שיר למחשבה...

קל מאד לאמר את זה..

אבל מה תאמר לצעיר הפלשתיני שנולד וגדל במחנה פליטים? הרי ברור שאף אחד במקומו לא היה מסכים לחיות בצורה כזאת! כנראה שהפתרון לבעיה הזאת יוכל להתקיים רק כשמדינות ערב יגיעו לרמה התרבותית שלנו! (וסליחה מראש מכל מי שחושב שיש ניחוח גזעני בדברי).

all

New member
יש כל כך הרבה "ומה תומר ל-"

מה אומר לקושים עם הבטנים המנופחים מרעב? מה אומר לאלה שנלחמים למוות על תחום איסוף בקבוקי פלסטיק במוסקבה? מה אומר לילדה בת-13 שאימה שלה מכרה אותה תמורת 5 בקבוקי וודקה? מה אומר לכל הגוססים מאידס? אבל דווקא לילד הפלסטיני אומר שיש כל כך הרבה ילדים באפריקה, הודו ודרום אמריקה שיתנו את כל מה שיש להם ע"מ לחיות במחנה פליטים. הם רוצים להרגיש שהם בתחתית העולם, כולם מרמזים להם (מדינות ערב במיוחד) שהם שם, כל האני מעמין האכזרי שלהם מתבסס על כך שהם שם. אבל הם לא שם. הם במקום טוב למדי במרכז. ומה שאומר להם - "אני מצטער שבמשך 100 שנה אתם מתרכזים באיך להרוס אותנו ולא באיך לבנות את עצמכם, אבל זו הבחירה שלכם וזו גם הבעיה שלכם". "יחד עם זה, עוד לא מאוחר, תתחילו לבנות ותראו כמה עזרה תקבלו ממדינות ערב וכמה עזרה תקבלו ממדינות שאינן מדינות ערב".

בנושא חוסר ההתפשרות מצידם

והמחשבה להרוס אותנו במקום לבנות את עצמם - אני מסכים איתך ב- 200%.

יכול להיות...

תשמע... יכול להיות שאתה צודק אנחנו במצב של מלחמה אבל אני מכירה הרבה יהודים פעילי שמאל שהולכים לשטח A כל הזמן והם עדיין חיים אבל כשהם נמצאים שם כל הזמן יש עליהם יריות וזה דווקא בא מחיילי צה"ל. אז לא יודעת. חומר למחשבה... אני מזמן לא הייתי בשטחים.. אז אין תשובה אובייקטיבית.. אבל אני רואה איך מסתכלים עליי במבטים עויינים כל פעם שאני מדברת ערבית ברחוב אם זה עם חברים או אם זה בפלאפון

גם כשאת צודקת את צודקת..

יש כאן גזענות קשה כלפי ערבים, שמתבטאת כמעט בכל תחום ובוודאי שאני לא חלק מהעניין הזה ואני לא מסכים איתו בכלל. (דרך אגב, כאני שומע אנשים מדברים ערבית אני מנסה דווקא להקשיב כדי לגלות מה מתוך הדברים אני מבין..)

למעלה