורעות כבירים רבים - יש צרך להדרש לתארוך גרגרי חטה וגלעיני זיתים (Bruins ,Plicht ,Mazar) בני _פחות_ משלשת אלפים שנה. הרי אין כתובית עברית נורמלית אחת אפילו מן המאה השביעית לפנה"ס `המילה אשורי היא דוגמא לכך ויש עוד כאלו למשל "רגל" - איבר בגוף האדם, סיבה, מועד` כפל משמעות בעברית - אינו מעלה ואינו מוריד `אל תזרה חול בעיני אנשים!` אתה זורה טמטום לכל עבר... ______________________________________________________________ 0284392570

ע"פ היהדות

העברית היא השפה העתיקה ביותר ? אידיוט, אימבציל אינפנטיל מאיפה ע"פ היהדות בא אברהם ?

שיר המעלות

שיר המעלות בשוב ה' את שיבת ציון היינו כחלמים. אז ימלא שחוק פינו ולשוננו רנה אז יאמרו בגוים הגדיל ה' לעשות עם אלה. הגדיל ה' לעשות עמנו היינו שמחים. שובה ה' את שביתנו כאפיקים בנגב. הזרעים בדמעה ברנה יקצרו. הלוך ילך ובכה נשא משך הזרע בא יבא ברנה נשא אלמתיו. תהילים מזמור קכו'.

שיר השנאה

אם תקטול, אלוה, רשע ואנשי דמים סורו מני. אשר יאמרוך למזמה נשא לשוא עריך. הלוא משנאיך ה' אשנא ובתקוממיך אתקוטט. תכלית שנאה שנאתים לאויבים היו לי. תהילים מזמור קלט

לא שיר השנאה אלא שיר בו

מביע נעים זמירות ישראל את תחושותיו כלפי משנאי ה'! חבל שאינך מצטט את כל המזמור ואני שמח שנכנסת למגרש שלי אולי תדבק בך קצת קדושה.

אל תגנוב לי מגרשים

ספרות יהודית היא המגרש של כל מי שתרבות יהודית מעניינת אותו, ואין לך בעלות עליו. הקטע המצוטט מאד רלוונטי לפורום, כיוון שבו מובעת דעתו של המשורר העתיק (והמאמין היהודי-אורתודוקסי של היום) בקשר לאתיאיסטים.

סליחה, לא התכוונתי למגרש הספרות

היהודית הקלאסית אלא לכתבי הקדש ככלל, ז"א אתה ניצן מאתר חופש מעיין בריש גלי בכתבי הקדש - זהו גול עצמי. אני מסכים איתך באשר לרלוונטיות של הקטע המצוטט. אתאיסט הוא אכן שונא ה'. דוד מלך ישראל חי וקיים!

שלוש הבהרות

ראשית, העובדה שאינך מבין את הקשר בין הספרות היהודית לתרבות היהודית היא לדעתי "גול עצמי" ולא העובדה שאנשים במכירים תרבות זו קושרים ביניהם, למרות המושג הערטילאי "קודש" שהצמדת לקשר זה. שנית, הרי לפי הדברים האמורים אתה מצווה לשנוא אותי (גם על פי עדותך שלך עצמך) ולכן אני תוהה עד כמה עלי להתייחס ברצינות לדבריך. שלישית, דוד כנראה באמת מלך על ישראל. על פי הארכיאולוגיה המודרנית קיים סיכוי סביר שמלך על יהודה בלבד (ראה למשל ספרו של פינקלשטיין). בכל מקרה הוא מת ובר-מינן מוחלט למרות השיר...

אין בליבי שנאה אליך רק תקוה שאולי

תשתנה. בנתיים מעיונך בכתבי הקדש אתה מוכיח פוטנציאל (לא רציני אמנם) אבל בכל זאת.

אתה מצהיר על אי-קיום מצוות בפרהסיה?

"כי יסיתך אחיך בן אימך או בנך או בתך או אשת חיקך, או ריעך אשר כנפשך, בסתר לאמור: נלכה ונעבדה אלוהים אחרים ... ולא תחוס עינך עליו, ולא תחמול ולא תכסה עליו. כי הרוג תהרגנו, ידך תהיה בו בראשונה להמיתו, ויד כל העם באחרונה. וסקלתו באבנים ומת." -- דברים, פרק י"ג, ז'-י"א "והאומרין אין תורה מן השמים והמוסרין והמומרין שכל אלו אינם בכלל ישראל ואין צריך לא לעדים ולא התראה ולא דיינים, אלא כל ההורג אחד מהן עשה מצוה גדולה והסיר המכשול." -- הרמב"ם, יד החזקה, הלכות ממרים, פרק ג', הלכה ב' "והאפיקורסים, והם שכופרים בתורה ובנבואה מישראל, היו נוהגין בארץ ישראל להרגן. אם היה בידו כח להרגן בסייף, בפרהסיא, הורגו. ואם לאו, היה בא בעלילות עד שיסבב הריגתו. כיצד, ראה אחד מהם שנפל לבאר והסולם בבאר, קודם ומסלקו ואומר: הריני טרוד להוריד בני מן הגג ואחזירנו לך, וכיוצא בדברים אלו." -- שולחן ערוך, יורה דעה, סימן קנ"ח, סעיף ב'

אתה לא אפיקורוס במובן הקלאסי

של המילה, בשביל להיות כזה אתה צריך לשבת כמה שנים בישיבה וללמוד ולהיות יהודי כדבעי ולפרוש וגם אז הדרך לחזרה בתשובה תהיה עדיין פתוחה בפניך. אנא ממך חסוך ממני פרשנות קיצונית לדבריך, ולא עוד אלא שלא נראה לי שאתה משתייך לאחת מהקטיגוריות המוזכרות לעיל שיש לטפל בהם כפי המתואר.

כמובן כמובן, איך לא

שכחת להזכיר גם שהחזון איש פסק שבימינו הרג חילוניים עלול להתפרש כאלימות, ולכן רצוי לקרבם לדת "בדרכי נועם". אחרת לך לפורום "יוצאים בשאלה" והסבר את זה להם.

למעלה