שיר לזוג

הנילי

New member
שיר לזוג

אני מחפשת שיר (לא פזמון) עברי, שאוכל לאחל לזוג טרי שנישא זה עתה

shellyland

New member
שיר לאוהבים הנכונים של נתן זך

או לחילופין - אהבה של שני אנשים, גם של נתן זך.

shellyland

New member
הנבונים, לא הנכונים

שיר לאוהבים הנבונים אשר בתבונה יאהבו....

"כולנו זקוקים לחסד" אז הנה

שיר לאוהבים הנבונים / נתן זך שיר לאוהבים הנבונים אשר בתבונה יאהבו. ימיהם בנעימים יחלפו, גם ברידתם שאול לא יזקינו, נצח לא יפרדו, יחד יחיו בבית אחד. שיר לאוהבים הנבונים על משכבם באין מילה. ביד אחת את המנורה יכבו, יחד יעצמו את עיניהם, זה את זה יברכו, ובעת האחד קורא - את האור הקטן ידליק הוא. את נשימת ילדיהם שומעים שעון ורוח חצות. שיר לאוהבים הנבונים אשר בנו להם בית ואת דלתם נעלו. הגיפו היטב את התריסים, בחוץ קר ורוח ומצפים למטר. אורח לא יבוא בלילה אשר כזה וכי יבוא - אל תפתחו את הדלת. מאוחר ורק קור נושב בעולם. וגם המשורר ממצוקה, לא משפע הוא שר. השארו חבוקים. (כל החלב והדבש)

עופר ב.ה

New member
בכל מקרה

רצוי לא להפנות את זוג האוהבים לניתוח זה של השיר (מתוך אתר סנונית), שמציג את האפלה שבו במלוא הדרה. אפשר להתווכח ועדיין לטעון שמדובר בתיאור של אינטימיות עדינה ומקסימה, אבל הניתוח של המורה לספרות מתיכון חדש בת"א נראה לי מתאים יותר לאופי שירתו זך (למיטב הבנתי הבאמת מוגבלת בה), ומתאפיין בקוהרנטיות שקשה למצוא בפירוש ה"חיובי", ה"רגיש" של השיר (לאור הבית השלישי). ובלי קשר, יש גם ביצוע נפלא של השיר ע"י חוה אלברשטיין (מתוך האלבום "ערב שירי משוררים").

עופר ב.ה

New member
google העברי עושה פלאים :)

אגב, אני כנראה מגיע למטולה ביום שבת, אך מאזור המרכז, לא מאזור י-ם..

shellyland

New member
ענק!!!! אז תהיה איתי בקשר

ואני אגיד לך מה שאני אומרת לכולם: יום שישי הוא היום הכי שווה. שבת יש מעט מאוד מופעים. תבוא שישי - יהיו צחוקים. מבטיחה. עלי. ואם אתה זקוק לטרמפ אז תבוא בכלל בחמישי ואני אאסוף אותך בדרך.

shellyland

New member
היינו../images/Emo6.gif ראינו ../images/Emo23.gif חזרנו../images/Emo7.gif

הדיווח המלא בקרוב בפורום זה. אלה שאמרו שיבואו ושיקרו מתבקשים להצטייד בתירוצים מתאימים.

עופר ב.ה

New member
שיקרו../images/Emo35.gif

באמת באמת שעד יום שישי באחת וחצי בצהריים הייתי בטוח שאני יוצא. זה באמת באמת האוטו שהראה סימנים לא נעימים והיתה סכנה שהרדיאטור (מצנן בעברית, נכון?) יפסיק לעבוד באצמע הנסיעה. זה לא תירוץ!

shellyland

New member
אתם יודעים למי מראים חצי עבודה../images/Emo3.gif

אז הנה גם השיר השני, אהבה של שני אנשים, גם הוא מתוך "כל החלב והדבש" (ואגב, יש לי שני חברים שהייתי מוכנה להשבע שהשיר נכתב עליהם, אלמלא היו בני חודשים ספורים כשהוא נכתב) הוא לא אמר לה מילה שונה. היא הלכה ברחוב כמו כל גברת. בקצרה: הם לא נהגו אחרת מכל בני זוג אחרים. אבל נדף מהם ריח, כמין בושם, אהבה של שני אנשים. הוא לא לחש באזנה דברים יותר מתוקים. היא לא הביטה יותר עמוק בעיניו. אבל היו בינהם חילופים יותר כמוסים. דברים שקשה לי לומר עכשיו, דברים, אם חייב אני לומר זאת, שאחרים נוסעים, סובאים, שוכחים, צל הרים. בקצרה: אהבה של שני אנשים. זה לא נמשך זמן רב מדי. מי חכם וידע כמה זמן דברים נמשכים. אבל כל החיים, אם קצרים ואם ארוכים, החיים, ארצה שגם בי תפגע, כמו ברק, מה אני אומר, רק תגע, תרים, דבר-מה, אם חייב אני לומר זאת, יותר מקרבה, עדנים. אהבה של שני אנשים.

arivederci

New member
שני שירים נפלאים

קשה לי להבין איך אדם חמוץ ונרגן כמו נתן זך מוציא מתחת ידו שירים כל כך יפים ורגישים על אהבה

shellyland

New member
כי יש קצת חמיצות ונרגנות

גם בשירים האלה, אבל היא לא מה שהכי בולט.

למעלה